Kupovina Električne Do 400 Evra - Ibanez, Aria...?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

igorpan
MF veteran

Kupovina Električne Do 400 Evra - Ibanez, Aria...?

Post by igorpan » 04 Nov 2008, 00:46

E,ovako,poceo sam da sviram elektricnu gitaru pre 2 godine recimo....I naravno,za prvu gitaru sam bio uzeo Fender Squer (Bullet)...ali sada vec nisam zadovoljan njome pa bih hteo da kupim neku do 400 evra. Gledao sam po netu i video neke Ibanez gitare koji imaju neki "floating tremolo" (tako nesto se zove ja mislim) koji moze da se povuce u obrnutu stranu pa da gitara "vristi". I ja sam tako sav napaljen otisao u Lyra Style prodavnicu da ja vidim jel to sve tako i prica je sledeca: Prodavac mi je 1000 puta rekao kako ne treba da uzimam Ibanez od 400 evra taj jer taj tremolo mogu 2 puta da iskoristim i moram da uzimam kljuc u ruke i popravljam gitaru :!: :?: :?: :?: I sta god mu ja kazem,on meni nudi neke Aria gitare od 170-250 evra,koje koliko sam ih probao zvuce solidno ali nemaju taj tremolo na koji sam se ja napalio :mrgreen: .

Da li neko ima iskustva sa tim Ibanezovim gitarama od 400 evra i dali neko ima objasnjenje zasto me prodavac ubedjuje da je bolje da kupim gitaru od 200 evra? (zar nije njemu u interesu da sto skuplju proda !?)

Fala vi na pomoci :hide:

Critical
PedoBear

Re: I hiljaditi topic na ovu temu - Kupovina Gitare

Post by Critical » 04 Nov 2008, 01:08

Da li neko ima iskustva sa tim Ibanezovim gitarama od 400 evra
Imam ja bas tako jednog ibaneza za kojeg svi pricaju da imas los tremolo, to u mom slucaju nije tacno,pazi kad mi se gitara nikad rastimala nije ,ako nadjes nekoga ko vise drnda tu rucicu od mene svaka ti cast, ne znam da li sam ja nabasao na dobar komad ali na mojoj gitara taj Edge III tremolo radi odlicno,sputen mi je stim u D ,cak sam i spustao u drop C i sve je okej .......

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 04 Nov 2008, 01:15

ja sam josh jedan koji daje glas za tog ibaneza koji critical poseduje(rg 350 jel da?) probao sam par komada,gitara je stvarno super,i ima vrat koji se barem meni uzasno svidja,no naravno sve ti zavisi kakav ti komad zapadne :)

Mrav

Post by Mrav » 04 Nov 2008, 11:53

Moj savet je da se pre nego što uzmeš gitaru koja ima floating tremolo doobro raspitaš-proveriš na netu-razmisliš.

Floating tremolo je odlična stvar, sa nekim ograničenjima kojih moraš da budeš svestan.

Znači ako:

1) Vidiš da ti sva podešavanja (menjanje žica, intonacija, podmazivanje :) ) neće biti problem.
2) Vidiš da ćeš moći da se štimuješ kako želiš i koristiš debljine žica koje želiš da koristiš.
3) I NAJBITNIJE - da ćeš moći da pokriješ najveći broj bendova-muzičkih pravaca koje želiš sa njom.

Onda uzmi gitaru slobodno i ne obraćaš previše pažnju na prodavca nego na kvalitet gitare.
Ovo malo koliko sam imao iskustva sa našim prodavcima, primetio sam da prečesto pokušavaju da nameću svoj muzički ukus i ukus vezano za izbor instrumenata kupcima.
Odličan primer je prodavac koji je meni pri testiranju vežbovnog pojačala koje sam kupovao, kada sam tražio da ga probam sa ibanez RG (jer takvu gitaru posedujem pa bih imao najpribližniji utisak) povikao - DOOOBRO ALI IBANEZ NEMA KLIN, FENDER JE ZAKON!

Obzirom da sam svoju gitaru (ibanez rg prestige) probao na dobrom vox pojačalu, koje može da izvuče dobar KLIN, zvuk me je oduševio, mogao bih ceo dan da se igram sa tim "lošim" KLIN-om, dok mi je recimo karakterističan KLIN fendera dojadio, izlizan mi je, preteran i sl. (moj trenutni ukus naravno, ko voli...)

Ja recimo sa ovim trećim sad malo "kuburim" pa imam nameru da uzmem još jednu gitaru sasvim drugačijeg tipa i zvučnog karaktera, može da se desi da i tebi ne bude "dovoljno" pa je moj savet ako već imaš tog squier-a da ga zadržiš, čisto da bi imao više opcija.

znači ti biraš - NAJBOLJA GITARA ZA TEBE JE NAJBOLJA GITARA ZA TEBE, i velika TACKA!! nemoj da ti neko tvrdi suprotno.

Rax13
MF veteran

Re: Kupovina Električne Do 400 Evra - Ibanez, Aria...?

Post by Rax13 » 04 Nov 2008, 13:24

RG (pogotovo novi) stvarno ima ocajan clean.. 2 i 4 pozicija dosta loshe radi i mutna je... Ali na mom RG-u 550 (maple fretboard) clean je preterano dobar (makar meni), a moze i Duane da potvrdi :D

Ma odesh u radnju, probash sve zivo i to je to... Najbolji nacin da se kupi gitara... :wink:

E da, imam RG350 na prodaju..............

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Nov 2008, 13:49

Critical wrote:mam ja bas tako jednog ibaneza za kojeg svi pricaju da imas los tremolo, to u mom slucaju nije tacno,pazi kad mi se gitara nikad rastimala nije ,ako nadjes nekoga ko vise drnda tu rucicu od mene svaka ti cast, ne znam da li sam ja nabasao na dobar komad ali na mojoj gitara taj Edge III tremolo radi odlicno,sputen mi je stim u D ,cak sam i spustao u drop C i sve je okej .......
Ovakva je situacija i kod mene. Iako ga svi pljuju, taj tremolo je meni jako dobar, bolji od starog ibanezovog iz 80ih(imao sam jedan starijj ibanez).
Meni je interesantno to sto na ovom forumu ima vise ljudi koji sviraju na tom edgeIII tremolu, i niko se ne zali...
Ko onda siri ovakve price? Mislim, naravno da ce se gitara konstantno rastimavati ako se ne nastimuje kako treba.
Rax13 wrote:RG (pogotovo novi) stvarno ima ocajan clean.. 2 i 4 pozicija dosta loshe radi i mutna je...
Za to je kriv onaj singl koji je prejak, ja sam zarotirao neck hum i sada je 2(ili 4 zavisi kako se gleda, neck+middle) pozicija dosta dobra za klin.

Ovaj ibanez je za metal i slicnu agresivnu muziku, pa ako to trazis...
Rax13 wrote:Ma odesh u radnju, probash sve zivo i to je to... Najbolji nacin da se kupi gitara...
Ovo je jedini pravi savet koji mozes da upotrebis...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Nov 2008, 13:51

POTVRDJUJEM!!! zllaaaa naprava covecije ruke... ono moze da ubije san svakog malog deteta za bilo kojim jacksonom xD

za te pare je rg550 verovatno best buy... al brate... FENDER... ja ti kazem xD

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 04 Nov 2008, 13:57

Duane wrote:POTVRDJUJEM!!! zllaaaa naprava covecije ruke... ono moze da ubije san svakog malog deteta za bilo kojim jacksonom xD

za te pare je rg550 verovatno best buy... al brate... FENDER... ja ti kazem xD
Haha... Ma ne bi ja to stavio u kosh sa Jacksonom, no way...

Ma kakav fENDER!!?! I onaj Hendrix obican ganfur bio, on je jedino inovativan bio po garavosti :lol: :lol:

Ma kazem ti opet... Sve zavisi kakva ti je ruka, prsti, kakvu muziku volish, stil sviranja... Samo probaj shto vishe gitara, to ti je najbitnije u celoj prici!

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 04 Nov 2008, 14:39

Ok,ljudi,hvala.....da,sviram obicno metal i rock (ponekad one malo blaze melodije ali nista ozbiljno) i retko sviram bez onog overdrivea/distorzije,kako li se vec zove :mrgreen: .....lik u radnji mi je ispljuvao gitaru i rekao da cu posle svake pesme morati da je stimujem :grummel_2: ...a koliko vidim,ovde niko nema toliko lose iskustvo sa njom...

Squier,naravno da cu ga zadrzati,i da ocu da ga prodam,mogao bih za 30 evra :mrgreen: ,a ovako neka mi barem stoji u sobi kao ukras

Ne znam kako ste znali,ali jeste,to je ta rg550 :shock: nisam mogao da se setim modela :hide:
Pogledacu malo na netu jos sta kazu o njoj,pa ako bog da,jos ove nedelje se ja vracam kuci sa Ibanezom da drljam :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 04 Nov 2008, 14:42

igorpan wrote:Ne znam kako ste znali,ali jeste,to je ta rg550 :shock: nisam mogao da se setim modela :hide:
Shta sa RG550??? Nashao si negde da kupish? Koje je godishte?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Nov 2008, 14:43

ma zezam se ja za fendera... rg550 je za tebe... cim si izmedju metala i rocka, nekazem da stradja nije zato, samo treba biti bas postovalac tvog zvuka, jer on ima bas unikat zvuk i to se voli il' nevoli... VOLI! xD
obavezno probaj rg550 i nemoj da se zaustavis na prvom... rax je ubo japanca iz 93 zato je to perverzija gitara, mada verujem da su i novije gitare odlicne gde god da su pravljene, ok nisu perverzija al su prilicno bolesne, ako nadjes japanca zavrsio si sto se tice kupovanja gitare za jos jedno 20 godina xD

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 04 Nov 2008, 14:54

RG550 se ne pravi vishe... Ima sad ovih Prestige-a, ali nekako mi nije to to... Vrat nije bash isti, a i nervira me Edge Pro, stalno kacim rukom fine tunere... A i nema nijedan sa maple fretboardom (meni jako bitno!), osim ova 2 reizdanja shto su izashla u jaaako malom broju i nekog prestige-a samo za japansko trzishte...

:mrgreen:

igorpan
MF veteran

Post by igorpan » 04 Nov 2008, 18:09

Epa ne znam,mozda onda i nije RG550,al je neki Ibanez od 400 evra nov i mislim da je reko da je RG****....izgleda ovako nesto,nisam siguran jesi li ovi magneti,ali to je to po izgledu odprilike

http://www.ibanez.co.jp/products/images ... _1P_02.gif

(znam da ovo nije RG :mrgreen: ,mozda sam ja i pobrkao,uglavnom mislim da je to to)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 04 Nov 2008, 18:19

igorpan wrote:Epa ne znam,mozda onda i nije RG550,al je neki Ibanez od 400 evra nov i mislim da je reko da je RG****....izgleda ovako nesto,nisam siguran jesi li ovi magneti,ali to je to po izgledu odprilike

http://www.ibanez.co.jp/products/images ... _1P_02.gif

(znam da ovo nije RG :mrgreen: ,mozda sam ja i pobrkao,uglavnom mislim da je to to)
Pa da... To je druga stvar... Mislim jeste to RG, ali je par klasa ispod 550 (po meni makar)...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Nov 2008, 19:23

Rax13 wrote: Pa da... To je druga stvar... Mislim jeste to RG, ali je par klasa ispod 550 (po meni makar)...
REALNO par klasa ispod. RG450 je bar za klasu bolji od 350ke,a jos nisam imao zadovoljstvo da probam 550ku.

Post Reply