Šta Mislite O Vintage Modified Fretless Jazz Bassu?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Šta Mislite O Vintage Modified Fretless Jazz Bassu?
Ljudi, sta mislite o ovom primerku:
http://bass-guitars.musiciansfriend.com ... D=28463593 ???
http://bass-guitars.musiciansfriend.com ... D=28463593 ???
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Šta Mislite O Vintage Modified Fretless Jazz Bassu?

Vintage Modified bi trebalo da su najpazljivije odradjeni Squier-i, ali sa Squierom, pa i Fenderom nikad ne mozes da budes siguran. Ima ih i od jove, a koliko vidim ovaj je ipak od agathis-a, kao i Squier standard serija. Ja nemem nista protiv Squiera, ima uvek po neki solidan komad, mada ce ti mnogi forumasi reci da od istog bezis glavom bez obzira (prelistaj forum).
Problem je sto su squieri ipak malo precenjeni i to priznajem. Taj bas sigurno ne kosta manje od 300 evra, a skoro je po oglasima bio jedan jazz bass meksikanac za 400, i mnogo bolja varijanta i mnogo blize originalu, a i neki drugari su ga probali i rakli da je taj bio odlican komad.
Ako ti je bas do fretlesa za nevelike pare, probaj da nadjes bilo koju drugu solidnu kopiju jazz bassa i izvrsi koverziju u fretless, sam ili kod majstora.
Definitivno mnogo bolja opcija, jer je ovaj Squier obicno smece, posebno onaj komad koji je trenutno u Mitros-u.sirac-šunka wrote: Ako ti je bas do fretlesa za nevelike pare, probaj da nadjes bilo koju drugu solidnu kopiju jazz bassa i izvrsi koverziju u fretless, sam ili kod majstora.
Ja bih najradije music-man ali nema se para:)...Slusao sam na youtube, u stvari ovaj: http://www.youtube.com/watch?v=jvW-fn8m ... re=related
I ne deluje mi kao neko smece, sta kazete?????????????
I ne deluje mi kao neko smece, sta kazete?????????????
- sirac-šunka
- vragolan
Zasto bi zaboga delovao kao smece?

Re: Šta Mislite O Vintage Modified Jazz Bassu?
Meni se svidja a posto se ne razumem posebno u gitre voleo bih da cujem i VASE misljenje dragi basisti!! ovaj komad sa youtuba kosta 299 jevreja...
Jer je STRASNO los komad, inace moj drugar je kupio u USA isti bas i bolji je, ali ne mnogo, makar nije takvo smece...sirac-šunka wrote:Zasto bi zaboga delovao kao smece?![]()

Tebra, obrazlozi zasto je smece po cemu itd....???????????
Lak na telu je neravan, nisu stavljene brusene zice, E civija je stalno popustala, potreban mu je setup, potenciometri suste...
Mozda su ga prodali, ne znma nisam bio do Mitros-a oko mesec dana mada sazaljevam nekog ko je kupio taj bas (mislim na onaj komad u Mitros-u).
Mozda su ga prodali, ne znma nisam bio do Mitros-a oko mesec dana mada sazaljevam nekog ko je kupio taj bas (mislim na onaj komad u Mitros-u).
hehe, Braco ne znam za mitros nisam iz bg-a, zivim u becu:)
Fretless je sranje probao sam ga danas o ovaj drugi squeier modified vintage jazz bass stize za nedelju dana... Ili hoces reci da se manem Squeiera? Koji bi mi ti bass preporucio za zvuk u pravcu ratm-a, pepersa itd...za podnosljivu cenu??
POZDRAV
Fretless je sranje probao sam ga danas o ovaj drugi squeier modified vintage jazz bass stize za nedelju dana... Ili hoces reci da se manem Squeiera? Koji bi mi ti bass preporucio za zvuk u pravcu ratm-a, pepersa itd...za podnosljivu cenu??
POZDRAV
Hmmm ako pricas o ovoj bas gitari

Ako ti uleti dobar komad, onda si na konju!
Menjanje kobilice, i magneta i imas dobru masinu.

Ako ti uleti dobar komad, onda si na konju!

To brate na njega sam i mislio:)! Nego kako da provalim dal je dobar komad po zvuku ili po izradi?? i sta je kobilica???
I po jednom i po drugom, ako ih ima vise u prodavnici, osetices razliku.Ckyda wrote:Nego kako da provalim dal je dobar komad po zvuku ili po izradi?
Ovo sto je iza magneta, uostalom ukucaj u google-u BASS BRIDGE, i bice ti sve jasno.Ckyda wrote: i sta je kobilica???

- sirac-šunka
- vragolan
Ne razumem, ako si od pocetka ganjao RATM/Peppers sound, zasto si krenuo od fretless-a?
Ali ok, ovaj vintage modified je mnogo bolja varijanta. Koliko to kosta kod tebe?
Ali ok, ovaj vintage modified je mnogo bolja varijanta. Koliko to kosta kod tebe?
Verovatno je poceo da svira slap na fretless-u
, pa je zbog toga rekao da je los...