izbor klasične gitare

Post Reply
ivan_k

izbor klasične gitare

Post by ivan_k » 16 Sep 2008, 15:25

pozdrav svima,
potrebna mi je pomoć oko izbora klasične gitare.početnik sam,sviračko iskustvo možda nekih mesec ili dva uzimanja gitare od prijatelja,ali to više tako neide ako hoću da napredujem.Nameračio sam se na dve gitare.Na Manuel Rodriguez B i Yamaha CG201s.Tu mi je potrebno iskustvo poznavaoca instrumenta.Prva je laminated/solid a yamaha je cela od punog drveta.Yamahu sam porobao i zvuči mi uredu,malo mi je vrat čudan za klasičnu mnogo je nekako tanaka.privlači me i to što je cela od punog drveta,to bi trebalo mada nisam siguran, da bude prednost.Rodriguez nisam probao ali nameravam.Meni ,kao neiskusnom,ove probe nisu od pomoći a na netu ima slabo podataka za konačnu odluku.Obe su do 560 eu,toliko mogu da potrošim,ako neko zna gde u beogradu ima gitara u toj klasi neka predloži.
Hvala vam unapred

Antilopa

Re: izbor klasične gitare

Post by Antilopa » 19 Oct 2008, 20:50

idi u Melodiju (sad imam trip da se zove Harmonija ... :/ ) kod brankovog mosta (za to sam sigurna...) znaci kad predjes brankov most prema centru, ides tom ulicom ka zelenom vencu uspravno ... znaci brankov most ti je iza ledja sada ... e sa tvoje desne strane treba da u jednom ulazu ima natips Melodija/Harmonija ... (znam da zvuci malo konfuzno, ali sta cu kad ne pamtim ulice ... a najverovatnije se zove brankova ulica zbog mosta, ali to bas ne bih da nagadjam ... )
i raspitaj se kod tih ljudi za klasicne gitare ... u sustini malo gitara oni imaju kod sebe, jer narucuju posebno ono sto izaberes. lepo otvoris katalog, vidis cene, procitas sve sto pise, pitas lika tamo za jos neki savet ...

ja sam kupila Strunar kod njih (cheshka gitara...) koja je sad po novoj ceni 320-340evra ... i prezadovoljna sam njome. cinim cuda XD ali to zavisi od licnosti do licnosti XD ako imas sansu da probas gitaru, biraj je po zvuku ... i po tome kako ti lezi dok sviras ...

sto se tice mitrosa i marica, ne znam za njih koliko su od pomoci. cini mi se da su oni super za sve osim klasiku ...

EDIT: sad sam videla da je post prastar i da se user nece vracati gotovo sigurno ... a bas se ubi' da objasnim ovo za ulicu :|

bokicasa

Re: izbor klasične gitare

Post by bokicasa » 28 Nov 2008, 11:50

Pogledaj washburn klasicne.Zaista su vrlo dobro,skoro sam svirao na jednoj i u zivotu nisam drzao bolju klasiku u ruci.lako svirljiva,bez ikakvog zujanja..Neki ne vole washburn ali treba je probati

Post Reply