question
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
-
question
Posto nisam dovoljno upucen u ovu temu, zamolio bih vas da mi kazete da li postoji program gde bih mogao da pustim pesmu ali napr. bez zvuka gitare koju bih ja svirao. Mislim da se to zovu matrice. Izvinjavam se ako je ovo pitanje vec neko postavio, stvarno nemam vremena da proceshljam forum...u kom bi se obliku nasli ti fajlovi? sigurno da postoji neko resenje...gledao sam dosta gitarskih lekcija gde oni puste u pozadini muziku i dodaju zvuk svoje gitare....hvala
Ako mislis na to da pustis neku pesmu bez gitare pa da ti sviras ,onda ti je najlakse da uzmes GP i da iskljucis gitaru i to je to.I to ti je fora,ali sviras na midi a ne na audio
.
A ja koliko sam upoznat ,nisam jos nasao program koji ce da ti pusta Audio (sa glasom ,bubnjevima itd) a da mozes da iskljucis jednu gitaru.
inace mi software nije jaca strana ,pa bih prepustio onima koji vise znaju da ti daju odgovor (Rocket ,Fox).

A ja koliko sam upoznat ,nisam jos nasao program koji ce da ti pusta Audio (sa glasom ,bubnjevima itd) a da mozes da iskljucis jednu gitaru.
inace mi software nije jaca strana ,pa bih prepustio onima koji vise znaju da ti daju odgovor (Rocket ,Fox).

- Rocket Roll
Pa, pomoglo bi da tačnije znamo šta hoćeš da uradiš.
Da li ti je neko već napravio matricu, a ti bi da preko nje nasnimiš gitaru? Treba ti barem dvokanalni program, da bi matrica bila u jednom kanalu a ti svirao na drugom i snimao u njemu. Razmišljaj o tome kao o virtuelnoj mikseti - u jedan kanal ide sve sem gitare, u drugi gitara, mikseta sabira na master šini oba izlaza i ti čuješ obe stvari u isto vreme.
Takvih programa ima milion, ja ti preporučujem (za početak) besplatni Kristal, možeš da ga preuzmeš ovde: http://www.kreatives.org/kristal/index. ... n=download . Pošto je samo 3,51 Mb, možeš da ga skineš i dialupom. Onda u jedan kanal učitaš matricu, u drugi rutuješ gitaru, snimaš na drugom kanalu, na kraju izvezeš miks i to je to.
Da li ti je neko već napravio matricu, a ti bi da preko nje nasnimiš gitaru? Treba ti barem dvokanalni program, da bi matrica bila u jednom kanalu a ti svirao na drugom i snimao u njemu. Razmišljaj o tome kao o virtuelnoj mikseti - u jedan kanal ide sve sem gitare, u drugi gitara, mikseta sabira na master šini oba izlaza i ti čuješ obe stvari u isto vreme.
Takvih programa ima milion, ja ti preporučujem (za početak) besplatni Kristal, možeš da ga preuzmeš ovde: http://www.kreatives.org/kristal/index. ... n=download . Pošto je samo 3,51 Mb, možeš da ga skineš i dialupom. Onda u jedan kanal učitaš matricu, u drugi rutuješ gitaru, snimaš na drugom kanalu, na kraju izvezeš miks i to je to.
-
-
opet da se javim......tacna stvar koju sam trazio, i na koju sam sasvim slucajno naisao, zove se Backing track i moze se naci u mp3 formatu.....www.guitarbt.com je odlican za to...svejedno hvala obojici....
Last edited by hEll_rAiSeR on 18 Aug 2007, 12:37, edited 1 time in total.
- Rocket Roll
Re:
"moze se naci i u mp3 formatu" o cemu ti to?hEll_rAiSeR wrote:opet da se javim......tacna stvar koju sam trazio, i na koju sam sasvim slucajno naisao, zove se Backing track i moze se naci u mp3 formatu.....www.guitarbt.com je odlican za to...svejedno hvala obojici....
- KnightOfDoom
- Site Admin
Re: question
Pa ako odes na sajt videces.
odlican sajt, ali to nije program, nego je ponudjeno vise pjesama da se skida, bez gitare i glasa, ali sa basom i ostalim. Ili ja nisam nasao program za pravljenje toga.KnightOfDoom wrote:Pa ako odes na sajt videces.
-
Govorim o pomocnim trakama za gitaru...to su znaci skoro gotove pesme samo bez zvuka gitare...priblizne su originalu...poneka ima i vokal...zavisi ko se koliko potrudi kada ih pravi......programa za ta ima nekoliko...mada rocketroll moze to bolje da objasni....a ima puno tema u vezi sa tim programima ovde....