Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
xspaceman

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by xspaceman » 12 Nov 2008, 19:50

Nesto mi poznat ovaj poly phase! ;) gde si ga nabavio??? :lol: 8)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 12 Nov 2008, 21:21

Funkomat wrote:Taj kofer nesto mali a? :mrgreen:

Sta je RR Feedback Looper Deluxe ?
Ye, nemoz vise nista da stane - kad stigne Whammy, prelazim na 2 casea :)
RR Feedback Looper Deluxe je: a) True Bypass Looper (korisno za efekte bez TB + moze biti korisno za istovremeno aktiviranje vishe efekata (u loopu);
b) Feedback Looper - kroz loop teras signal iz efekta i vracas ga ponovo u taj isti efekat (fuzz, drive, distortion samoosciluju kao theremini, delay imaju endless repeat do somooscilacija), sve u svemu - teras SVE efekte u loopu da samoosciliraju :)
Eto, tako nesto :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Nov 2008, 02:00

Z*Z*Z wrote: RR Feedback Looper Deluxe je: a) True Bypass Looper (korisno za efekte bez TB + moze biti korisno za istovremeno aktiviranje vishe efekata (u loopu);
b) Feedback Looper - kroz loop teras signal iz efekta i vracas ga ponovo u taj isti efekat (fuzz, drive, distortion samoosciluju kao theremini, delay imaju endless repeat do somooscilacija), sve u svemu - teras SVE efekte u loopu da samoosciliraju :)
Eto, tako nesto :mrgreen:
Zanimljivo...
A kako to zapravo zvuci? :D

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 13 Nov 2008, 02:52

ko tri piccke materine. :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Nov 2008, 10:28

...a izgleda ovako nekako:

Image

rock action

Post by rock action » 03 Dec 2008, 10:36

Image

Laney GH100L je moj, MH su glava/kutija iz Chainsaw-a (studio za probe) ... inace imam Marshall JCM 800 Lead 1960 4x12 kutiju iz 1982.

s leva na desno: Laney footswitch, Digitech Whammy/Wah XP100, Crybaby Wah, Boss SD1 Super Overdrive, Korg DT10 tuner, Boss PS5 Super Shifter, Boss TR2 Tremolo, Boss RV3 Reverb/Delay, Line 6 DL4 Stompbox Delay (e-bow je skroz ispred)

na fotki fale Boss PH3 Phase Shifter i Boss RE20 Space Echo i jos jedan DL4 (koji mi je vise rezerva jer ga ortak cesto svira, nema svoj)...

ovih dana mozda uzmem EHX Pi Big Muff (oglas bas preko ovog sajta hehe), a cekam jos preko Artista da mi stigne Line 6 FM4 Filter...

lanac je uglavnom takav, mada mi bolje lezi stimer van boarda pa Wah pa Whammy pa SD1 (za fuzz jos ne znam gde bih ga metn'o)... DL4 je inace pre reverba, nego nije mogao u board, a Space Echo (koji stvarno super radi) ce ici izmedju DL4-a i RV3-a...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 03 Dec 2008, 11:12

Oooo... Lepo, lepo. Laney mi se najvishe svidza, good pick... :wink:

rock action

Post by rock action » 03 Dec 2008, 11:39

hvala :)

Laney super radi... bas sam zadovoljan. godinama sam trazio pojacalo koje ima odlican drajv ali i odlican klin... ni sa cim nisam bio zadovoljan... Peavey 5150 mi je bio jako dobar, medjutim klin mu nije bio "to to", a i imao je malo reskiji dist, to neko ogromno "zrno" (Bugiji su dosta tromi i basoviti i urlaju mnogo, a TripleX mi je grozan... JSX "onako"... Marshallima nikad nisam bio nesto posebno zadovoljan... trazio godinama da ulovim neki Sunn ali nisam imao srece)

Laney je definitivno best buy u tom pogledu. jeftiniji od 5150 i 6505 a dobijes i bolji klin (po meni)... Laney VH serije nisu lose ali su nekako dosta basovitije i vise za Fendera nego Gibona... mozda se i meni tako ucinilo zbog dubljeg stima kad sam probav'o...

sorry za offtopic 8)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 03 Dec 2008, 13:12

matori, dobrodosao!
evo jos jednog opasnog gitariste, velikog poznavaoca alternativne zike i hronicno obolelog fx geeka na forumu. hahahahahahha!
da se ja pohvalim ostalima, posto sam tebi sinoc rekao, od juce sam vlasnik Digitech Whammy 4 ludila.
vec sam nasao ludacku kombinaciju, odpanjim ga na 2 oktave ogore i propustim kroz Blue Box (2 oktave dole) i dobije se tako karakteristican Omar Rodrigez zvuk. haos!

vidim ja da ce brat Rocket imati posla da modifikuje i Whammy, true bypass i mix/blend pot.
:mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 03 Dec 2008, 13:14

inace, taj SD1 odmah kod Rocketa na modifikaciju.
bez daljnjeg - cuces moj ovije dana.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Dec 2008, 13:18

Nyarlathotep wrote:inace, taj SD1 odmah kod Rocketa na modifikaciju.
bez daljnjeg - cuces moj ovije dana.
slazem se... zasto neimati TubeScreamera kvalitetnijeg od originalnog i za manje pare? a slozili bi se da je tubescreamer zvuk ipak kickass u odnosu na SD-1
;)

rock action

Post by rock action » 03 Dec 2008, 13:43

de si matori Abrameline :D hvala na dobrodoslici, malo je nas pedal geekova :wink:

moze modifikacija, sto da ne ;)

a tek Muff kad stigne... bice zlo. jos ako se uparimo u istu prostoriju za vezbanje moramo da fotkamo sve te pedale na gomiletinu.

rock action

Post by rock action » 03 Dec 2008, 13:46

e da, moram da se nadovezem na ovo, jednom sam kod ortaka vezao svoj whammy na njegov...

3 oktave gore jos i nekako, ali od 4 vec bole usi i ono... padaju leteci tanjiri od frekvencija. videces i sam uostalom :)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 03 Dec 2008, 16:05

u, brate, zamisli da woo, ti i ja uparimo pedale, sto ce se desiti u studiju.
sajam fx tehnike.

hehe...

dweezil

Post by dweezil » 03 Dec 2008, 17:21

e cool, jel probao neko od vas Whammy u harmony bend modu sa 2nd i 3rd up na fazon pedal steel bendova i zvukova?!

Locked