Prozvan sam, red je da kazem nesto u svoju odbranu
Elem imam tu gitaru i zadovoljan sam njome. Slammer by Hamer centaura CT-212.. (CT-21 je ista samo ima konfiguraciju H-S-S, dok CT-212 ima H-S-H... )
Dakle... Sta da kazem, puno drvo, neko tamno ali nije mahagoni, mozda onaj aghatis Barem kod mene*. Vrat Javor, deblji je i za rifove je dusu dalo.. naravno i solaze mogu da se sviraju, ali nije onako tanak kao na ibanezu.. Dakle meni se svidja sto imam dobru kontrolu i kad pichim rifove i powerchords i solaze i obicne akorde... nekako lakse mi je na ruci.. imam uvek dobar (stabilan) kontakt sa vratom u svakom trenutku.. i ne bezi mi ruka..
24 praga, medium jumbo pragovi.. vrrlo dobrog kvaliteta.. kod mene i posle 10 godina nema nesto preterane potrebe da se menjaju pragovi*
Mehanizam za stimovanje pouzdan, iako nije markiran... Floyd Rose dobar. Na njemu pise da je licenciran, dakle nema sumnje, ali rekoh dobar je i drzi stim... mislim nema tu neke filozofije... naravno treba ga samo sredti ukoliko je neustiman tj. netoniran posto na nekim primercima ume da bude takav.
Zvuk je dobar, magneti su neki "no name humbuckers" ali ne razlkuju se nesto posebno... Hmm mozda su malkice meksi u odnosu na one V1 ibanesove, ali ja pretezno koristim prosecor, tako da...
Ova gitara je 1/1 kopija onih Hamerovih Californian modela, tako da ko juri marku onda Hamer, a kome marka nije vazna neka gleda Slammer by Hamer..
Da, evo ja gitaru imam od 1.3. 1999 i sviram na njojzi vrrrlo cesto, pouzdana i lezi mi bas!! a sve ove zvezdice koje stavljah su da bih vam rekao ovo..
*Kada sam ja kupio tu gitaru, to je bila reklamna serija, samo sto je izasla.. tek sto su ih Hamer firma kupili i resili da "izvedu na put" zna te vec .. e ja sam isao kod Vidoje Bozinovica Dzindzera licno da kupim tu gitaru.. i kupio je.. ok!!! big deal, upoznao VBDz... tako da mislim da su tada malkice vise obracali na QC jer im je to bila ulaznca za trziste...
Sadsnji modeli CT-21 i CT212 su maaalkice tanjeg vrata, redizajnirane, znaci logo i glava uopste, ali mislim ... MISLIM da je sve ostalo isto... jedino nisam sigurn za telo.
Mozda je sada od neceg drugog,
moozda su maaalkice slabiji pragovi... ali gitare su prilicno "the same". Dakle probao sam i Hamer i danasnje Slammer-e i to je to..
U najnovijem cenovniku mix music firme Slammer CT-21 je 199,84 evra a CT-212 je 201,13 evra
Dok su Hamer californian neznatno skuplji, sem CALQ koji je oko 450 evra..
Eto, ja malo o Slameru koji posedujem! Otvoren za sva pitanja...