Fender menja logo na MIM Std. gitarama

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Chord-Master
MF veteran

Fender menja logo na MIM Std. gitarama

Post by Chord-Master » 23 Nov 2008, 17:51

Dakle, kao sto pise u naslovu, Fender kompanija je resila da promeni izgled logoa na meksickim gitarama i basevima.

Evo kako je izgledao stari logo:

ImageImage

A evo kako izgleda novi:

http://www.fender.com/products//search. ... 0144602380

Izgleda lepo, zar ne?
Licno mislim da su to trebali da urade jos davno, uvek me je nerviralo to sto je serijski broj gitare bio napisan na prednjoj strani headstock-a, a nisam ni preterano voleo ona debela slova.

U svakom slucaju, mislim da meksikanci sa novim logom pocinju da se prodaju tek na prolece.

Duane
Fenderaš

Re: Fender menja logo na meksickim gitarama

Post by Duane » 23 Nov 2008, 18:20

groundbreaking ;)
prva fenderova inovacija posle 65 ;)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 23 Nov 2008, 18:49

Mogli su da Meksicke Fender-e unaprede u zvukum a ne da samo promene logo, ali im to nije u interesu.

dweezil

Post by dweezil » 23 Nov 2008, 19:28

pa poceli su da stavljaju na Mexico standard seriju bolji bridge tj. masivniji je (na stratove) i no load potove u nekim kombinacijama.

vbraca
vrabac

Re: Fender menja logo na MIM gitarama

Post by vbraca » 23 Nov 2008, 20:13

Bravo za njih setili su se... :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Nov 2008, 20:19

vbraca wrote:...da Meksicke Fender-e unaprede u zvuku...
Tebi ne zvuče dobro? Meni su potpuno zadovoljavajući. Doduše, ja nisam od onih koji onanišu na hardver, jer nigde da čujem neku svemirsku razliku (ako pričamo o pasivnim, ili, da kažemo, tradicionalnim dizajnima). Istina, na svom sam Stratu (Ensenadino čedo, naravno) menjao i magnete i bridge - ali bio sam mlad, lud, hteo sam da uzmem pušku i borim se za AlNiCo magnete, NASA bezolovni čelik, kriogenizovane delove i noiseless bezvezarije.

vbraca
vrabac

Re: Fender menja logo na MIM Std. gitarama

Post by vbraca » 23 Nov 2008, 20:27

Naravno ja pricam o bas gitarama, mada verujem da je situacija slicna, zvuce oni dobro za dat novac (za pasivan bas naravno), sigurno znam iz licnog iskustva da su Amerikanci i Japanci bolji po pitanju zvuka, i ponekad izrade.
Ne znam, meni je uvek bolja opcija uzeti MIJ nego MIM.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Nov 2008, 20:47

vbraca wrote: Ne znam, meni je uvek bolja opcija uzeti MIJ nego MIM.
Pa naravno...
Japanski fenderi su bolji od meksikanaca.

friedman

Post by friedman » 23 Nov 2008, 21:11

Po nekim informacijama o finalnoj kontroli proizvoda, reklo bi se da su bolji i od Amerikanaca. :hide:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 23 Nov 2008, 21:21

Funkomat wrote:Pa naravno...
Japanski fenderi su bolji od meksikanaca.

Cak sam cuo tu i tamo da su bolji od vecine amerikanaca, al' koliko znam potpuno su nenabavljivi u Evropi, to je valjda samo za Azijsko trziste.

Osobi (Rocket? Deki? :D ) koja je promenila naslov teme:

Slazem se da je onaj bio predugacak, medjutim ima mala greska, nije u pitanju samo Standard serija, nju sam na slikama uzeo samo kao primer, vec svi meksikanci. Za Classic seriju znam sigurno (doduse od moje gitare se razlikuje samo po tome sto vise nema zlatni outline, inace ista slova, uostalom kao i na americkom vintage, samo malo deblja), a siguran sam da to vazi i za Deluxe, samo jos nisu uneli sve izmene na sajt.
Tako da je to std. u naslovu nepotrebno. :)

Edit:

Ah, nisam video ovo u isto vreme smo kucali :D
friedman wrote:Po nekim informacijama o finalnoj kontroli proizvoda, reklo bi se da su bolji i od Amerikanaca. :hide:

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Nov 2008, 21:34

Nikako mi ne ide u glavi što se svi toliko gadite MIM Fendera?
To nikako nisu samo "dobre gitare za te pare".
Izbaci krševe, koji takodje dolaze i iz Amerike i Japana i ono što ostane su >stvarno dobre gitare<.

Na kraju krajeva, mnogo veću ulogu u celoj priči igra pojačalo kao "fabrika zvuka".
Gitara prenosi samo ono što imaš u prstima...(dobro, ne baš samo to, ali bitna je poenta) :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Nov 2008, 21:39

guv'nor wrote:Nikako mi ne ide u glavi što se svi toliko gadite MIM Fendera?
To nikako nisu samo "dobre gitare za te pare".
Izbaci krševe, koji takodje dolaze i iz Amerike i Japana i ono što ostane su >stvarno dobre gitare<.
Slazem se.
Svirao sam par bas dobrih meksikanaca.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 23 Nov 2008, 21:52

guv'nor wrote:Nikako mi ne ide u glavi što se svi toliko gadite MIM Fendera?
Niko se ne gadi, na koga konkretno mislis?

Vbraca je samo rekao da mu ne zvuce dovoljno dobro, sto ipak mislim da varira od gitare do gitare... po meni je najbitnija razlika izmedju meksikanaca i amerikanaca u tome sto je kod meksikanaca drvo lepljeno iz vise delova, sto opet, ako je kvalitetno drvo u pitanju, ne bi trebalo da bude mnogo bitno.
Sto se tice magneta, hardware-a i tome slicnog, o kvalitetu toga, nema pravila, kao sto rekoh razlikuje se od gitare do gitare, a i to se, ako je bas potrebno, da zameniti.

Ipak, meksicki Fender je najjevtiniji Fender na trzistu i kao takav, uvek ce biti meta za predrasude, kao sto se neki lik nalupao u jednoj temi nedavno - "to nije onaj pravi Stratocaster" :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Nov 2008, 21:59

Hah, ja sviram jednog dobrog Meksikanca. Dobra gitara je dobra gitara je dobra gitara - posle jedne određene granice kvaliteta, ne ulaže se u (najšire shvaćenu) svirljivost nego u šminku. MIM gitare uglavnom prelaze tu određenu granicu.

Džimi Von svira svoj sig model, standardan, onakav kakav je proizveden u Ensenadi. Los Lonely Boys sviraju Ensenadine Classic Stratove. Keni Braun i Bob Burnsajd su ponekad svirali meksičke Standarde, a ponekad Skvajere. Sve su to ozbiljni muzičari i ljuti profesionalci. Valjda i oni nešto znaju?

dweezil

Post by dweezil » 23 Nov 2008, 22:00

i ja sam isto hteo da kazem da su MIM Fenderi sasvim dobre gitare, i nije mi jasno sto ih ljudi toliko omalovazavaju, i ne verujem da bi bash svako mogao da provali da li je ono sto svira american ili mexican Fender, da mu ne pishe na headstocku. A najcesce se radi o ljudima koji su uopste malo gitara i drzali u rukama, a kamoli josh USA gitara.

Post Reply