Kontao sam da napravim neki za svoj bass, sa aktiv/pasiv switch-om ili push-pullom, kontao sam da mu ubacim i josh jedan magnet, pa mozda i blend ili switch dda ubacim za pickupove ... i tako, svasta nesta
Šema Za Preamp (Ugradni - U Bas Gitaru)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Šema Za Preamp (Ugradni - U Bas Gitaru)?
Moze li neko da mi kaze gdje da nadjem seme nekih preampa za bass ?
Kontao sam da napravim neki za svoj bass, sa aktiv/pasiv switch-om ili push-pullom, kontao sam da mu ubacim i josh jedan magnet, pa mozda i blend ili switch dda ubacim za pickupove ... i tako, svasta nesta
ali ne mogu nadjem seme za preampe...
- Rocket Roll
Re: Šema Za Preamp (Ugradni - U Bas Gitaru)?
http://www.diyguitarist.com/Guitars/FET ... Preamp.htm
http://www.guitar-repairs.co.uk/jfet_guitar_preamp.htm i http://www.guitar-repairs.co.uk/FETPreamp.pdf, u istom kompletu
Koliko god zvučali kao dobra ideja, ugradni preampi su uglavnom nezgodni za... pa, za ugraditi. Teško je izvesti da se baterija lako stavlja/vadi, naročito ako je u pitanju fenderolik bas.
http://www.guitar-repairs.co.uk/jfet_guitar_preamp.htm i http://www.guitar-repairs.co.uk/FETPreamp.pdf, u istom kompletu
Koliko god zvučali kao dobra ideja, ugradni preampi su uglavnom nezgodni za... pa, za ugraditi. Teško je izvesti da se baterija lako stavlja/vadi, naročito ako je u pitanju fenderolik bas.
U njegovom slucaju se mora skinuti ceo pickguard, ali se to radi jednom godisnje, pa i nije toliko strasno...
- Rocket Roll
Uzgred, verovatno najzanimljiviji projekat koji sam video je onaj Aleksandra Trošnjeva - http://www.sugardas.lt/~igoramps/article57.htm - s tim što on, između ostalog, vrlo lako spali pedalu / pojačalo ispred koga dolazi, tako da... ali da je zanimljiv - jeste, vrlo je zanimljiv.
Pa moglo bi se napraviti nesto da ne skidam citav pickguard, a i sto kaze braca, ne mjenja se baterija svaki dan...
Rocket, a ima li nesto sa npr. bass i treble kontrolama ? Nisam josh odlucio sa cu sve da radim... kontao sam da ubacim jedan hum ispod pickguarda... pa switch za njega i ovaj stari pickup, i onda sam negdje naisao na netu, kaze lik ubacio na tone 2 kondenzatora (razlicitih kapacitivnosti naravno
) i spojio ih na switch, kaze da daje malo drugaciji zvuk nesto nalik rickenbackeru (ali ne mogu da nadjem taj sajt da vidim kolki je bio taj dodati kondenzator ...) ... 
Rocket, a ima li nesto sa npr. bass i treble kontrolama ? Nisam josh odlucio sa cu sve da radim... kontao sam da ubacim jedan hum ispod pickguarda... pa switch za njega i ovaj stari pickup, i onda sam negdje naisao na netu, kaze lik ubacio na tone 2 kondenzatora (razlicitih kapacitivnosti naravno
Upozorenje!
Imas telo najverovatnije od sperke, i neces poboljsati zvuk nesto mnogo.Plus dodavanje hum je mislim....
Bolje kupi novu djitru...Vise se isplati.
Imas telo najverovatnije od sperke, i neces poboljsati zvuk nesto mnogo.Plus dodavanje hum je mislim....
Bolje kupi novu djitru...Vise se isplati.
nisam mislio ubacivati SD ili EMG magnete
nego nesto jeftinije...
a i to sto sam planirao nece da bude skupo (ako bude necu ga realizovati )
a kupovacu ja i novi bass, samo da skupim para...
a i to sto sam planirao nece da bude skupo (ako bude necu ga realizovati )
a kupovacu ja i novi bass, samo da skupim para...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Do tada ne diraj taj.
I sviraj!
I sviraj!
evo nasao sam sliku

kaze :

kaze :
I build a switch in one of my basses so I can select two different values. With this feature, I get the sound of the Rickenbacker 4000 series bassguitar (with an accent on the hi-mid frequencyrange).
- Rocket Roll
Da, sympa forica. Čisto da spomenem, to nije preamp, to je izmena postojećeg pasivnog EQa.
Ma znam to, nego mi je i to zanimljivo pa sam stavio...
skoro dzabe, a eto ima nesto, razlikuje se od drugih 
Jel ima u Radio klubu ovakav prekidac ?
- Rocket Roll
Ima i u Radio Klubu, i u Mikro Princu, i kod Gaje u Silkenu... zavisno koji kvalitet tražiš, i koju veličinu. Verovatno su japanske Miyame u Radio Klubu najkvalitetnije, ali su i najskuplje (oko 300-400 dinara po prekidaču). Isti takav model u Mikro Princu košta 45 dinara, ali nije Japanac.
Sad me ne pitaj "šta to znači - nije Japanac". Zaključi sam. Jedan prekidač košta 400 dinara, drugi 45, i jedan i drugi isto izgledaju i dolaze od istog nabavljača (samo je proizvođač različit) - šta ti to govori?
Sad me ne pitaj "šta to znači - nije Japanac". Zaključi sam. Jedan prekidač košta 400 dinara, drugi 45, i jedan i drugi isto izgledaju i dolaze od istog nabavljača (samo je proizvođač različit) - šta ti to govori?
pa valjda je japanac kvalitetniji
e sad samo ... kod mene su po 250 K potovi, i valjda 50 nF, a na slici po 500k i 100 je ovaj obicni kond.
da li da stavljam 100 i 27 il da ostavim ovaj svoj od (valjda) 50 ? i koliko ce puno da mjenja slucaj ova razlika potova ?
e sad samo ... kod mene su po 250 K potovi, i valjda 50 nF, a na slici po 500k i 100 je ovaj obicni kond.
da li da stavljam 100 i 27 il da ostavim ovaj svoj od (valjda) 50 ? i koliko ce puno da mjenja slucaj ova razlika potova ?