E ovako, reshim ti ja da kupim ibanez RG321 MH, ali kako to i biva, nema ga nigde, chak ne moze ni da se naruchi, kazu tek za jedno 2 meseca.
i tako sam josh malo razgledao i zapale mi za oko josh 2 gitare: Schecter Extreme Omen 6 i ESP LTD H-251
Evo i linkova za sve 3 gitare:
http://www.thomann.de/gb/ibanez_rg321mhwk.htm
http://www.thomann.de/gb/schecter_omen_ ... me_tsb.htm
http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_h251_stbk.htm
Sve tri su relativno slichnih karakteristika (25.5" skala, 24 jumbo praga, dva hambakera, fixni most, zice idu kroz telo..), znachi bash ono shto mi treba.
Utisci:
-Ibanez: Nisam ga probao, narucujem ga na slepo, ali posto je slican kao RG370, znam otprilike sta je.. Prednost je shto je rg321 od mahagonija. Problem je shto moram da ga chekam 2 meseca. cena je oko 320eur (23-25.000, ali kazu da je ibanez digo cene za 10% zbog ove svetske finansijske krize)
-Schecter: Naj vise mi se svidja po izgledu, odlichan finish, ali mi se nije svideo osecaj dok sviram, mozda zato sto su zice bile mnogo dignute, nisam stigao da ga bash mnogo zagledam i uporedjujem sa drugim gitarama i smaram prodavce da spustaju zice, zurio sam nesto, to cu drugi put. Uglavnom ima fin zvuk, ima coil spliter, ali je od basswood-a. cena je 28.000
-LTD: Isto ima dobar finish, vrat me je odushevio, zice lebde na milimetar od vrata a ni na jednom pragu nema zujanja, vrat ide kroz celo telo, brdo susteina. Takodje ima coil spliter. Mana je shto je 40.000 kod nas. verujem da je malo naduvana cena.
Dakle, shta mislite da da je pametno:
1. Da chekam 2 meseca i pazarim Ibanez RG321
2. Da kupim odma sada odma Schecter Extreme Omen 6 (naravno da ga prethodno dobro "opipam")
3. Da se shtekam josh mesec-dva za kesh pa da uzmem ESP LTD H251 (ko zna, mozhda se pojavi josh negde pa mu spuste cenu)
PS. u svakom sluchaju bih posle nekog vremena promenio magnete i stavio recimo EMG 81/85/60, tako da mi to nije bitno.
Dvoumim se... ne, troumim se! (Ibanez, Schecter, ESP?)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Dvoumim se... ne, troumim se! (Ibanez, Schecter, ESP?)
Za te pare, Extreme Omen 6 je genijalna gitara, naravno za primene koje tebe zanimaju, sudeci po tim gitarama koje si naveo. Ja sam dosta opipavao tu gitaru u Mitros-u i odushevila me je, ali zvuk nije bio za mene, niti sam trazhio gitaru koja je, priznajmo, ipak pravljena za metal, te je nisam uzeo...ali malo je falilo. Necesh se zeznuti ako je uzmesh, po mom mishljenju. Mada, imaj na umu da ja ne znam mnogo oko gitara, ali znam shta moje ushi vole a shta ne vole. Da kupujem metal gitaru, uzeo bih nju, najverovatnije.
Srecno!
Srecno!
Pazario sam Schecter-a 
Super je gitara. Naravno nije me odushevio kao ESP, ali ovako sam ushtedeo pare za nove magnete.
Vrat je chini mi se malo deblji od ibanezovog, ali ne smeta nishta.
Magneti su ok, videcu kako cu se ponashati u studiju na vecim pojacalima, ali u kucnoj varijanti se chuje xtra, nema zujanja chak ni na siglovima (dobro, ima malo, ali singlove i onako koristim za clean
).
Jedino mi je setup zadao malo problema. Nikako nisam mogao da namestim da zice budu blize vratu a da nema buzzinga. Donju stranu mosta (ka tanjim zicama) sam spustio maximalno i tu je ok, ali gornju sam morao malo da dignem i i dalje se chuje zujanje na 5. i 6. zici (najdeblje) chak i kad dignem most jako visoko, chuje se. Kapiram da nisam uradio dobro reljefnost vrata, ali ishao am standardnu foru, stisnem 1 i 15(ili 17) prag i negde na sredini oko 8og treba da bude malo mesta kolko da zica moze da vibrira kad se okine. Jel imate josh neki savet u vezi podesavanja reljefnosti posto na temi o setapu nisam nasao nisata opsirnije?

Super je gitara. Naravno nije me odushevio kao ESP, ali ovako sam ushtedeo pare za nove magnete.

Vrat je chini mi se malo deblji od ibanezovog, ali ne smeta nishta.
Magneti su ok, videcu kako cu se ponashati u studiju na vecim pojacalima, ali u kucnoj varijanti se chuje xtra, nema zujanja chak ni na siglovima (dobro, ima malo, ali singlove i onako koristim za clean

Jedino mi je setup zadao malo problema. Nikako nisam mogao da namestim da zice budu blize vratu a da nema buzzinga. Donju stranu mosta (ka tanjim zicama) sam spustio maximalno i tu je ok, ali gornju sam morao malo da dignem i i dalje se chuje zujanje na 5. i 6. zici (najdeblje) chak i kad dignem most jako visoko, chuje se. Kapiram da nisam uradio dobro reljefnost vrata, ali ishao am standardnu foru, stisnem 1 i 15(ili 17) prag i negde na sredini oko 8og treba da bude malo mesta kolko da zica moze da vibrira kad se okine. Jel imate josh neki savet u vezi podesavanja reljefnosti posto na temi o setapu nisam nasao nisata opsirnije?

Chestitam! Odlichna je to gitara, meni chak mnogo vishe odgovara takav vrat nego na mom Ibanez-u na kome se bukvalno muchim da odredjene stvari odsviram. Uzhivaj! 

lepa gitara... nek te dobro sluzi! sve cestitke na pazarenJu xD
Duane wrote:nek te dobro sluzi! sve cestitke na pazarenJu xD