Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Duane
Fenderaš

Re: Oprema Koju Imate

Post by Duane » 04 Nov 2008, 20:23

kad budes dolazio ponesi taj ekvilajzer obavezno!!! odlicna sprava... ooooodlicna...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 04 Nov 2008, 23:11

Duane wrote:kad budes dolazio ponesi taj ekvilajzer obavezno!!! odlicna sprava... ooooodlicna...
Vazi se... Da vidimo shta ce da napravi od Muffa na lampi... :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Nov 2008, 10:10

Da se pohvalim... :mrgreen:

Image

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Nov 2008, 10:34

Cestitamo!
Super su ove shljokice, bash su disco! :mrgreen:

Koliko na kraju staje to zadovoljstvo?

xspaceman

Post by xspaceman » 06 Nov 2008, 11:58

Lepo ,lepo...nego jel neko zna kad ce da se nadje u prodaji i kod nas Behringer VD400 analogni delay??? Da se malo omastim za sitne pare! :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Nov 2008, 12:38

xspaceman wrote:...kad ce da se nadje u prodaji i kod nas Behringer VD400 analogni delay???
Nikad, naravno. :D Ne vredi čekati ove naše da išta poruče, izbunari nekako da ti ga neko pošalje.

guv'nor

Post by guv'nor » 06 Nov 2008, 14:23

Funkomat wrote:Da se pohvalim... :mrgreen:

Image
:jeej: Čestitam!!! :jeej:

p.s. bedak što nisi uključio pedalu i mod pa da onda slikaš kako šljašte plavi led-ovi :D

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 06 Nov 2008, 14:51

i ja, takodje.
fanki spravica. verujem da radi ko zmaj.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Nov 2008, 01:48

Hvala svima. :)
300 svajcarskih franaka. Puno...
guv'nor wrote:p.s. bedak što nisi uključio pedalu i mod pa da onda slikaš kako šljašte plavi led-ovi
A bas su jaki ledovi... :D

Pedala zvuci super, mada mi se zvuk vise svidja do nekih 300-350 milisekundi.
Recimo da bih mogao da ga poredim sa Ibanez AD9 i da Carbon Copy ne zvuci bas toliko dobro (bar meni), ali sa druge stane... 600 ms analognog delaya. :mrgreen:
Slapback echo me odusevio.
Postavicu neki snimak uskoro...

xspaceman

Post by xspaceman » 07 Nov 2008, 02:05

Funkomat wrote:Hvala svima. :)
300 svajcarskih franaka. Puno...
guv'nor wrote:p.s. bedak što nisi uključio pedalu i mod pa da onda slikaš kako šljašte plavi led-ovi
A bas su jaki ledovi... :D

Pedala zvuci super, mada mi se zvuk vise svidja do nekih 300-350 milisekundi.
Recimo da bih mogao da ga poredim sa Ibanez AD9 i da Carbon Copy ne zvuci bas toliko dobro (bar meni), ali sa druge stane... 600 ms analognog delaya. :mrgreen:
Slapback echo me odusevio.
Postavicu neki snimak uskoro...
300 svajcaraca??? to mu dodje 200 evrica! auuuuuuu bweeeeeee! :lol:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 07 Nov 2008, 02:24

Funkomat wrote: Recimo da bih mogao da ga poredim sa Ibanez AD9 i da Carbon Copy ne zvuci bas toliko dobro (bar meni), ali sa druge stane... 600 ms analognog delaya. :mrgreen:
druze, ja imam vintage AD9 i zaista mi nije jasno odakle tolika fama oko tog delaya. mislim, jeste topao i mekan, poseduje pravu car analogije, ali ima i neku jedva primetnu, ali iritirajucu, fisoku frekvenciju u fidbeku kada se bash pojaca level efekta. i retko kada ga koristim jer imam Boss DD20 koji mi na pedalbordu savrseno radi posao delaya za gitaru (ponekad korisim i delay sa Alesis Quadraverb2), a ostalo mesto na pedalbordu sam iskoristio za druge pedale. Ibanez AD9 sam dao basisti jer nema delay. jeste to old school analogija, ima super karakter i ludacki se zalaufa u fidbek, ali iskreno, vise mi se svidja high end filtriran feedback onog Rocketovog delaya, a i bolje se probija kroz mix kada svi odemo u kkuurraacc tokom spejs rok gubljenja (u odnosu na AD9, DD20 i Quadraverb se savrseno probijaju pored bubnja, sinta i basa - iako su digitalija).

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Nov 2008, 03:37

Nyarlathotep wrote:...ima i neku jedva primetnu, ali iritirajucu, fisoku frekvenciju u fidbeku kada se bash pojaca level efekta.
Aaah, sad mi je jasno - neko se igrao sa trimerima u njemu i downclockovao ga, pa ti sada pištanje clocka "curi" u signal. To lako može da se sredi - baciš ga na osciloskop, ili prosto očitaš clock (ako me pamćenje ne vara, na AD-9 bi clock trebalo da bude oko 6,8kHz).

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Nov 2008, 05:41

Nyarlathotep wrote:jeste to old school analogija, ima super karakter i ludacki se zalaufa u fidbek, ali iskreno, vise mi se svidja high end filtriran feedback onog Rocketovog delaya, a i bolje se probija kroz mix kada svi odemo u kkuurraacc tokom spejs rok gubljenja (u odnosu na AD9
+1
Kao sto znas, brate Funky, do skoro sam imao (i dooosta dugo posedovao) Boss DM2... :|...Uff...
Nego :arrow: Ma koliko on dobro zvucao (a zvuci bezobrazno dobro, da se ne foliramo) strasno tesko izlazi iz mix-a, a to je valjda poenta cele price? Previse je "topao", cak toliko da Fulltone-ov TTE zvuci previse "ostro" u poredjenju sa njim.
Kada ga sviras u svojoj sobi to je toliko lepo, prijatno i pitko, da skoro mozes da postignes neki chorus-like efekat ako ga lepo namestis... Ma savrseno!!! :cry:
E onda izadjes na svirku i lik koji stoji ispred tebe te, posle 2 sata svirke, pita:"Matori, a cemu ti sluzi ova ljubicasto-roze pedala?"
Bas, bubanj, klavijatura, vokal :arrow: "neprijatelji" analognog dileja!!! :lol:

Tako da, uzeo si extra (modernu) spravicu, koja je valjda "programirna" da otkloni "mane" svih starih DM-ova i AD-ova, a da opet bude (na neki nacin) analogna. Jos jednom cestitam i FURAJ dalje, ne zali za starim spravama koje pocinju sve vise i vise da zezaju... Ipak, godine su to... :wink:
Nyarlathotep wrote:vise mi se svidja high end filtriran feedback onog Rocketovog delaya
Potpuno se slazem, a isto mislim i za Dweezil-ov delay. Skoro pa da mogu da garantujem ( :mrgreen: ) da ce bozbroj puta bolje izlaziti iz mixa od najskupljeg i najstarijeg DM-1 ili AD-999, iako ovi matorani "ubijaju" dok sviras u sobi!
Analog sa prizvukom digital-a ili vice versa is way to go!!! :jedi_fight:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 07 Nov 2008, 09:33

Rocket Roll wrote:
Nyarlathotep wrote:...ima i neku jedva primetnu, ali iritirajucu, fisoku frekvenciju u fidbeku kada se bash pojaca level efekta.
Aaah, sad mi je jasno - neko se igrao sa trimerima u njemu i downclockovao ga, pa ti sada pištanje clocka "curi" u signal. To lako može da se sredi - baciš ga na osciloskop, ili prosto očitaš clock (ako me pamćenje ne vara, na AD-9 bi clock trebalo da bude oko 6,8kHz).
ja sam se igrao sa feedback potom jer bio nesto sjeban - neverovanto prekratak feedback, ali nisam dirao druga dva trim pota. ipak, to ne znaci da se neko pre mene nije sa tim irgao, ili da su se jednostavno rastimovali vremenom.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Nov 2008, 12:55

Skoro se kladim da se neko pre tebe igrao. Ljudi često otvore delay i kažu sebi "hej, možda će da bude bolji ako malo provrtim ove trimere?" Pa, možda i hoće, ako ih okreneš u pravom smeru. :) U svakom slučaju bi mu dobro došla zamena elektrolita, bili su unutra previše dugo i kontam da je u tome 90% razloga što je zvuk "whatever".
guv'nor wrote:...da ce bozbroj puta bolje izlaziti iz mixa od najskupljeg i najstarijeg DM-1 ili AD-999...
Ne, nemoj tako. Starim spravama treba samo malo osvežavanja, "budženja", i to je sve. Istina je da "stock" (kako su izašle iz fabrike) ne mogu da se porede sa nečim ručno napravljenim - ali malo toga konstrukcijski i može, jer kad radiš ručno i u maloj seriji, imaš priliku da biraš najbolje komponente i boli te uvo za to da li zbog toga izrada košta 2000 ili 4000 dinara više - no to ne znači da je Boss DM-1, Boss DM-2, Boss DM-3 ili Ibanez/Maxon AD serija loše konstruisana, naprotiv. Ybeno sam zaljubljen u te dizajne, toliko je to dobro osmišljeno. Ali, nažalost, modulacije zahtevaju HiFi pristup i što bolje komponente, pa fabrike ne mogu da izvuku maksimum iz tih dizajna jer stalno pokušavaju da srežu troškove. 48 sati sa lemilicom i osciloskopom, i nikad više ne bi poželeo da se odrekneš DeEm keca!

Post Reply