Pomoc oko popravke tela gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tyler durden
MF veteran

Pomoc oko popravke tela gitare

Post by tyler durden » 18 Nov 2008, 12:38

E ovako, imam neku staru gitaru, sa kojom bi se malo igrao, tj, malo je preradio. Sledeci je problem. Imam neki tremolo sistem na njoj, a hocu da ga skinem i stavim obican stoptail. E sad. Sa cime da popunim rupu koja ce ostati u telu, gde je stajao ceo tremolo sistem, floyd, ili kako god....?

NikolaNis
MF veteran

Re: Pomoc oko popravke tela gitare

Post by NikolaNis » 18 Nov 2008, 13:06

Ako znaš od kog drveta ti je ta gitara bilo bi dobro da uzmeš komad istog drveta, obradiš ga da tesno uđe u tu rupu, lepo zalepiš lepkom za drvo i posle ošmirglaš da se pod prstima ne oseća nikakv prelaz između tela gitare i tog novog dela. Ako sve to lepo obradiš ništa se neće videti kada kasnije gitaru ofarbaš...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 Nov 2008, 13:09

Najbolje bi bilo da rupu doteras da bude sto pravilnija, ako je ikako moguce da se isteraju pravi uglovi, i onda da u to umetnes komad drveta koji je bas precizno uradjen za taj otvor. Takodje bi bilo dobro da tacno znas od kog drveta je radjena gitara, pa da nadjes takav komad drveta. Uh sad vidim da je Nikola bio brzi... :D

viden

Post by viden » 18 Nov 2008, 17:20

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 19 Nov 2008, 23:33

ok, hvala, tako nesto sam i ja kapirao, isprobacu, pa cemo da vidimo kako ce ispasti

Post Reply