Pomoć pri kupovini polovnjaka?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Pomoć pri kupovini polovnjaka?
Postovanje.
Ovih dana bi trebalo da pogledam (a mozda i kupim) polovan Career bass. Prilicno je jeftin, pa me interesuje sta da gledam, gde da gledam, kako da gledam, posto prvi put kupujem bass. Kupujem ga prevashodno za vezbu, mozda i za koju svirku.
Ovih dana bi trebalo da pogledam (a mozda i kupim) polovan Career bass. Prilicno je jeftin, pa me interesuje sta da gledam, gde da gledam, kako da gledam, posto prvi put kupujem bass. Kupujem ga prevashodno za vezbu, mozda i za koju svirku.
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Pomoc pri kupovini polovnjaka
Meni je Career firma skoz simpaticna
Mada, probao sam samo par gitara i blejao po njihovom sajtu.
Ako je ta cena, npr. 80evra ili manje, ja bi pazario jedan takav bas da sam na tvom mestu.
I naravno, samo ako tebi on odgovara i lezi!

Mada, probao sam samo par gitara i blejao po njihovom sajtu.
Ako je ta cena, npr. 80evra ili manje, ja bi pazario jedan takav bas da sam na tvom mestu.
I naravno, samo ako tebi on odgovara i lezi!
ja svirao malo ortakovu Career gitaru,on je beše platio 100e
i radi extra (za te pare naravno),dobri potenciometri,stabilna kobilica,dobri pragovi,nem zamerki,
predpostavljam da su im i bas gitare ok nivoa jer su malda firma,valjda,pa se probijaju na tržište,
ono ako je cena od 80-120,mislim da je to ok.
a obrati pažnju na delove koje sam već pomenuo na drugovoj gitari,et.
i radi extra (za te pare naravno),dobri potenciometri,stabilna kobilica,dobri pragovi,nem zamerki,
predpostavljam da su im i bas gitare ok nivoa jer su malda firma,valjda,pa se probijaju na tržište,
ono ako je cena od 80-120,mislim da je to ok.
a obrati pažnju na delove koje sam već pomenuo na drugovoj gitari,et.
Kako ja da proverim najsigurnije da li je vrat mozda iskrivljen?
- The Mask AE
Povedi basistu ili gitaristu sa sobom. Ne gledaj krivu sam. Proveri da li svi tonovi "rade".
- sirac-šunka
- vragolan
Ako nemas basistu pri ruci, probaj ovako.stane37 wrote:Kako ja da proverim najsigurnije da li je vrat mozda iskrivljen?
Prvo, vrat na jeftinijim gitarama ako je kriv, najcesce je konveksan, tj. ide onako kako ga vuku zice. To, vidish i ne mora da bude mnogo strasno. Strasno je ako se vrat izvitoperio tako da fretboard (ili ti grif, sve jedno. ploca na koju su zakucani pragovi) vise nije u istoj ravni. To se najcesce desi tako da je vrat mnogo vise iskrivljen gde su deblje zice, manje gde su tanje. To moze relativno lako da se vidi, ako bacis pogled malo sa jedne strane vrata, malo sa druge. Ja obicno prvo pogledam vrat s one strane gitare gde je kobilica, pa nagnem gitaru malo na dole (mislim na telo), dok ne videm sve pragove iz te perspektive. Tako treba obratiti paznju da li su svi pragovi "paralelni", a onda pogledam vrat od nut-a (konjic, neki kazu i cesljic

Nadji neke stare teme gde su ljudi trazili savete za kupovinu basa, svojevremeno je Tiki the Boyler detaljno opisao sta sve treba da se gleda pri kupovini novog basa, mada ako pazaris neki prejeftin bas, ja se ne bih mnogo ciamao.
- The Mask AE
Sirac super isprica ovo... Ali da bi 100% bio siguran povedi coveka sa sobom... Prvi put obavezno, pa trazi da ti objasni (ako treba i 10 puta) dok ne skapiras sam. Ovo je sve dobronamerno da nebi bilo posle joj sho se zeznuh najgore!
- sirac-šunka
- vragolan
Ma naravno, ako nadje nekog da povede, super!
Ali opet ako kupuje bass za nekih 80-tak evra (koliko vec 100?), ne moze niti mnogo da ocekuje, niti mnogo da se zajebe...

Ali opet ako kupuje bass za nekih 80-tak evra (koliko vec 100?), ne moze niti mnogo da ocekuje, niti mnogo da se zajebe...

- Routasydan
Aria STB JB, ili Aria STB PB
Ni jedno ni drugo, jer nema lefty verzijaRoutasydan wrote:Aria STB JB, ili Aria STB PB

Aria-STBPJ-LH ima ova ali nema u crnoj boji a ne mogu da je narucim preko njih. Sta mislite, da li bi mogao nekako drugacije da je narucim?
NIJE BITNA BOJA!!!
Bitna je svirka, i vezba!

Ma znam, ova je sunburst a ne svidja mi se boja, sta cu kada mi je crna omiljena...
- Routasydan
Apsolutno se slazemvbraca wrote:NIJE BITNA BOJA!!!![]()
- The Mask AE
Jao kako me nervirate!
Ma bitna je boja covece. Pored toga sto instrument mora da bude kvalitetan i materijalima i tonom, ti taj instrument moras da VOLIS FIZICKI, da ti oblik prija i tako to. Decko, ako ti je bitna i boja go for the black!