Fender Made in Korea?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Fender Made in Korea?
Pozdrav!
Znam da je bilo dosta price oko Fendera i fabrika u kojima se prave gitare (MIA, MIM, CIJ...). Ono sto nisam uspeo da nadjem na forumu je poredjenje sa Fender Made in Korea. Konkretno mislim na:
http://www.thomann.de/gb/fender_lite_as ... _mn_nt.htm
i
http://www.thomann.de/fr/fender_telecas ... atural.htm
Znam da je bilo dosta price oko Fendera i fabrika u kojima se prave gitare (MIA, MIM, CIJ...). Ono sto nisam uspeo da nadjem na forumu je poredjenje sa Fender Made in Korea. Konkretno mislim na:
http://www.thomann.de/gb/fender_lite_as ... _mn_nt.htm
i
http://www.thomann.de/fr/fender_telecas ... atural.htm
Re: Fender Made in Korea?
Zanimljva mi je cena, ako su kvalitetni kao i Meksikanci onda je super kupovina.
- Guitar_thrill
- MF veteran
ja sam cuo samo reci hvale za te gitare...
- Rocket Roll
Tih par MIK modela Fendera nisu reprezentativni ni za Fender, ni za Koreju... Dobri su instrumenti, ali nisu vrhunski korejski radovi.
- Guitar_thrill
- MF veteran
a kakvi su u poredjenju sa meksikancima?Rocket Roll wrote:Tih par MIK modela Fendera nisu reprezentativni ni za Fender, ni za Koreju... Dobri su instrumenti, ali nisu vrhunski korejski radovi.
i da li neko zna cene kod nas,Fender lite Ash Stratocaster, Fender Classic player 50s, Fender Classic Player 60s ?
- Rocket Roll
Lite Ash Tele je oko 500 evra, a po kvalitetu je negde iznad (magneti), a negde možda i ispod (finiš, naročito finiš vrata) MIM Telaca.
a za kolko moze da se kupi dobar fender proizvedem u americi , sta mislite o malmstinovom fenderu
te gitare kao malmstenova i ostale signature imaju samo znacaj za kolekcionare.
jer ti neces dobiti taj zvuk prvo-jer ne sviras kao on (mozda jesi jednako dobar tehnicar al to ti je ko otisak prsta)
drugo-jer to ide kroz 5 pedala i ko zna kakvo pojacalo jos kablovi ovo ono...
bezveze je to.
a za korejance nisam cuo.hm, ako su srodni sa japancima onda moze da bude ok
jer ti neces dobiti taj zvuk prvo-jer ne sviras kao on (mozda jesi jednako dobar tehnicar al to ti je ko otisak prsta)
drugo-jer to ide kroz 5 pedala i ko zna kakvo pojacalo jos kablovi ovo ono...
bezveze je to.
a za korejance nisam cuo.hm, ako su srodni sa japancima onda moze da bude ok
Kakvog je kvaliteta drvo koje se koristi za izradu? Sa fotografija sa Thomanna mi se cini da je telo iz jednog komada (i kod telca i kod strata), barem kod ovih natural finis verzija.Rocket Roll wrote:Lite Ash Tele je oko 500 evra, a po kvalitetu je negde iznad (magneti), a negde možda i ispod (finiš, naročito finiš vrata) MIM Telaca.
Kakav je tremolo kod strata (ovog korejskog - da ne bude zabune

Imao sma prilike dosta da ga sviram i isprobavam Fender Lite Ash Tele. Mislim da je telo iz dva dela. meni se ta gitara ono def uopste nije dopala sem na izgled. Magneti su ok ali mozda i previshe prshtavi sto josh u kombinaciji sa ash telom daje extremno prshtav sound. Dobro ima onog rezhanja tipicnog za ash al ono sve u svemu nekako mi je neizbalansirano to sve. Vrat je od birdeye mapllea sa lepljenim fingerboardom, neznam zasto su to tako izveli da li je taj birdeye malo krtiji ili osetljiviji na obradu, neam pojma al ni to mi se nije svidelo. Eventualni plus na gitari je old fashioned 3 barrel brass saddle bridge. Dodushe sami "burici" ( ja ih tako zovem) su dosta tanki i def imaju manje sustaina, i ono to bi def menjao u neke masivnije i deblje, dal Calahan il sta vec nadjem. Posebna prica je vrat koji po meni uopste nema onoliko mesa na spoju vrata i head-a pozadi, znachi def meni se nije dopao, vise podseca pod rukom na neki finiji strat vrat. Mislim da su i chivije isto neke jeftinije. Neam pojma kako je sa drugima ali meni se ta gitara svidela samo na oko, a bash sam se trudio da mi se dopadne.
- Rocket Roll
Nikad ne zaključuj na osnovu fabričkih reklamnih fotografija. Telo od dva ili tri dela je standardno i na AmSignature modelima, akamoli na korejskim gitarama nižeg cenovnog ranga.rodrigues wrote: Kakvog je kvaliteta drvo koje se koristi za izradu? Sa fotografija sa Thomanna mi se cini da je telo iz jednog komada (i kod telca i kod strata), barem kod ovih natural finis verzija.
Stari model koji sam svirao je imao tremolo blok od mesinga - osobenost koja je razlikovala MIK Fendere od ostalih Fendera. Ne znam kako je to danas... Razlike između 2-point synchronized tremola i vintage tremola su vrlo opširne (dugo bi trajalo da se sve pobroje), ali i jedan i drugi rade odlično.rodrigues wrote:Kakav je tremolo kod strata (ovog korejskog - da ne bude zabune)? Kolika je razlika (ovog u 2 tacke - mislim da me razumete) u odnosu na vintage tremolo?
Zdravo ,evo javljam se iz Vrbasa.Moj drugar je prodavao sinovu gitaru koju je dugo godina uzalud čuvao.
Korejski skvajer smo probali na Pivi backstage110 pojačalu.Pokazala se tako da sam je kupio i zadržaću je kao svoju
gitaru br.2. Preko petnaest godina imam Musicman gitaru iz 1979 god. sa hambaker magnetima i aktivnom elektronikom
tako da mi za promenu prijaju singl magneti na ovom stratokasterčiću koji radi korektno.
Eto moglao bi se staviti po neki kvalitetan magnet a tada bi tek uz neka ulaganja bila bomba.
Svako je maštao o nekoj gitari a ove skvajer gitarice malo koštaju i daju mnogo mogućnosti za improvizaciju pogotovo
što se za 100€ može staviti i Floyd rose.Gitare koje su skupe i kataloške se ne smeju budžiti.
Pozdrav od Toze.
Korejski skvajer smo probali na Pivi backstage110 pojačalu.Pokazala se tako da sam je kupio i zadržaću je kao svoju
gitaru br.2. Preko petnaest godina imam Musicman gitaru iz 1979 god. sa hambaker magnetima i aktivnom elektronikom
tako da mi za promenu prijaju singl magneti na ovom stratokasterčiću koji radi korektno.
Eto moglao bi se staviti po neki kvalitetan magnet a tada bi tek uz neka ulaganja bila bomba.
Svako je maštao o nekoj gitari a ove skvajer gitarice malo koštaju i daju mnogo mogućnosti za improvizaciju pogotovo
što se za 100€ može staviti i Floyd rose.Gitare koje su skupe i kataloške se ne smeju budžiti.
Pozdrav od Toze.
pozdrav za tozu nismo se videli odavno milos iz crvenke u pravu je covek za squier made in korea imao sam strata koji je bio vrhunski najbolji squier koji sam svirao doduse tad je i kostao 650 maraka dok je kineski bio oko 350 ali probao sam mik fendere onaj sa dva huma duncana i lite ash sa duncan singovima i dok sam ih probavao pricao sam sa likom i prokomentarisao sa nesto tipa nije losa zate pare covek je samo rekao ajde sad probaj ovog squiera (kineski squier standard) kad sm ukljucio squier-a znaci nebo i zemlja squier je 3 puta bolji nisam mogao da verujem taj fender je vise nego duplo skuplji a nevalja nista znaci smece cak i poed dankan magneta tako da ljudi ako hocete da uzmete nekog jeftinijeg fendera bolje vam je da uzmete squiera i da izmenjate sve na njemu ako treba i imacete vrh gitaru za iste pare naravno za stvarno dobrog squiera treba malo da se bira ali u velikim radnjama imaju obicno po 10-15 komada pa polako isplati se
Ajd uzdravlje
Ajd uzdravlje
- Guitar_thrill
- MF veteran
imam ja jedno pitanje....Kakvi su oni Fender KOA stratocasteri...kakvo je to drvo koa....da li je neko probao te gitare?