Šta mislite o EMO muzici?
Moderator: Trooper
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Sta mislite o EMO muzici?
Pa mozda i nije svaki tuzan, ali nekako mi se cini da je sustina bas tog EMO takva...mozda i gresim, ali ...
pa u pocetku to nije bila poenta,mozda je sada kada su emo bedovi dosli na mtv krenuli da tripuju neke depresije zato sto se ljudima svidjaju takve gluposti
tada su dosli ovi sadasnji emosi koji misle da je cool biti tuzan.Inace emo kao muzika i podkultura je poceo davno,i nije imalo veze sa depresijama i tako time.

Upravo tako! Danas je izgleda cool biti depresivan und smoren.Kole man wrote:pa u pocetku to nije bila poenta,mozda je sada kada su emo bedovi dosli na mtv krenuli da tripuju neke depresije zato sto se ljudima svidjaju takve glupostitada su dosli ovi sadasnji emosi koji misle da je cool biti tuzan.Inace emo kao muzika i podkultura je poceo davno,i nije imalo veze sa depresijama i tako time.

vuhu znachi cool sam.Derrick wrote:Upravo tako! Danas je izgleda cool biti depresivan und smoren.Kole man wrote:pa u pocetku to nije bila poenta,mozda je sada kada su emo bedovi dosli na mtv krenuli da tripuju neke depresije zato sto se ljudima svidjaju takve glupostitada su dosli ovi sadasnji emosi koji misle da je cool biti tuzan.Inace emo kao muzika i podkultura je poceo davno,i nije imalo veze sa depresijama i tako time.

- Dete epruvete
- MF veteran
tako barish ribe, long live sympathy sex 

tako je! svi znamo da metalci mogu blejati i u studenjaku!Kole man wrote:pazi ne mozes nikad da generalizujes tako,nije svaki emos tuzan i sece vene,znam par emosa koji su dobri likovi i znam par njih koji su losi.To ti je isto ko kad bi rekao da svaki metalac bleji na kalishu i pije previse ili da svaki rastaman duva...nemanjavelimirovic wrote:Ma smesni su ti EMO likovi, mada ima zaista dobrih bendova koji se kao smatraju za EMO,a ustvari nisu, ali vecina onih koji jesu EMO kao MY CHEMICAL ROMANCE i FUNERAL FOR A FRIEND i slicni, meni su sranje. ...
A sto se tice tog njihovog tripa...secenje vena i te price i kao svi me mrze, ja sam previse osetljiv za ovaj svet...to je sve nastalo jer...neko im je ukrao peretonicu sa srcima ili medvedicima (Weenie the POO![]()
![]()
) kad su bili deca. Mada te ribe stvarno ok izgledaju..treba im dati podrshku da placu po ceo dan....manje ce piskiti. Treba cuvati vodu, slabe nam prirodni resursi......ugasite i svetlo jer je struja takodje na izmaku......hahahahaha

- Dete epruvete
- MF veteran
http://www.politika.rs/rubrike/Kulturni ... ci.sr.html
dobar tekst, sagledava stvari iz ugla emo klinaca (doduse na malo povrsan nacin, ali nije to roman pa da baladira o tome) i ulogu medija i roditelja u odrastanju dece.
dobar tekst, sagledava stvari iz ugla emo klinaca (doduse na malo povrsan nacin, ali nije to roman pa da baladira o tome) i ulogu medija i roditelja u odrastanju dece.
tekst je sasvim okej, mada, kao sto si i rekao, ne filozofira previse o tome, samo otprilike nabraja sta se desava.
u svakom slucaju, ovo mi je bilo interesantno, jer ja tako nesto pricam sve vreme:)
u svakom slucaju, ovo mi je bilo interesantno, jer ja tako nesto pricam sve vreme:)
u smislu da je sve to isto sranje, samo drugo pakovanje, pubertetska istripovanost koja mora da se kanalise negde i vec decenijama se to desava kroz subkulturno prihvatanje, a agresija curi nekud, pa bila ona usmerena prema drustvu, pripadnicima drugih rasa, sebi ili javnom dobru, sve je to isto. i stoga mislim da emo subkultura uopste ne predstavlja veci trip od bilo koje druge. jeste, ima slucajeva samoubistava, tacno, ali sta cemo npr, sa onim skinsima sto su ugazili onog decka pre deset godina? ili sa navijackim grupama koje redovno sjebu milione dinara drzavne svojine? a i sto se toga tice, nece niko da se ubije zato sto je emo, nego ce da se ubije zato sto je labilan i depresivan, pa je eventualno zbog toga uzeo da bude emo, nikako obrnuto.За разлику од супкултура које агресију изражавају према другима (паклени анђели, скинхедси), емо деца пубертетску агресију усмеравају према себи, убеђени да су изопштени из друштва.
100% se slažem.Doolio wrote:tekst je sasvim okej, mada, kao sto si i rekao, ne filozofira previse o tome, samo otprilike nabraja sta se desava.
u smislu da je sve to isto sranje, samo drugo pakovanje, pubertetska istripovanost koja mora da se kanalise negde i vec decenijama se to desava kroz subkulturno prihvatanje, a agresija curi nekud, pa bila ona usmerena prema drustvu, pripadnicima drugih rasa, sebi ili javnom dobru, sve je to isto. i stoga mislim da emo subkultura uopste ne predstavlja veci trip od bilo koje druge. jeste, ima slucajeva samoubistava, tacno, ali sta cemo npr, sa onim skinsima sto su ugazili onog decka pre deset godina? ili sa navijackim grupama koje redovno sjebu milione dinara drzavne svojine? a i sto se toga tice, nece niko da se ubije zato sto je emo, nego ce da se ubije zato sto je labilan i depresivan, pa je eventualno zbog toga uzeo da bude emo, nikako obrnuto.За разлику од супкултура које агресију изражавају према другима (паклени анђели, скинхедси), емо деца пубертетску агресију усмеравају према себи, убеђени да су изопштени из друштва.

u svakom slucaju imamo 2 emosa na forumu 

nemamo nijednog kolko ja znam
Gde je EMO ,d' ubijem ,hahahhahah
aahhahaha, nemoj, daj da raste forum, sad si ih oterao i ako ih je bilo uopste!
ma sali se cika Milan,dodjite slobodno 

ja sam stavio long live emo, jer nekontam razliku izmedju brutal death metala bluza asid jazza punka ili ema... svi imaju neki svoj trip i to postujem... zasto bi ja mrzeo npr. emo ili nesto slicno? a i sad je u trendu "mrzeti" emovce, iako je mrznja vrlo teska rec, al ne bi sad da teoretisem o tome...
uopste me ne privlaci taj njihov trip i pravo receno nezanima me, al bas zato sto neam pojma o tome i sto me to nezanima neam pravo da mislim ista negativno o tome... svi ti tripovi sad kao oni nesto seku vene ,a postenom srpskom gospodinu to naravno smeta(NEMAM POJMA ZASTO, al eto smeta, valjda si baja kad ti smetaju drugi ljudi ili slicno), ma ok nek se seku, nek placu, al ako to oni "vole" da rade, uredu meni nesmeta... xD
tako da na pitanje sta mislim o emo muzici ja zapravo nemam konkretan odgovor xD
uopste me ne privlaci taj njihov trip i pravo receno nezanima me, al bas zato sto neam pojma o tome i sto me to nezanima neam pravo da mislim ista negativno o tome... svi ti tripovi sad kao oni nesto seku vene ,a postenom srpskom gospodinu to naravno smeta(NEMAM POJMA ZASTO, al eto smeta, valjda si baja kad ti smetaju drugi ljudi ili slicno), ma ok nek se seku, nek placu, al ako to oni "vole" da rade, uredu meni nesmeta... xD
tako da na pitanje sta mislim o emo muzici ja zapravo nemam konkretan odgovor xD