pomozite mi da sastavim lanac efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
pomozite mi da sastavim lanac efekata
Kanula je neka kinta pa sam odlucio da je potrosim tako sto cu malo da obnovim opremu!
Vec sam kupio distorziju (Metal Zone), narucio sam stimer koji stize negde oko NG (korg pitchblack) sada mi trebaju jos samo 2-3 pedalice da bih ja bio potpuno srecan sa svojim zvukom! Kontam da pazarim chorus (za clean, mada sam cuo da se moze koristiti i uz distorziju pri solazama???), reverb (zbog ambience efekta, jel' te) i delay ( za jednostavan echo) Voleo bih da cujem sta moje iskusnije kolege imaju da mi preporuce! Inace se bavim skoro svim pravcima metal muzike!(u buducnosti kontam da nabavim neki nadrkan eq i mozda wah/expresion pedalu koji bi koristio u kombinaciji sa ostalim pedalama)
U izbor mi ulaze sledeci proizvodjaci:
Electro Harmonix EHX
Line 6
Ibanez
Digitech (ukljucujuci i Hardwire)
Rocktron
Boss
Jim Dunlop MXR
Marshall
mozda i Visual Sound
Vec sam kupio distorziju (Metal Zone), narucio sam stimer koji stize negde oko NG (korg pitchblack) sada mi trebaju jos samo 2-3 pedalice da bih ja bio potpuno srecan sa svojim zvukom! Kontam da pazarim chorus (za clean, mada sam cuo da se moze koristiti i uz distorziju pri solazama???), reverb (zbog ambience efekta, jel' te) i delay ( za jednostavan echo) Voleo bih da cujem sta moje iskusnije kolege imaju da mi preporuce! Inace se bavim skoro svim pravcima metal muzike!(u buducnosti kontam da nabavim neki nadrkan eq i mozda wah/expresion pedalu koji bi koristio u kombinaciji sa ostalim pedalama)
U izbor mi ulaze sledeci proizvodjaci:
Electro Harmonix EHX
Line 6
Ibanez
Digitech (ukljucujuci i Hardwire)
Rocktron
Boss
Jim Dunlop MXR
Marshall
mozda i Visual Sound
Re: pomozite mi da sastavim lanac efekata
Zaboravio sam da pomenem da mi je vazno da pedale ne prave znacajniji sum, tj buku!
- mislim_stvarno
Pa, ono, ja bih pre kupio wah nego chorus i reverb (njega obicno pojacala imaju)...
Pretrazi prvo malo forum.
Pisano je puno preporuka za ove efekte koje si naveo...
Pisano je puno preporuka za ove efekte koje si naveo...
pa treba ti i neki blazi dist ili overdrive, metal zone je vise za riljoze. Od delay-a ja bih izabrao ili Boss (DD7) ili Digitech.
Metal Zone je meni keva! E slusam sam malopre demo za MXR carbon copy analog delay! Primetio sam da je zvuk koji pedala... da tako kazem "delay-uje", dosta drugaciji od originalnog zvuka gitare... Kao da je blago zamucen, tj nema toliko visokih i kao da se "razbija" kod vise ponavljanja! Jel ovo osobina svih analognih pedala tj delay-a??
manje vishe da, kod MXR Carbon Copy-ja su josh i svetlija u odnosu na neke druge analogne dileje.
Hvala! Dozivljavam prosvetljenje!
:) Konacno kontan neku razliku analogno-digitalno!
Dakle meni je definitivno potreban digitalni delay!
A sta je sa chorusom i reverbom, da li i ti efekti kada su u pitanju analogne pedale, uticu nekako na onaj wet deo signala koji vracaju?

Dakle meni je definitivno potreban digitalni delay!
A sta je sa chorusom i reverbom, da li i ti efekti kada su u pitanju analogne pedale, uticu nekako na onaj wet deo signala koji vracaju?
pa analogni chorus je def lepsi na uvo, bar meni, onako sochniji je i mekshi i pevljiviji. A sto se tice reverba sem pravog spring i plate reverba, postoje i elektronski tj. analogni sa BBD chipom i naravno digitalni. E sad postoje i tube driven reverb uredjaji tj. sljakaju na lampe kao Fender Reverb. Ali to je vec ono posebna sorta.

Ispravicu samo malo kolegu Dweezila i nadovezacu se na pricu, Tube driven reverbi su spring reverbi i pripadaju analognoj kategoriji i takodje od analognih postoje jos i Chamber reverberators - ciji je bio cilj da imitiraju zvuk koncertne dvorane i konstrukcijski su bili reseni na sl. nacin - u predmetu nalik buretu (tank) potpunom zatvorenom na jednom kraju zvucnik emituje signal a na drugom kraju mikrofon hvata eho signala; Prvi elektronski uredjaj koji je to reprodukovao (analogno) trakama je cuveni Watkins CopyCat i predstavlja (ispravite me ako gresim) prvi moderni delay uredjajdweezil wrote:pa analogni chorus je def lepsi na uvo, bar meni, onako sochniji je i mekshi i pevljiviji. A sto se tice reverba sem pravog spring i plate reverba, postoje i elektronski tj. analogni sa BBD chipom i naravno digitalni. E sad postoje i tube driven reverb uredjaji tj. sljakaju na lampe kao Fender Reverb. Ali to je vec ono posebna sorta.

EMT-250 (1972) - prvi ozbiljan digitalni echo chamber/reverberator, za koga mnogi kazu i dan-danas da najbolje zvuci...

Watkins CopyCat - legendarni trakaski Echo/Delay

ma da nisam se najbolje odrazio, kod nekih lampasha je reverb pogonjen lampama a negde je solid state.
@jackson mislim da bi ti i digitalne reverb pedale lepo zavrshavale posao, sve zavisi sta zelis. Mada ako imash solidan reverb na pojachalu nema potrebe za tim. Sve zavisi sta sviras od mjuza i cemu tezis. Ah da sad sam video, metal
. a mozda i neki Whammy, josh ako bi uspeo da nadjes stari Whammy 1 ili eventualno neki Wah, Dunlop 535Q il sl.

Pa i ja sve vise naginjem digitalnim pedalama, dakle ne treba mi od reverba nikakav spring neko chamber reverb (hall, church, cave ili nesto tako)
pa cool, neznam kakav je Digitechov Digiverb ali je u svakom slucaju vredan probanja. Posebno sto Digitech ima i balansiran izlaz za direct in u mix. Its up to you. 

digiverb je odlicna spravica a moze se naci polovan i za ok cifru ..oko 50eur!dweezil wrote:pa cool, neznam kakav je Digitechov Digiverb ali je u svakom slucaju vredan probanja. Posebno sto Digitech ima i balansiran izlaz za direct in u mix. Its up to you.