Da li da kupim dve pedale ili jedan procesor?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

damazz

Re: Da li da kupim dve pedale ili jedan procesor?

Post by damazz » 10 Dec 2008, 23:43

procesori a? bas hoces da me pokopas posle ovolikog nadljudskog truda da razjasnim samom sebi sta mi treba :P :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Dec 2008, 23:43

Ima bas dosta oglasa za polovne marshall pedale, o DS-1 da ne pricam, tako da nemoj uzimati nove pedale.
Pogledaj oglase ovde i na yumetal forumu i naci ces sta trazis za mnogo jeftinije, bez problema.

stara

Post by stara » 12 Dec 2008, 18:45

pozdrav!
moje pitanje verovatno nema bas mnogo veze sa prethodnim razmisljanjima i odgovorima, ali ipak; ako se ima boss gt 10, da li i dalje stoji dilema pedale ili procesor. svirka koja se radi je za drustvo, nikakav stage

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Dec 2008, 19:35

stara wrote:pozdrav!
moje pitanje verovatno nema bas mnogo veze sa prethodnim razmisljanjima i odgovorima, ali ipak; ako se ima boss gt 10, da li i dalje stoji dilema pedale ili procesor. svirka koja se radi je za drustvo, nikakav stage
Ako vec imas GT-10, ne naravno. :D
Pogotovo ako je svirka za drustvo...

damazz

Post by damazz » 13 Dec 2008, 13:33

pitao me ovaj iz mitrosa za tube screamer od kog proizvodjaca i ja mu rekao ibanez i taj nema, ali ja sam mislio da samo ibenz i ima tube screamer... prevarih se :P
od drugih prozivodjaca da i ne trazim ako ne nadjem ibanezov?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Dec 2008, 13:47

Samo ibanez ima tube screamer pedale.
Sto ga nisi pitao koje on prodaje?

damazz

Post by damazz » 13 Dec 2008, 13:54

nesto je rekao al sad iskreno ne mogu da se setim, mislim 2 ali ni toga nema. ni skymusic nema tube screamere...izgleda da cu ipak otici u mitros i uzeti BB i guv'nora. za ds-1 su mi rekli da se ne zezam jer treba da se moduje, od-3... hmm 85e, ako mi se bas dopadne uzimam. md-2 mi je extra ali ne sviram toliko heavy, ali je i 145e
jesu i BB i guv'nor overdrive?

alzo

Post by alzo » 13 Dec 2008, 13:56

damazz wrote:procesori a? bas hoces da me pokopas posle ovolikog nadljudskog truda da razjasnim samom sebi sta mi treba :P :)

Reci cu ti moja iskustva sa Korgom AX 1500 G.......
kupio ga bez nekog predhodnog iskustva sa tim spravama i posle besomucnog pokusaja da
podesim ono sto mi treba odustao i sad on uredno skuplja prasinu a kupio sam 7 pedala i one
rade onako kako ja hocu.....ovakav procesor zahteva da setujes svaki zvuk posebno, distorzije su ok
kao i efekti ali.......clinovi zuce sinteticki a by pass mu je los tako da ubije osnovni zvuk pojacala.......
izgubs silno vreme da bi usetovao sve ono sto ti treba a imas ogranicenja sta mozes a sta ne mozes da
iskljucis u toku svirke....ovako imam Marshallov kompresor,BB2, regenerator,echohead,reflektor ,Boss SD-1
i Vox wah....i mir i tisina.....rade onako kako ja hocu, mogu da kombinujem u toku svirke sta mi treba
a cesto kombinacijama dve pedale dobijes nesto trece sto nema da se kupi....a uvek imas osnovni ton
pojacala i gitare......sigurni da skupi procesori rade bolje od mog Korga ali verovatno im je i cena "slatka"...
p.s.osnvni ton ti pravi dobro pojacao i po meni tu treba najvise uloziti a ostalo moze samo malo da pomogne 8)

damazz

Post by damazz » 17 Dec 2008, 23:35

evo samo da kazem sta sam uzeo na kraju. otisao sam u mitros i probao guv'nera, BB2, DS-1, fulltone neki zaboravio sam koj da bih se na kraju odlucio za Dyna Drive DN-2. probao sam ga danas na poslednjem danu jednog festivala (SVURF) i sasvim je ok zvucao i zadovoljan sam. kazem sasvim solidno jer nisam svirao sa bendom sa vise razlicitih papucica pa da znam da odredim tacno sta valja a sta ne ali sam zvukom generalno zadovoljan. tnx svima na savetima i pomoci :)

Post Reply