"Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Locked
BluesBoy

Re: "Viden" Telekaster i Aria Telekaster - Ista stvar?

Post by BluesBoy » 28 Nov 2008, 14:08

E ovako, ja sam clan ovog foruma nekih par meseci, i nisam se trudio da imam brdo postovo dnevno, za ovih par meseci sam nauci vise nego za 7 godina sviranja. Jednostavno veoma, veoma koristan forum, druzenje, ucenje, preporuke, sveti, upoznavanje itd...

Sto se tice tog telecastera ja stvarno nemogu nista drugo prokomentaristai osim onu sto vidim sa slike je da su glave razlicti. Tako da ostavljam ljudima i (verujem im) koji su je probali da je prokomentarisu!!!!

Sto se tice V I D E N stratocaster on je u mom vlasnistvu, i to je opaka gitara ja je rangiram sa fenderima mim! jedino sto cu veoma brzo promenit su civije jer mi stvarno idu na zivce!!! (pusta stim) Probao sam dosta gitara koje su vredele od 100-par hiljada evra (moj prijatelj je jedan od jacih kolekcionara gitara i pojacala tako da ja i jos jedna osoba sa ovog foruma ima tu srecu :lol: ) tako da imam nekog iskustava i znam STA PRICAM. Ja sam siguran da je ovaj strat rucni rad, po vratu i magnetima se to najbolje i vidi! e sad posto nisam strucan vrlo brzo cu otici kod Gospodina Avrama koji zivi i pravi u Cacku gitare i ima iskustvo od 20-tak godina e taj covek je ziva encikolpedija fender gitara!!!!!!! da navede nekoliko argumentovanih dokaza da je to rucni rad. pa vam javljam. jedini razlog sto kod njega nisam kupio gitaru je to sto bi me ovakav strat kostao minimu 500evra. Dakle Viden je daleko jeftiniji.

Pre 20tak dana sam kontaktirao Videna i piato ga da li on pravi jazz gitare i rekao je da pravi i treba da mi posalje slike negovih jazz gitara, i objasnio mi je kako to radi i to su mnogo ozbiljni radovi koji i ozbiljno kostaju, tako da cu vrlo brzo naruciti jednu takvu gitaru zbog iskustava sa ovim stratom. dakle sto se tice odnosa mene i videna sve je za sada ok i ja meni odgovara NJEGOVA gitara. Verujem mu i nastavicemo sigorno saradnju!!!!

Sto se tice odnosa Viden-Rocet (koga izuzetno postujem) ne mogu nista reci niti zelim da branim videna niti zelim da podrzavam rocetovu teoriju jer nisam video-cuo.

Ali iz LICNOG ISKUSTAV sam na Videnovoj strani jer ima njegovu gitaru koja mi zavrsava OGROMAN posao sa njom radim i Blues svirke, i komercijalu, za samo 200e, i prilicno sam siguran da je rucni rad sto se nadam da ce i majstor Avram zakljuciti.

Pozdrav svima i mnooooho mi je zao sto se sve ovo desilo!

Goja

Post by Goja » 28 Nov 2008, 14:10

Po meni bi najbolje bilo da viden napravi snimak kako izradjuje gitare ili jos bolje da se nadju rocket roll i viden pa ono kao 1on1 da se sve vidi... I to da se sve lepo snimi, to bi celu ovu misteriju razresilo :D

oi_ilija

Post by oi_ilija » 28 Nov 2008, 14:17

Proizvodnja instrumenta zahteva minum 2 meseca. Dobio sam obecanje da ce sledeci instrument biti dokumetovan, a bice i zanimljive dokumentacije u narednih par dana, cim se gitara vrati u Pirot! Dakle, ono sto nam za sada ostaje je da se zavalimo, i cekamo... Uzivanje je zagrantovano, makar i meseci bili potrebni, ocekujem da se g-din u slucaju "negativnog" rezultata jako ozbiljne optuzbe u najmanju ruku... Ne znam, nije bre ovo mala stvar, ej!!!

Hvala svima koji su mi ulepsali zivot na ovoj temi, posebno Roketu od kojeg ocekujem slike "Ural" gitare uskoro, vidim da je covek rusofil... hehe, moj rokete uzmi se ti malo sviranja, bolje bi ti bilo!

juce sam za mal *ebao
danas sam zamal *ebao
-----------------------------
*ebem skoro svaki dan! Haha

Bice ovde teskih reci, ali ajde da vidimo kud vodi, za svaki vid konstruktivne rasparve sam otvoren :D
Molim ljude jedino da ne dovedu temu do pogresne stvari, kontam da tema nece biti zakljucana sigurno :D

BluesBoy

Post by BluesBoy » 28 Nov 2008, 14:35

Prijatelji moji vi ne mozete da shvatite koliko je mene ova tema potresla, kao da sam ja optuzen :D ! Cuo sam se i sa nekim ljudima iz Beograda, ne trpim ne pravdu jbg, vrlo je moguce da je sve to unapred smisljeno jer su se neki ljudi uplasili da im Viden ne uzme trziste odnosno da ne preplavi Bg dobrim i jeftinim gitarama.... sve je moguce....
to su daleko ozbiljnije teme!!!!!!!

poz Marko

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 Nov 2008, 14:46

:shock: :roll:

Bez komentara

BluesBoy

Post by BluesBoy » 28 Nov 2008, 15:14

Da zaboravih, uskoro ce na forumu biti VEOMA zanimljivih slika i textova o viden telekasteru, tako da ce biti i one druge strane price.... jedva cekam! Mnogo me je ovo zainteresovalo...
Last edited by BluesBoy on 28 Nov 2008, 15:30, edited 1 time in total.

Goja

Post by Goja » 28 Nov 2008, 15:17

Po meni najbolja tema IKADA... ovo je bre ko spanska sapunica... :D

BluesBoy

Post by BluesBoy » 28 Nov 2008, 15:33

Ma nije ovo spanska serija, ovo je OZBILJNA tema, moze MNOGO stvari da promeni alo???

Znate moje misljenje o svemu ja sam potpuno iskren! cekam videna da se javi sa slikama kad gitara stigne nazad u Pirot, da imamo obe strane price... do tada necu da komentarisem telekastera jer sam totalno ne upucen u to nit video nit cuo.....

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 28 Nov 2008, 15:50

vrlo je moguce da je sve to unapred smisljeno jer su se neki ljudi uplasili da im Viden ne uzme trziste odnosno da ne preplavi Bg dobrim i jeftinim gitarama....
Jao jeste. Otkrio si Roketove dijabolicne planove kojima je on hteo da uspostavi svetsku dominaciju na trzistu gitara. Sve ono sa efektima je cista zajebancija. Mogu da se kladim da je to samo skretanje paznje, dok iza zavese gomila Kineza pravi genuine Rollocaster-e. :roll:
uskoro ce na forumu biti VEOMA zanimljivih slika i textova o viden telekasteru, tako da ce biti i one druge strane price...
Sto ne iskljucuje opciju da je Viden stvarno napravio identicnog telekastera, a Roketu uvalio ovaj.

oi_ilija

Post by oi_ilija » 28 Nov 2008, 15:59

Sto nagovestva da ti znas ko je ubo Kenedija?

Razresenje teorije zavere je na pomolu... Nadam se da ce neverne Tome same shvatiti da je teorija evolucije zastarela :D

Nego...Viden covek pravi 3-4 gitare godisnje, pustite ga vise na miru...
-Prodavnice elektro opreme nabaljaju vise od 90% stvari iz kine, tako da objasnjenja za svu azijatsku robu leze mozda bas iza ugla, probaj neki shop elektro materijala! :D

Bravo Pedji sto pravi pedale, to je lepa stvar, ajde necemo se oko toga zezati...

Nego, razmisljam da odem u Pirot da vidim tu videnovu radijonicu(sa j, to je ipak pirot), verujem da bih zatekao videna sa pistoljem kako nadgleda 2 kineza koji se znoje u pokusajima pravljenja sto losije gitare, bas one za rocketa!

Mislim da je prica mnogo jednostavnija, Pedja nije imao pare da Videnu plati gitaru, i zato cela ova tema, da spere ljagu :D
Sala Rocket, naravno!

Nego, sta ima kod tebe brate, kako si? :D

ili...

Ja sam tvoja majka :D Adios

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Nov 2008, 16:08

Ljudi da zavrsimo ovu raspravu, evo Vam link odakle je Viden UKRAO sliku za svoj Telecaster, znate onu sliku sto je slikao drugim fotoaparatom. Eh zivote...
http://images.google.rs/imgres?imgurl=h ... r%26sa%3DN

To je ona slika gde ispod pise "After drying overnight outside its back in the cellar for a week", malo photoshopa, rotate i voilla!
Last edited by DrGreenthumb on 28 Nov 2008, 16:28, edited 1 time in total.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 28 Nov 2008, 16:10

Sto nagovestva da ti znas ko je ubio Kenedija?
Ne znam ko je odgovoran za njegovu smrt, ali znam ko je ispalio metak(e). Jedan Li Harvi Osvald, jedan njegov sofer i jedan lik iz obezbedjenja pored kola.
Izvinjavam se na offtopic-u.

BluesBoy

Post by BluesBoy » 28 Nov 2008, 16:11

Ja nisam pominjao Roceta, samo kazem neke stavri koji su meni rekli neki ljudi u koje ja IMAM poverenja.... veoma prosta logika.....

sub zero: predpostavljam da nisi video Viden gitaru a kamol i svirao, tako da dalju raspravu prepusti ljudima koji imaju neka iskustva da bismo videli sta se desava jer je to dosta ozbiljno!!! ako gresim sorry, dobrodosao u klub! :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Nov 2008, 16:14

Puno hvala, Dr!

BluesBoy

Post by BluesBoy » 28 Nov 2008, 16:29

AAAAAAAAA upravo sam otvorio sliku koju je postavio DR i sliku koju je okacio VIDEN
... NEMA RAZLIKE!!! :shock: :shock: :shock:

Locked