Šta mislite o EMO muzici?

Moderator: Trooper

Post Reply

Sta mislite o EMO muzici?

Long live the emo :mrgreen:
10
9%
Nemam misljenje :?
27
23%
Emo sucks!!! :evil:
80
68%

Total votes: 117

Critical
PedoBear

Re: Šta mislite o EMO muzici?

Post by Critical » 16 Nov 2008, 10:37

Evo imamo i "ispravljaca gramatike" na forumu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (pazite ljudi sta pisete:D)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Nov 2008, 11:07

Angie wrote:
Duane wrote:ja nemogu jednostavno da se slozim sa stavom koji se zasniva na tome da odredjena skupina ljudi nije u pravu... da je to sto oni rade pogresno... e sad brate da si rekao pogresno je zato i zato, pa da se ja zamislim, al brate rekao si da mogu da ti naruse neki balans u tvom zivotu i da ti prenesu neki dark trip i slicno a nisi rekao ni zbog cega ni kako ni zasto... jednostavno nevidim nista lose i opasno u tome i mislim da bi bilo kakve zabrane ovakve vrste u 21 veku bile cista glupost... :)
*Ne mogu.
*Ne vidim.
;)
fala bogu Zn am gramatiku i pravopis solidno... samo nekontam kako ti nekontas da uopste nema ni zareza ni tacke... pa meni bi to vise smetalo...
ajmo sad tema Gramatika vs EMO... a posle ide Rock n' Roll vs World ;)

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 16 Nov 2008, 12:59

Duane wrote:ja nemogu jednostavno da se slozim sa stavom koji se zasniva na tome da odredjena skupina ljudi nije u pravu... da je to sto oni rade pogresno... e sad brate da si rekao pogresno je zato i zato, pa da se ja zamislim, al brate rekao si da mogu da ti naruse neki balans u tvom zivotu i da ti prenesu neki dark trip i slicno a nisi rekao ni zbog cega ni kako ni zasto... jednostavno nevidim nista lose i opasno u tome i mislim da bi bilo kakve zabrane ovakve vrste u 21 veku bile cista glupost... :)
nisam ja ni pisao o zabranama ili bilo cemu slicnom, mislim, ne zivimo u jednopartijskom sistemu gde neslaganje i Goli otok idu zajedno.

Angie

Post by Angie » 17 Nov 2008, 00:20

Duane wrote:
Angie wrote:
*Ne mogu.
*Ne vidim.
;)
fala bogu Zn am gramatiku i pravopis solidno... samo nekontam kako ti nekontas da uopste nema ni zareza ni tacke... pa meni bi to vise smetalo...
ajmo sad tema Gramatika vs EMO... a posle ide Rock n' Roll vs World ;)
Ne znam,ali negacija mi vise bode oci:D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Nov 2008, 11:09

Angie wrote:Ne znam,ali negacija mi vise bode oci:D
mislis ne gacija? ;)

ma ok djete epruvete onda se nismo bas najbolje razumeli, al brate ja nikad nisam rekao da si ti rekao da je u pitanju sistematsko istrebljenje... ;) da ne-ispadne nesto pogresno ;)

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 17 Nov 2008, 14:45

primljenokznanju :)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 18 Nov 2008, 20:02

Ja mislim da emo-punk uopste ne treba tako zvati. Punk ,,sluzi" za izlaganje neslaganja sa autoritetima, vlastima, and so one, and so one... A emotivne i krhke tekstove ubacivati u takvu muziku... To nije punk... To je isto kao da uzmes harmoniku, krenes da sviras Uzicko kolo, i krenes da pevas ,,Smoke on the water, fire in the sky". A o emo-u kao pokretu... Pravo da vam kazem u zivotu vise od 5 emo likova nisam sreo, ni upoznao , tako da ne mogu bas da pricam o tome.

Blingo

Post by Blingo » 18 Nov 2008, 21:37

LazaRocker wrote:Ja mislim da emo-punk uopste ne treba tako zvati. Punk ,,sluzi" za izlaganje neslaganja sa autoritetima, vlastima, and so one, and so one... A emotivne i krhke tekstove ubacivati u takvu muziku... To nije punk... To je isto kao da uzmes harmoniku, krenes da sviras Uzicko kolo, i krenes da pevas ,,Smoke on the water, fire in the sky".
Pravo zboriš Lazo,momče! :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 18 Nov 2008, 21:46

pank kao pokret i subkulturna filozofija jeste protiv autoriteta, anarhija i tako dalje.
ali pank kao muzicki zanr je odredjen upravo tako - muzicki, mozes da uzmes i da napravis pank instrumental ili pank pesmu koja govori o bojleru u tvojoj gajbi i to ce biti pank ako je muzicki tako uradis i niko nece reci da to nije pank. emo po svojim muzickim osobinama kao zanr spada u pank.

Kole man

Post by Kole man » 18 Nov 2008, 22:33

http://www.youtube.com/watch?v=NgbRdo79omI ovo je emo i ajde nek mi neko kaze kako se ovo kvalifikuje kao punk

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 18 Nov 2008, 22:55

a zasto vas mrzi da procitate sve postove na temi na kojoj postujete? pricalo se i o tome, stavise, ja sam pricao i rekao o cemu se radi. mislim, nista licno, ali jebiga, koji ***** ja postujem na forumu da bi neko pitao nesto sto pise par strana ranije? mislim jebiga bas, jos se potrudim da napisem dugacak post posto sam se informisao o tom jebenom emo tripu i onda likove mrzi da procitaju ono sto sam ja pisao. jebote da se nesto procita je potrebno deset puta manje vremena nego da se napise. ali ajde evo sazeto: sustina je u tome da panic at the disco nije pank bend, nije ni emo gledano muzicki, ali gledano filozofski, mozda i jesu, ne znam, ne slusam, niti se bavim takvom podelom. emo KAO MUZICKI ZANR je podvrsta panka, zanrovski gledano, ovaj bend nikako ne moze tu da se uglavi. e sad, to sto emo likovi vole da slusaju panic at the disco, to je druga stvar. evo ti pitanje: ako gomila metalaca krene da slusa baju malog knindzu jel on postaje metal? ne, on ostaje turbofolk bez obzira na to sto ga slusaju metalci. nema veze sto svaki emo moze da navede kao omiljeni bend panic at the disco, oni ne mogu da skacu po zanrovima. kazem, eventualno ako oces filozofski da delis bendove, onda moze u emo. ako oces muzicki, ne moze.
znaci, odgovor na tvoje pitanje je - nikako, ne kvalifikuje se. hajmo ovako, ako bi ti uzeo i napravio pank instrumental, bez teksta, a ja uzeo i napravio emo instrumental i pustili ljudima, oni bi culi dve pank matrice. to je to.
a ovo sada sto se milion bendova ubraja u emo (i o tome sam pricao, mozda bi mogao da procitas, ako te ne mrzi), to je neka druga prica, ljudi svrstavaju bendove u emo zanr na osnovu nekih stvari nebitnih za samu muziku, lupam, frizure, depresivni tekstovi itd. ali to ne znaci da su oni u pravu, dakle, ta klasifikacija je losa. ovaj panic at the disco moze da bude neki powerpop ili alternativa muzicki. kontas, znaci ako cemo tako, blockout je do jaja predstavnik emo zanra.

LazaRocker

Post by LazaRocker » 18 Nov 2008, 23:08

Doolio wrote:pank kao pokret i subkulturna filozofija jeste protiv autoriteta, anarhija i tako dalje.
ali pank kao muzicki zanr je odredjen upravo tako - muzicki, mozes da uzmes i da napravis pank instrumental ili pank pesmu koja govori o bojleru u tvojoj gajbi i to ce biti pank ako je muzicki tako uradis i niko nece reci da to nije pank. emo po svojim muzickim osobinama kao zanr spada u pank.
Da, ali ja i nisam pricao o filozofiji vec o muzickom zanru... konkretno O TEKSTOVIMA. Sa jedne strane si u pravu: Ne mozes da kazes da je text pesme ,,God Save the Queen" uz Moravac (ajd' sad malo da promenimo :D ) punk, ali isto tako gresis. Ako imas neku punk melodiju i krenes da pevas ,, Joj sto volim svoj bojler" ta pesma PO SVOJOJ FILOZOFIJI vise nije punk. A punk MUZIKA je nastala kao otpor autoritetu, a zatim se i pokret imenovao tako. Na primer London Calling od Clasha ima neku rege-rock melodiju ali vazi za jedan od punk klasika. Tako da ja i dalje ostajem pri tome da emo nije podzanr punka. I sto rece Kjole man, cak im ni melodije nisu toliko slicne punku.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 18 Nov 2008, 23:21

dobro, onda mi zanrovski definisi SMF, zaklanu celjad, pero deformero? nijedan ti onda po filozofiji ne bi ispao isto kao i njihov muzicki pravac. nijedan. ili da smisljamo nove pravce.

mislim, ne znam, meni je prilicno pank ako uzmem neki tam taka tam taka tam ritam, sviram nesto tipa A C D E power chordove nemutovane brzo i derem se prljavo moj bojler moj bojler:)

LazaRocker

Post by LazaRocker » 18 Nov 2008, 23:34

Ok, svako ima svoje misljenje, ja mislim da emo i punk ne treba da stoje zajedno, i to je sto se mene tice.
BTW, ovo za bojler uopste nije losa ideja, oces da uradis text, ja gitaru, neki dobrovoljci sa foruma bas, bubanj i vokal(u sustini vokal mozes i ti, imas dobar glas, cuo sam na onome The Tunel) i da napravimo pesmu? Bas bi bio trip. Viva la bojler!

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 18 Nov 2008, 23:36

moze, samo sad pisem neke tekstove, mejbi lejtr, a i sad cekam korteksa sa svojim pejntom.

Post Reply