Akustična gitara do 500 evra?

Locked
bokicasa

Akustična gitara do 500 evra?

Post by bokicasa » 08 Nov 2008, 18:55

zeleo bi da kupim akustaru do nekih 400-500 evra,dajte neki predlog,ne razumem se preterano u akusticne ali znam poprilicno dobro da ih sviram(10 godina) tako da mi treba vasa pomoc!!gde kupiti,gledati,koje gitare

BluesBoy

Re: Akustična gitara do 500 evra?

Post by BluesBoy » 09 Nov 2008, 04:12

imas u Mitrosu jednu Yamahu cpx700 ona je 500eura, skoro sam je probao ODLICAN KOMAD!!!! Probaj pa vidi da li ti odgovara :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 09 Nov 2008, 08:45

U onoj drugoj temi si spomenuo gitaru iz apx serije, ali ovo sto kaze BluesBoy je dobar savet, mislim da su ove iz cpx bolja opcija ako te zanima da sviras i na suvo. Ipak, ako ti nije prioritet sviranje kroz pojacalo ili razglas, mozda je bolje da sve pare das na akustiku.

bokicasa

Post by bokicasa » 09 Nov 2008, 10:40

pa i nije mi prioritet da ima ozwucenje,vise bi voleo onu normalnu,neozwucenu...sviram puno solo deonica,pa jel ta cpx700 moze da zadovolji solo kriterijume?ovih dana cu da odem do mitrosa pa cu da je probam ...

BluesBoy

Post by BluesBoy » 09 Nov 2008, 12:05

Ova Yamaha sto sam je ja probao ima odlican i lako svirljiv vrat nesto vecu rezonatorsku kutiju tako da na solo deonicam sasvim se pristojno cuje da ne kazem dobro :D Ja sam imao Takaminu eg523sc koja je negde oko 540e, ali ova Yamaha je jako bolja od nje. Idi do Mitrosa probaj, e da ja je nisam ukljucivao u struju tako da neznam kakav je zvuk tada ali znam da je na suvo odlican, i imas u tom rangu jos nekoliko gitara po meni solidnih pa proberi...

bokicasa

Post by bokicasa » 10 Nov 2008, 13:53

e,da vas pitam,koja je bolja po vama,cpx 700 ili LJ6,slicne su cene i kupujem neku od te dve,al sta bi vi kupili...?

duleja

Post by duleja » 10 Jan 2009, 19:24

heej ljudi :) evo registrovah se ovde i ja :)
naletoh na forum preko gugla dok sam trazio neke informacije oko kupovine akustare i nesto sto sam i sam shvatio, probajuci neke gitare po gradu pre koji dan, je potvrdjeno ovde... sto je super! :)
uglavnom nisam hteo da otvaram temu novu jer ima brdo tema o ovome a i ja imam slican "problem" oko kupovine gitare koja je u rangu cene npr 40 000 dinara... sto i nije 500 eura zapravo i ne znam koliko je sad euro mislim da je preko 90 ... ali to je odprilike gornji limit... znaci 40 000 dinara...
meni je potrebna ozvucena akusticna gitara... e sad... nadjoh po netu gomile gitara i svacega... prvo mi je za oko zapao ibanez ew serija... pa sam video u music media prodavnici valjda se tako zove u knez danilovoj ulici je... kosta 29 600 dinara... pa sam isao da probam te ibaneze... i nije to ono sto trazim... na suvo ne zvuci nista specijalno u odnosu na neke gitare koje sam probao a mnogo su jeftinije ali kroz razglas zvuci dosta bolje... uglavnom mislim da ona otpada... odoh isti taj dan do mitrosa... ne radi x) rade od 12-tog tek... ok probacje se i tamo nesto... odlazim onda do music trade-a na zelenjaku...
e sad tamo probam neku gitaru CORT kosta 40 000 i gitara super zvuci... ozvucena... i na suvo... naravno treba se malo setapuje kao i svaka odprilike nova gitara... ali to ok... e sad nisam znao koja je to marka vamo tamo... probao sam u istoj prodavnici i neku YAMAHA-u od 30 000 i u poredjenju sa tim kortom je dosta losija... i reko ok ajde probam dalje... odem iznad tu malko u jednu drugu prodavnicu zaboravih kako se zove... uglavnom probam tu TAKAMINE (valjda se tako pise) neku gitaru od 39 000 i ok zvuci sve super... ozvucena je... i kao u dilemi sam velikoj hocu i do mitrosa da odem da probam yamaha-u neku ili fendera ako imaju... na sta mi naravno svi prodavci pricaju svoju pricu po sistemu svako svog konja hvali...
ali svi su mi rekli da su fenderi bacanje para?! ali naravno ja cu to probam... uglavnom pisem sve ovo...
jer... u istoj toj prodavnici stoji ASTER gitara... od 9 000 sa ozvukom...(uz koju dobijes KOFER? baj d vej kofer sam kosta oko 7 000 dinara) ... tu aster gitaru sam dohvatio cisto da kao uporedim sa tom TAKAMINE-OM od 39 000 jel kao razlika je 30 000 dinara za tih 30 000 sigurno ima 30 000 razloga zasto je skuplja toliko x) i odsviram nesto malko... i kao taj aster zvuci losije ok... ali mozda losije za mozda 20 posto od te TAKAMINE... i kao ????? naravno losije je drvo i na oko se vidi i finis je losiji i izrada cela doduse nisam probao tog astera ozvucenog... ali na suvo i nije neka razlika sem u odnosu na TAKAMINE-u u ceni x) :) dakle bilo bi lepo ako neko ima neki predlog za mene... jer shvatio sam da je svaka gitara jedinstvena da i nije TOLIIIKO bitno koje je marke i cene... pogotovu sto je to neko napisao i ovde...
da je vrlo nezgodna kategorija gitara za 400 eura... jer nisu uopste mnogo bolje od onih koje kostaju 200... e sad ok i ja sam tako nesto skontao ali sta da radim sad :)
znaci potrebna mi je ozvucena gitara na suvo i nije bitno da toliko dobro zvuci... bitnije mi je da je elektronika super i da ozvucena zvuci odlicno! :) jer planiram da sviram nju kroz razglas... na svirkama
naravno ako zvuci i na suvo i kroz razglas super :) SUPER! e pa ako ima neko neki predlog na sta da obratim paznju koje modele sigurno da probam pa da uporedim sa ostalima bilo bi super da kaze, valjda nisam previse konfuzno pisao ovde... heh

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 Jan 2009, 20:36

Ko iskopava mrtve teme, umrece u najstrasnijim mukama!!!

Da bi se tema lakse pratila, zar nije jednostavnije da ostovris svoju temu sa pitanjima? Mislim, ova je obavila posao, covek u zdravlju i veselju kupio gitaru, i trosi je fino...

duleja

Post by duleja » 11 Jan 2009, 01:04

heh :) onako sad jesam malo PIJANETI i to sve :) ali kad sam video tvoj post svasta sam ti napisao jer kao... sto da otvaram novu temu?? imam isti "problem" kao i koleZa ovde... hteo sam da budem fini i da procitam malo pre nego sto postujem bilo sta... i to sam uradio i kao cemu nova tema!? sta kao POMOC KUPUJEM GITARU od ne 500 eura nego 40 000... ok mozda sam mogao da je otvorim... ali kad sam procitao da cu umreti u najgorim mukama zbog toga... nas... ne znam jel si citirao deo iz "Kako je propao r'n r" ili ne... uglavnom nikad se ne bih ni setio tog filma da nisam ortaku na msnu napisao kao bate kao kakvi su to ljuuuudi ej ja postujem najnormalnije na nekom forumu i jos kao FIN necu otvaram temu i lik kao eee je cemu to sto nisi otvorio temu... i drugar mi kaze kao pa mozda se salio jer to je iz kao filma tog i tog...
jes da sam ga gledao daaavno i da sam sad pijaneti i blesaaaviji :) ali eee je :) i sad kao editujem post... uglavnom trebao si nesto korisno da mi napises,a ne zasto nisam otvorio novu temu... najlakse mi je da otvorim novu temu ali kao aj probam ovako prvo, ili mozda ne? :) heh... ajde de oprastam ti :) i daj neki savet PRIDE!
"

duleja

Post by duleja » 11 Jan 2009, 01:53

heh... ne mogu sad da editujem post o5... ali, iako znam kako se po forumima pise i sva ta pravila koja NIKO ne cita...ROCITAO pravilnik ovog foruma i evo i tebi bate pa procitaj sta pise u pravilniku pod tackom 2.1
vidim da imas vec 400 i kusur postova... red bi bio da znas kako se koristi forum...

viewtopic.php?f=19&t=16

ne znam cemu tolika ne trpeljivost i sve to... postupio sam najbolje mogucje ali ok... i kao editujem post u kome sam ti rekao sta sam i trebao i otvaram novu temu... bices srecjan valjda...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Jan 2009, 02:06

Pusti Krisa na miru, i poslušaj svoj savet:
duleja wrote:Potrebna mi je ozvucena gitara na suvo i nije bitno da toliko dobro zvuci -> ASTER gitara... od 9 000 sa ozvukom... uz koju dobijes KOFER... mozda losija za mozda 20% od TAKAMINE...

bokicasa

Post by bokicasa » 11 Jan 2009, 11:30

pogledaj u mitrosu yamahu cpx700,ja sam je gledao kad sam kupovao,meni se nije svidelo na suvo jer su zice nenormalno matore i iskrzane bile,ali na ozvuku je vec to daleko bolje,potpuno druga prica,gitara przi..nisam siguran za cenu,jer mi je nastala totalna zbrka,gledao sam iste gitare 10 puta i svaki put su bile drugacije cene,tako da ces sam morati da pogledas,u svakom slucaju,pogledaj yamahe apx i cpx serije.500,700 i eventualno apx 900,zavisi od cene..u svakom slucaju,ja bi bre uzeo astera nego takamine,tj. da sam na tvom mestu takamine bi izostavio,mozda ne skroz,ali bi mi bila pri dnu zelja.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Jan 2009, 11:57

O tumacenjima pravila necu se natezati, prosto je moj stav da kad si vec resio da ipak postavis pitanje koje je pre tebe postavila armija ljudi, i dobila iscrpne odgovore, onda bar to treba da uradis u posebnoj temi, jer je ipak preglednije... Ko se slaze - slaze se, a ko se ne slaze - ne zanima me, nemam ja nameru da bilo kome bilo sta dokazujem. Od svih mojih komentara na forumu, predpostavljam da se najmanje petina nalazi na ovom delu foruma, na ovakva i slicna pitanja sam odgovarao mnogo puta, ali nema to ko da cita... Mislim, uglavnom to ne citaju ni oni koji su direktno postavili pitanje, pa je mozda previse ocekivati da to sad ti citas, ali dobro... tako je to na forumima...

Jednu si stvar dobro uocio, Takamine su najprecenjenije akusticne gitare koje mozes da nadjes kod nas. Ako to umes da prepoznas, sta ce ti savet? Ovo te sad ozbiljno pitam - kad vec ides po prodavnicama i isprobavas instrumente, i uocavas razlike - zasto mislis da ce neko drugi moci bolje da te savetuje?

Ma kraju krajeva, kad kazes da te interesuje gitara do 40 000 dinara, to u stvari ne znaci nista. Sad bi svako morao da zna detaljne cenovnike domacih prodavnica, da pretresa njihove sajtove, da kopa informacije koje su i tebi dostupne... Nego ovako - zaredjas ti lepo po prodavnicama, nadjes sam gitare do 40 000 dinara, odaberes svoj Top 5, ili jos bolje Top 3, i onda postavis jedno daleko konkretnije pitanje, gde trazis komentare za tacno navedene modele koje si izdvojio. Ovde se vec uobicailo da ljudi samo dodju, postave pitanje, i cekaju da se drugi clanovi foruma za sve raspitaju. Znas ovo je malo trziste, i siromasno trziste, i vecini clanova foruma su zapravo razni modeli gitara dostupni koliko i tebi - u prodavnici. Najmanje modela se nalazi u necijem vlasnistvu pa da moze da ti da neki iscrpan odgovor. Nije problem dati savet. Ja sam bas i isao po prodavnicama da trazim odredjene modele zato sto me je to zamolio neko ko ne zivi u Beogradu. I odgovarao na gomile PP, a kad su postale preobimne, presli smo na e-mail... I isao sa ljudima po prodavnicama kad su bili neodlucni... Nije problem u manjku volje. Samo me bas cima kad vidim da ljudi stalno nizu gotovo identicna pitanja, na koje je odgovoreno mnogo puta, i to bas na ovom delu foruma. A bar da su konkretna pitanja...

Za kraj - jedini koristan savet je da ne drhtis previse u kupovini. I onako ces za godinu dana da zakljucis da si mogao i nesto drugo da kupis.

duleja

Post by duleja » 11 Jan 2009, 14:52

gle ovako KRISTIJANE sinak... idi leci svoje komplekse ... pun mi je ***** likova kao sti si ti koji sire muda, koja inace nemaju po, forumima... kladim se da si najgori upisanko uzivo ali kada si pored ekrana u svojoj sigurnoj sobi bez ikakve sanse da ti neko ZUBE slomi zbog toga sto pricas onda imas svu hrabrost na svetu... bio sam najpristojniji mogucji to moze da uoci i neko ko ima 4 godine postavio sam sve po pravilniku ti mi kenjas... postavim novu temu zakljucaju je?! ok boli me ***** gde cu da pisem i sta cu da pisem poenta je ista... hteo sam da podelim neka iskustva da cujem neka druga... a ti sinak pricas da nisam citao ono sto si vec napisao?!
duleja wrote: jer shvatio sam da je svaka gitara jedinstvena da i nije TOLIIIKO bitno koje je marke i cene... pogotovu sto je to neko napisao i ovde...
da je vrlo nezgodna kategorija gitara za 400 eura... jer nisu uopste mnogo bolje od onih koje kostaju 200...
a ko je ovo vec pre mene ovde napisao?

a ova prica da nisam nista konkterno pitao?
Kristijan wrote: Ma kraju krajeva, kad kazes da te interesuje gitara do 40 000 dinara, to u stvari ne znaci nista... Nije problem u manjku volje. Samo me bas cima kad vidim da ljudi stalno nizu gotovo identicna pitanja, na koje je odgovoreno mnogo puta, i to bas na ovom delu foruma. A bar da su konkretna pitanja...
o cemu vise da pricamo????? lepo sam napisao 40 000 dinara BITNO JE DA ZVUCI KROZ RAZGLAS LEPO ne na suvo???
duleja wrote:znaci potrebna mi je ozvucena gitara na suvo i nije bitno da toliko dobro zvuci... bitnije mi je da je elektronika super i da ozvucena zvuci odlicno! :) jer planiram da sviram nju kroz razglas... na svirkama
naravno ako zvuci i na suvo i kroz razglas super :) SUPER! e pa ako ima neko neki predlog na sta da obratim paznju koje modele sigurno da probam pa da uporedim sa ostalima bilo bi super da kaze, valjda nisam previse konfuzno pisao ovde... heh
trebao sam da budem JOS KONKRETNIJI jel??
Kristijan wrote:Sad bi svako morao da zna detaljne cenovnike domacih prodavnica, da pretresa njihove sajtove, da kopa informacije koje su i tebi dostupne... Nego ovako - zaredjas ti lepo po prodavnicama, nadjes sam gitare do 40 000 dinara, odaberes svoj Top 5, ili jos bolje Top 3, i onda postavis jedno daleko konkretnije pitanje, gde trazis komentare za tacno navedene modele koje si izdvojio. Ovde se vec uobicailo da ljudi samo dodju, postave pitanje, i cekaju da se drugi clanovi foruma za sve raspitaju. Znas ovo je malo trziste, i siromasno trziste, i vecini clanova foruma su zapravo razni modeli gitara dostupni koliko i tebi - u prodavnici. Najmanje modela se nalazi u necijem vlasnistvu pa da moze da ti da neki iscrpan odgovor. Nije problem dati savet. Ja sam bas i isao po prodavnicama da trazim odredjene modele zato sto me je to zamolio neko ko ne zivi u Beogradu.
sinak... ja ne znam jel si MALOUMAN??? naveo sam JA 3-4 gitare i koliko kostaju... i lepo sam napisao DA SAM BIO po prodavnicama... vrlo sam svestan da mi je sve dostupno i iz tog razloga sam PRVO isao u prodavnicu?? PRVO PROCITAO CEO FORUM pa postovao na odgovorajuce mesto sta sam hteo... sta ti nije jasno!??!?!?! gde sam pogresio??? aaaaalo?!
Kristijan wrote:Nije problem u manjku volje. Samo me bas cima kad vidim da ljudi stalno nizu gotovo identicna pitanja, na koje je odgovoreno mnogo puta, i to bas na ovom delu foruma.
bitno je da ti je CIM da napises nesto sto sam PITAO a da pises pola metra o necemu sto nema veze sa vezom ti nije cim?!?!? kakve su to gluposti... ako te smara moje pitanje iskuliraj ga sinak???
a ne da pises kako te smara da odgovaras na milion puta opstavljeno pitanje i onda odgovoris pozamasnim postom koji nema veze sa mojim pitanjem?!??!

zaboravio sam mozda najbitniju stvar
Kristijan wrote:O tumacenjima pravila necu se natezati, prosto je moj stav da kad si vec resio da ipak postavis pitanje koje je pre tebe postavila armija ljudi, i dobila iscrpne odgovore, onda bar to treba da uradis u posebnoj temi, jer je ipak preglednije... Ko se slaze - slaze se, a ko se ne slaze - ne zanima me, nemam ja nameru da bilo kome bilo sta dokazujem.
nas... pravila su pravila sinak... tumaci ti kako sta hoces... samo nemoj MENI da kenjas zato sto ih postujem... ali ponovicu ti... lako je siriti muda nekome bez potrebe preko foruma...
onda si HEROJ pravi...
nikad u zivoootu nisam ovako nesto na pisao na forumu... ni jeeednom... ali vise pun mi je ***** tebe i tebi slicnih likova... ako nemas sta da napises pa sinak cjuti... uradio sam sve u skladu sa pravilnikom i ti mi kenjas pritom nisi nikakav admin mod nista?!?! i bio sam fin i iskulirao se prvi put kad si mi odgovorio nebulozu... drugi put sinak mozes da popases jaja! i ti i svi ostali!

trudi se odgovori na ovo kako hoces... ja na ovoj temi... ma na celom forumu necu vise da pisem nista... jebo vas forum u CHMARNI KOLUTICJ ISKOMPLEKSIRANI

Locked