pomozite mi da sastavim lanac efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: pomozite mi da sastavim lanac efekata
Ceprkam nesto po netu i naletim na Hardwire Chorus i vidim da ima izmedju ostalog opciju Jazz Chorus. Jel to emulacija istog onog Jazz Chorusa sa kojim je snimljen Nothing Else Matters?
- Rocket Roll
Verovatno. Ipak bi trebalo da znaš da Jazz Chorus nije efekat, nego Rolandovo pojačalo (JC-120) sa ugrađenim (analognim) chorus efektom (Boss CE-1).
Znao sam da je pojacalo ali nisam znao da je u pitanju taj chorus ugradjen...Koristan infoRocket Roll wrote:Verovatno. Ipak bi trebalo da znaš da Jazz Chorus nije efekat, nego Rolandovo pojačalo (JC-120) sa ugrađenim (analognim) chorus efektom (Boss CE-1).

zaboravih da pitam koji je od trenutno pristunih chorusa na trzistu najslicniji CE1?Jackson wrote:Znao sam da je pojacalo ali nisam znao da je u pitanju taj chorus ugradjen...Koristan infoRocket Roll wrote:Verovatno. Ipak bi trebalo da znaš da Jazz Chorus nije efekat, nego Rolandovo pojačalo (JC-120) sa ugrađenim (analognim) chorus efektom (Boss CE-1).hvala
Mozda ne bas identican, ali moze biti transparentan kao CE-1 - Ibanez CS-9 

- Rocket Roll
iskreno, CE-1 nije za padanje u nesvest - odličan je, komplikovan je, vintage je i preskup je, ali je suptilan i suv. Drugim rečima, postoje razlozi zašto je od svih Bossovih chorusa najcenjeniji CE-2.Jackson wrote: zaboravih da pitam koji je od trenutno pristunih chorusa na trzistu najslicniji CE1?
Teško je napraviti repliku CE-1. On ima svoj trafo i svoje vrlo komplikovano kolo.
I CE-2 je jako suptilan. CE-3 jos suptilniji.
- Rocket Roll
Što se CE-2 tiče, kao ponosni vlasnik jednog - I beg to differ. Doduše, dobar chorus i nije efekat koji zvoni na sva usta "hej, ja sam sad uključio pedalu!", ali se CE-2 definitivno čuje.Funkomat wrote:I CE-2 je jako suptilan. CE-3 jos suptilniji.
Ne kazem da se ne cuje. CE-3 se ne cuje.
Po mom ukusu su ti stariji boss chorusi previse suptilni a novi ne zvuce nikako...
Small Clone je i bolji i jeftiniji.

Po mom ukusu su ti stariji boss chorusi previse suptilni a novi ne zvuce nikako...
- Rocket Roll
Lični ukus je svetinja, naravno. Lično sam mnjenja da se Bossovi i EHX chorusi bukvalno ne mogu porediti - kao da su u pitanju dva različita efekta. Čak i veliki Polychorus pati od "EHX chorus" simptoma - suv je i visok (najbolja primena izraza "high and dry" za koji ja znam bi bili baš EHX chorusi). Boss je sasvim druga priča - akustički su veoma prijatni (miluju uši u svakom pogledu), "četvrta dimenzija" im je mnogo izraženija, i dodaju samo onaj "mali ali nenadoknadivi" deo zvuku.Funkomat wrote:...ti stariji boss chorusi previse suptilni a novi ne zvuce nikako...
Uzgred, ako vam treba dobra referenca za savršen chorus zvuk, ne slušajte ni Mjetal'ku ni rokenrol uopšte, nego vrhunski afrički zvuk - Ali Farka Toure, Sajmonov "Graceland" album i slično. Slušajte ovo (nađite pesmu u kvalitetnijem enkodingu ako ikako možete):
To je chorus.
Dodacu samo da razlika izmedju Ehx & Mxr s jedne strane i Boss & Ibanez s druge strane - kolicina "vlaznosti" (wetness) i detuninga pri ekstremnijim vrednostima; Zato cenim Boss & Ibanez- zbog transparentnosti i trodimenzionalnosti ali isto tako volim Ehx & Mxr - ekstremnost a samim tim i originalnost - Za ljubitelje divnog ali nazalost konvencionalnog chorus tona preporucujem prva 2 a za sve koje hoce nesto sto se ne cuje cesto druga 2 

Cini mi se da je ovo malo korigovano kod XO serije chorusa, tj. ne zvuce mi toliko suvo koliko i polychorus (po onome sto sam mogao da cujem na internetu)Rocket Roll wrote: Čak i veliki Polychorus pati od "EHX chorus" simptoma - suv je i visok (najbolja primena izraza "high and dry" za koji ja znam bi bili baš EHX chorusi)
Ja licno se razmisljam da, kako znam i umem, dodjem do ovoga po nekoj normalnoj ceni:
http://www.youtube.com/watch?v=CcIIw5tAees
- Rocket Roll
Ne sumnjam da je Bob Kin odradio odličan posao na dizajnu Liquid Chorusa - sa druge strane, njegov MO kad dođe do pedala je "kloniraj & poboljšaj", tako da ne očekujem da zvezde počnu da padaju na zvuk VSLChorusa... naročito kada se ima u vidu sva nesrećna problematika kontrole kvaliteta koja kuži dobro ime kompanije VS celu poslednju deceniju.cccira wrote: Ja licno se razmisljam da, kako znam i umem, dodjem do ovoga po nekoj normalnoj ceni:
http://www.youtube.com/watch?v=CcIIw5tAees
Cena je, u svakom slučaju, malo preozbiljna: http://www.banzaieffects.com/Visual-Sou ... .html#tabs To je samo chorus, za ime sveta.

kolko para?!? zamalo da se udavim u casi vode dok sam citao cenu....kad sam je cuo hteo sam sutra da je nabavim kad sam vidio cenu.....sanjaj...