Pomoc oko kupovine Elektricne Gitare i Pojacala

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 30 Aug 2006, 18:00

Nisam mislio bas za 50e da promenim sve mag.
Dobio sam od rodjaka jos 50 (i ja i sestra :twisted: ),pa sam mislio za eventualno nekih 110,120e ulozim u mag.

Sto se pojacala tice strpicu se pa mozda umesto magneta(nisu mi toliko neophodni) uzmem neko slabije pojacalo :wink:

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Jan 2007, 13:21

Ljudi: gitaru sam kupio za zatim i prodao (neki Ibane, nemam pojma koji, znam da je imao Floyd Rose) nisam bio odusevljen njom samo zbog magneta - HSS.

Sada imam oko 420 jevreja da ih potrosim na dzitru (stedljivo dete, nema sta) pojacalo mi jos uvek nije toliko potrebno, svirao sam onog Jebaneza preko kompa.

Sta mislite, sta ima za te pare - ali dobro!!

Probao sam Ibanez GRG 270 i nije mi se nesto svideo, takodje mogu to da kazem i za Jackson JS1 (mislim da se tako zvala) ...

Mozda neka druga dzitra, neki drugi Ibanez, Jackson mozda B.C. Rich (po onome sto sam cuo/ video Rich i nisu neke gitare, magneti su im tesko sr.nje)

Iznesite svoje predloge, komentare (nabacite koju sliku ako imate)...

Unapred Hvala!!!!!!!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Jan 2007, 15:10

B.C. Rich - sr*nje? Hmm.

A te pare su već ozbiljne pare što se gitara tiče. Pošto ti se dosta "uobičajenih osumnjičenih" gitara u tom cenovnom rangu ne sviđa, možda bi mogao da popričaš sa Žanom pa da ti za te pare napravi gitaru baš kakvu ti hoćeš?

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Jan 2007, 16:12

Nisam mislio na sve modele nego na Warlock iskljucivo pa i na te jeftinije uglavnom

Rucni rad a, mozda i nije toliko losa ideja, ali bih nekako vise voleo da uzmem neku iz radnje posto mislim da za te pare rucni rad i nebi bio neka posebna gitara, tj. uzeo bih uzeo rucni rad kada bi imao nekih 500-600 jevreja - onda bi to bila bas onako Kick-Ass dzitra

Mislim da bih mogao da ubodem nekog Ibaneza recimo RG 350 ili RG 370 za te pare, nisam gledao cene, jel zna neko ili neki Jackson mozda

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Jan 2007, 16:22

RG 370 je 34.425,00din, RG 320 FM - 40.290,00din, RG 321 - 26.350,00din. Nota Music Shop, ostavljali smo link često po forumu... ili ih izgooglaj. Za Jacksone ćeš morati sam po radnjama, nema linkova. Eventualno pogledaj Hrvate - http://www.audiopro.hr/ - a onda cenu u kunama množi sa deset i dobijaš cenu u dinarima kod nas u Artistu.

Posle toga, obavezno svrati u beogradski Artist - pametnije je uzeti neki dobar Peavey ili Blade ili Washburn nego nekakav bilo kakav Jackson. To, naravno, po mom mišljenju... Međutim dobro znam Peaveyje i malo od tih "hi-gain" gitara zvuči tako kompleksno.

Ono što bi mene zanimalo na tovm mestu je Apollo DSN-5745, jer ima retko kvalitetno drvo. To jeste hi-gain gitara, ali je vrat odlično izrađen (neck-thru), na njoj su javor, palisander, orah i hrast, finiš je boli glava. Dobiješ je za 320 evra kod Marića.

Image

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 28 Jan 2007, 22:23

Vec sam odmerio tu gitaru, ali opet ta 2 singla - to me jebe. Tj. jebe me to sto uvek mislim da mi 2 singla nece biti dobra za moje zesce izivljavanje, i za moju potrebu za bas TVRDIM zvukom, ali mozda kada bi na nju stavio neki S. Duncan ili DiMarzio mozda bi to bilo dobro

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 29 Jan 2007, 00:01

Singlovi su ti na ovoj gitari na middle i neck poziciji a odatle se nikada ne čupa tvrd zvuk. Ako su singlovi na toj gitari dobri (nema razloga da ne budu) ovo može da bude sjajna kombinacija jer možeš imati gitaru koja i reži a ume i da zapeva. Razmotri je svakako.

I naravno... ništa bez probanja (počeću da udaram recke koliko sam ovo puta napisao).

Uzdravlje pa piši na šta je pao izbor na kraju.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Jan 2007, 00:42

Hej, ja jesam probao taj Apollo i - stvarno dijamant u prašini (uobičajene Marićeve ponude). Sada će da zvuči kao da preterujem, ali tako dobro odrađene pragove, tako dobar palisander nisam video ni na čemu što ne dolazi direktno iz Amerike. Znam da previše "hvalospevim", ali za ovo vam dobar stojim.

Ajde da bar dodam loše strane... Ne izgleda tako uživo jer joj je hardver srebrn, ne zlatan. Magneti su napravljeni potpuno zatvoreni - verovatno su u pitanju "aktivci" koji nisu povezani na nekakav baterijski boost nego su samo stavljeni takvi kakvi su (kao Fenderovi Lace Sensori na nekim modelima). Zvuk... je vrlo specifičan. Blank zvuk gitare. Nemojte pogrešno da me razumete, to je sjajno za "machinegun" dždždždždždž, ali nema tu baš previše onog posebnog karaktera tona - nije ona ni Strat ni Gibson, znate na šta mislim? Hoću da kažem, zvuk joj - nasuvo, naravno - nije "poseban", karakterističan...

No onda smo je priboli na ultragain seting jednog Rolanda u radnji i - to je to, za to je i napravljena - da vozi tešku struju.

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 29 Jan 2007, 10:33

Rocket Roll wrote:Blank zvuk gitare. Nemojte pogrešno da me razumete, to je sjajno za "machinegun" dždždždždždž, ali nema tu baš previše onog posebnog karaktera tona - nije ona ni Strat ni Gibson, znate na šta mislim? Hoću da kažem, zvuk joj - nasuvo, naravno - nije "poseban", karakterističan...
Jel se to zove "sterilna gitara" ?
To su mi pricali o celoj ibanez/jackson izboru gitara. Da te gitare nemaju dusu, kao sto gibson/strat/tele imaju.
Pa su mi opet objasnjavali, da na jacksonu/ibanezu svako zvuci isto, svako zna da svira. A na ovima (strat/gibson) i ne zna svako, jer svako ima svoj zvuk. Jel to do toga da su ove gitare sa dusom, pravljene sa fabrickom greskom?

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 29 Jan 2007, 13:47

Znaš kako... Ibanez i Jackson zaista jesu sterilne gitare. One su zaista proste mašine ali vrhunski urađene. I zato su dobre da im ti sam udahneš dušu. To je neki moj pristup i viđenje. Gitare sa karakterom se kupuju onda kada provališ da ti karakter neke gitare 100% odgovara. U suprotnom možeš da se mučiš i godinama da takvu gitaru ukrotiš ali nikada od nje nećeš moći da napraviš ono što tebi odgovara.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Jan 2007, 16:18

Pa jeste, to je "sterilna" gitara - ali nije fabrička greška, slažem se sa Foxom! Naprotiv! To TrEbA tako, kada neko svira sa puuuuuno gaina.

Kada sviraš sa jako puno gaina i distorzije, gitara služi (ili bi trebalo da služi) samo da se kontroliše pojačalo - ono je tu glavni činilac, ono daje gain i "težak" zvuk. Gitara onda TrEbA da bude "providna", da nikako ne "boji" ton kako bi se čulo samo pojačalo, i da, naravno, ima jake magnete kako bi pojačalo i distorziju do kraja "probudila". Znači, na gain settingu na kojem svira, recimo, Slayer, ovaj Apollo bi zvučao daleko daleko bolje nego ne znam kakav Telekaster, ma koliko "duše" imao.

E sad, to oko "duše", tu ume da se preteruje ihahaaaj... "Samo gitare sa dušom valjaju." Nije tačno, sad se vidi i zašto. "Gitare bez duše ne valjaju." Nije tačno, iz istih razloga. To je uglavnom priča kojom svako navodi vodu na svoju vodenicu - vintage freakovi na Les Polove itd., custom proizvođači na svoje proizvode...

Taj Apollo jeste super stvar, ali nije za ono za šta MeNi treba gitara. S druge strane, Foxu i Vitezu se (sasvim opravdano) ne sviđaju ni Stratovi ni Gibsoni, jer oni nisu ono za šta NjImA treba(ju) gitara(e). I jedno i drugo mišljenje su sasvim legitimni, svakom alat za svoj zanat...

Ja samo volim kada se mi pokupimo da sviramo, baš zato što tu imamo (ili se trudimo da dobijemo) "kreativni sudar" dva suštinski različita pristupa gitari / zvuku. Ja vas, ljudi, do yaya poštujem, mada nikad ne bih umeo tako da sviram - preciznost, energija, brzina, to nikad ne treba zanemariti.

WildChild

Post by WildChild » 30 Jan 2007, 04:35

Ta gitara izgleda preterano, samo da je lepsa glava(u stilu Ibanez-a,Jackson-a, ili ESP-a...)...
Ja samo volim kada se mi pokupimo da sviramo, baš zato što tu imamo (ili se trudimo da dobijemo) "kreativni sudar" dva suštinski različita pristupa gitari / zvuku. Ja vas, ljudi, do yaya poštujem, mada nikad ne bih umeo tako da sviram - preciznost, energija, brzina, to nikad ne treba zanemariti.
Ako mislis npr. na extra brze metal solaze mogu da ti kazem da ja ne sviram nesto dugo, ali sam razvio brzinu i tehniku poprilicno. Sve se moze uz vezbanje i dobru volju... :D

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 30 Jan 2007, 15:26

Probao sam jednog GRG270 Ibaneza, pre neki dan ima nevidjeno tanak vrat i ima zakon zvuk, ni blizu ovih drugih gitara u cenovnom rangu do 300 jevreja, ali drug nece ni da prica o prodaji

Sta mislite da se recimo na GRG270 stave EMG 81 ili EMG 89 magneti?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 30 Jan 2007, 16:17

Ne mogu da kazem da te razumem... Kupio si neki ibanez ali ne znas ni koji je model bio (kontam da je gsa, neki sa, ili grx), zakljucio si da mu je mana to sto ima h-s-s, a svirao si ga na kompu(jel si probao na pravom pojacalu mozda?!).Nekoliko poruka iznad kazes da ti se grg270 nije svideo, a u ovoj zadnjoj da je super.
Ajde probaj da nadjes na netu tu gitaru koju si imao i koja je bila sranje, evo kreni odavde, samo gledaj slike http://www.ibanez.com/eg/ . Onda cu moci da ti kazem da li je grg bolji.
A da stavis magnete uvek mozes, ali koliko je tebi potrebno da imas emg na grg-u?

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 31 Jan 2007, 15:41

Nije mi potrebno uopste, onaj Ibanez moj verovatno ne bi ni prepoznao zato sto je kupljen polovan a onaj lik od kog sam ga kupio ga je doradjivao ( dodavao mu nesto, nesto je skidao - tako je pricao ) Kontam da je bolje da sam ga probao svirati na pojacalu ali nemam ga.

Taj GRG270 je kupljen negde u inostranstvu ( Madjarska ako se ne varam ) a od onih koje sam probao ni jedna ne moze da mu prismrdi znaci ne morate se ni truditi da dajete komentare na GRG270 zato sto taj sigurno necu kupiti, a za kombinaciju GRG270\EMG sam vas cisto onako pitao da mi kazete sta mislite o tome

Post Reply