Ozvučena akustična do 250e
Ozvučena akustična do 250e
Radim sa drugarom unplugged svirke pa mi treba pomoc oko izbora gitare.Najbolje da se posavetujem sa nekim odavde jer se verovatno razumete bolje od mene.Hvala vam unapred i pozdrav svima!
Re: Ozvucena akusticna do 250e
Nadam se da si procitao nesto od tema u ovom delu foruma, posto smo se dosta bavili tom temom. Koje prodavnice mozes da obidjes? Gde zivis?
Kakav zvuk ocekujes? Koliko ti je bitno da gitara i na suvo ima lepa akusticna svojstva? Koja velicina trupa te zanima? Da li hoces da gitara ima tanji trup ili pravu veliku akusticnu kutiju? Ima gomila gitara u ovoj klasi...
Odmah da te upozorim na nesto o cemu smo takodje mnogo pisali ovde. To je dosta nezgodan cenovni rang, pocev od gitara koje kostaju oko 250 pa sve do gitara koje kostaju oko 500 nekako je odnos cene i kvaliteta onako... Mislim da je bolje da vidis sta moze za 150 do 200 eura da se nadje, i da za pocetak uzmes i neki jeftiniji procesor za akusticnu. Izmedju gitara koje kostaju 150 i onih koje kostaju 250 nije mnogo velika razlika u kavalitetu, a razlika u ceni je gotovo dupla. Osim toga, sve su to gitare iz velikih serija, gde je kontrola kvaliteta losa, i isti model gitare moze da ima i jako dobre komade, i jako lose komade. Najsigurnije je da krenes po radnjama i da isprobavas. Sto smo takodje ovde pominjali mnooooogo puta...
Kakav zvuk ocekujes? Koliko ti je bitno da gitara i na suvo ima lepa akusticna svojstva? Koja velicina trupa te zanima? Da li hoces da gitara ima tanji trup ili pravu veliku akusticnu kutiju? Ima gomila gitara u ovoj klasi...
Odmah da te upozorim na nesto o cemu smo takodje mnogo pisali ovde. To je dosta nezgodan cenovni rang, pocev od gitara koje kostaju oko 250 pa sve do gitara koje kostaju oko 500 nekako je odnos cene i kvaliteta onako... Mislim da je bolje da vidis sta moze za 150 do 200 eura da se nadje, i da za pocetak uzmes i neki jeftiniji procesor za akusticnu. Izmedju gitara koje kostaju 150 i onih koje kostaju 250 nije mnogo velika razlika u kavalitetu, a razlika u ceni je gotovo dupla. Osim toga, sve su to gitare iz velikih serija, gde je kontrola kvaliteta losa, i isti model gitare moze da ima i jako dobre komade, i jako lose komade. Najsigurnije je da krenes po radnjama i da isprobavas. Sto smo takodje ovde pominjali mnooooogo puta...
Ozvucena za 250 malo teze.Naravno da postoji,ali zvuk je blago receno los najcesce.Kupi neozvucenu pa nabaci mikrofon ispred gitare ko ja sto sam radio i resen problem..
Ustedi jos nekih 150 evra pa ces moci vec neku solidnu da kupis

- rock action
Takamine imaju jako dobar izbor u cenovnom rangu 200-250 evra... ozvucene, super rade. ima u Mix Music-u (kod Dzindzera, u ulici Marsala Birjuzova na Zelenjaku)
- BaalBehrit
Da, i ja sam kao koleza rock action kupio Takamine, na njegovu preporuku
, (model eg260c, wine red boja) za 17500 dinara u januaru u Mix Musicu i prezadovoljan sam. Mek vrat, fin zvuk. Jedini problem je što trenutno nemaju te gitare u Mix Musicu (bio ortak pre neki dan da kupi), ali možete da pitate da naruče. Odradio sam 3 akustične svirke njome i uvek je bio super zvuk. Ima aktivno predpojačalo, jedna velika baterija od 9v poprilično dugo traje.

Uh sad ste me bas zaintrigirali da pogledam tu Takamine, posto je moje dosadasnje iskustvo sa Takamine gitarama iz te klase apsolutno katastrofalno. U A/B testu sa vecinom gitara iz tog cenovnog ranga, nekako su mi Takamine ostavljale uglavnom vrlo bled utisak. Uglavnom isti problem na raznim modelima - dosta plitak ton. Uvek me je s druge strane iznenadjivala izrada - po izradi bih rekao da je instrument iz malo jace klase, ali ton mi nije legao bas nikako.
Re: Ozvučena akustična do 250e
Znao bi ja sta bi vrlo dobro da imam 500e ili vise
Kad krenu svirke malo bolje,ucestalije i za vecu kintu gitaru koju sam uzeo cu vrlo lako zameniti.A uzeo sam Jack&Danny ozvucenu akustaru za 250e pre jedno dva meseca (inace,ta firma postoji od 1972!).Nije bog zna sta ali radi posao vrlo dobro.Od svih gitara koje sam probao ona mi je nekako najbolje odgovarala.Zvuk na suvo joj je odlican,vrat taman kako treba jedino elektronika bi mogla biti malo bolja al dobro(Shadow LC 4).Sve u svemu lepo su je nasminkali kinezi nema sta
Odete u Liru i mozete je probati.Za sada sam zadovoljan kako radi,videcemo dokle ce potrajati.