Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
-
sixstring
-
Duane wrote:ma da... ja kad vidim negde da pise AC/DC ja odma pomislim na Alternating Current/Direct Curent i na usisivac

mislim_stvarno wrote:Santa,Santana, Satana... Ljudi pa to je jedan isti lik...
Duane kad će tema z bojler???
elem sad vidite Santa(na) kako nam svima za novu godinu ubaci kroz odžag PRS,ee...zamislite to...
budite se ujutru i vidite PRS kako vas greje,u šporetu PRS...
pa ja lično i personalno bi jurio Santu da njega bacim u isti odžak da se zapali mamu mu mamili...

-
Duane
- Fenderaš
ma neam pojma... pisao bi ja to... al sve mi nesto mirise banhcina neka

-
Solomon
- Dimension 7
Rodjendani, slave, sace evo nova godina i ostali praznici. Puno ce se piti pa cemo sta pogresno napisati, pa mi mogo da uleti i koji ban
nego o Santani malo
The "Rough guide to Rock" describes Santana as "one of the outstandinf guitarists, possessing a lyrical style and an ability to sustain a note longer than anyone with limitless intensity"
... pise na unutrasnjoj strani omota na jednoj kolekciji koju imam

-
Santana
Word, brother!
Ne znam koliko ljudi moze tako da izraaci emocijom kroz zvuk gitare.
Taj zvuk ne mozes da podelis na distorziju ili clean ili blagi overdrive- to je struja bre.
struja koja menja pravac kako se misli i osecanja mrdaju.
npr. u pesmi ONENESS ide neki zatvoren zvuk uz laganu pratnju i kako bubnjevi pojacavaju ritam santana postepeno otvara zvuk koji u skladu ja pojacavanjem energije pocinje da rezi i da cima jace. a plus cistoca sviranja...
kralj.
ja kazem jedno 54-ti put. ajde da napravimo internet peticiju da se dovede santana u beograd-dok je jos ziv.
metalika i ostali likovi koji su bili su vec isprani zesce. i cuti po 10-ti put.
santana je bio jednom ali mislim da je taj zvuk zaboravljen i da treba deca da odu da cuju kako matori i ostatak Santana blues band-a prze revelations, black magic woman (evo ja cu rado da mu je otpevam zajedno sa njima ako ne moze da vodi nekog odande iz meksika), oneness,before we go,moonflower,europa,i jos sto ludackih stvarcica a kad bude svirao soul sacrifice ima svi da me upoznate koji dodjete jer cu kao jedan tip sa vudstoka da se skinem go i samo gitaru obesenu da drzim dole (taj je imao kuce ili ovcu). da to ima na snimku te pesme sa vudstoka..
zao mi je sto je danas nekome ko je i cuo za santanu prva asocijacija supernatural (ili jos gore ovo posle njega)
i bas bih ali stvarno voleo da vidim koliko ce mladih da dodje pored matorih koji su nekad imali kose do dupeta i slusali hendriksa i njega.
-
cccira
- MF veteran
Meni je on poprilicno dosadan za slusanje
Ima nas raznijeh

-
Santana
pa njegova muzika nije za svako raspolozenje.
to nije pank ali ima stvari koje fino dizu na noge.
tu nema nekih boja revolta besa to je cisto unutrasnje.
santana je vudstokovac-zaboravio si.

-
DrGreenthumb
- MF veteran
Stari Santana i nekako, bilo je tu interesantnih momenata, lirican je nema sta, ali odavno ga je showbiz pojeo pa mi ide stravicno na zivce. Kako cujem taj mutnjikavi ton i stare otrcane fraze koje se ponavljaju unedogled pripadne mi muka... No offense... My 2 cents.
-
sinisake
- The original one
Eh, ali fora je u tome sto je dovoljno da cujes 2 tona pa da znas da je on.

-
cccira
- MF veteran
DrGreenthumb wrote:Stari Santana i nekako, bilo je tu interesantnih momenata, lirican je nema sta, ali odavno ga je showbiz pojeo pa mi ide stravicno na zivce. Kako cujem taj mutnjikavi ton i stare otrcane fraze koje se ponavljaju unedogled pripadne mi muka... No offense... My 2 cents.
+1
sinisake wrote:Eh, ali fora je u tome sto je dovoljno da cujes 2 tona pa da znas da je on.
Mene to bas nervira

-
Santana
stari santana- jeste santana.
ovo posle jesu otrcane fraze sa kojima tezgari.
rekoh-do supernatural (koji paradoksalno smatraju njegovim najvecim albumom) to je bilo super. taj fazon koji je vuko paralelno sa svime sto je bilo od vudstoka do lajv ejda i posle do devedesetih.
neko rece otrcane fraze-pa da primetio sam da je koristio slicne malte ne iste figure u novim stvarima.
a to sto se prepozna cim se cuje- to ne treba da nervira.
to je ono sto se zove pecat.
ne kalup nego pecat. jer to nije ista fora koju on vrti vec ista vibracija-nota koja se oseca u svim pesmama.
i to ima santana jako izrazeno
-
DrGreenthumb
- MF veteran
sinisake wrote:Eh, ali fora je u tome sto je dovoljno da cujes 2 tona pa da znas da je on.

Slazem se, but that just don't cut it for me

Svaka njemu cas' , mis'im covek je krstio Mesa Boogie pojacala, otkrio Paul Reed Smith-a, I bow down to thee, al' ne mogu da ga slusam ni pod razno, vomit inducing

-
Santana
OK. samo je glupo reci vomit inducting
-
sinisake
- The original one
cccira wrote:DrGreenthumb wrote:Stari Santana i nekako, bilo je tu interesantnih momenata, lirican je nema sta, ali odavno ga je showbiz pojeo pa mi ide stravicno na zivce. Kako cujem taj mutnjikavi ton i stare otrcane fraze koje se ponavljaju unedogled pripadne mi muka... No offense... My 2 cents.
+1
Mene to bas nervira

Nervira?!?
Pa ne znam, ja sam bio naivno ubedjen sve do sada, da je to san svakog ko nesto prcka po gitari; da ga ljudi prepoznaju cim pocne da sviri, da l; po frazi, da l' po zvuku, svejedno, al' da bude prepoznat.
Ali dobro, pogresio sam.
Uzgred, govorim o njegovom sviranju, i meni su njegove pesme uglavnom bzvz.
-
DrGreenthumb
- MF veteran
Santana wrote:OK. samo je glupo reci vomit inducting
Inducing. Mozda tebi, ali meni stvarno izaziva taj osecaj kad ga cujem uz Dido/Sean Paul/Jennifer Lopez/Baby Bash/Chad Kroeger-a i kompaniju, ostala je samo Ceca i Dzej, covek nema stida, ocigledno. Ranije faze su ok, meni ne narocito inspirativne ali postujem njegov izuzetan uticaj. Verovatno mi se stvorio nekakav uslovni reflex zbog bombardovanja tim Mtv grozotama u kojima je ucestvovao, pa mi je ceo njegov image oskrnavljen. No offense mate, samo sam iskren.
-
cccira
- MF veteran
sinisake wrote:Nervira?!?
Pa ne znam, ja sam bio naivno ubedjen sve do sada, da je to san svakog ko nesto prcka po gitari; da ga ljudi prepoznaju cim pocne da sviri, da l; po frazi, da l' po zvuku, svejedno, al' da bude prepoznat.
Naravno, niko ne spori to, ali kada je on u pitanju mi je bas nekako kontraproduktivno. Ne bih znao zasto...