Da li je kasno za mene??? I, dobra preporuka za akusticnu?
Da li je kasno za mene??? I, dobra preporuka za akusticnu?
Pozdrav narode..... Imam mali problem, slusam rok muziku, uglavnom domaci, od svoj 10 godine. Ali tek sada mi je doslo u glavu da zelim da sviram gitaru, inace imam 17 godina. Zeleo bih cisto za svoju dusu, da se oprobam i u tome. Pa se pitam nije li mozda kasno za mene? Ne zelim ja nista profi... Dopada mi se zvuk akusticne gitare, i volim da uzivam slusajuci je, pa bih malo da uzivam i svirajuci........ pa ako nije kasno, mozete li da mi preporucite neku dobru gitaru, naravno, za totalnog pocetnika!!!
Pozdrav...........................................
Pozdrav...........................................
- Rocket Roll
Nije kasno. Sokrat je naučio da svira liru oko svoje osamdesete, da bi pokazao kako nikad nije kasno.
Forum je prepun tema o kupovini prve gitare - pretraži ga. Postuj pitanje u nekoj od njih, navedi budžet i mogućnost kupovine. Ne znam koje radnje rade u Velikoj Plani, kakav je izbor u njima. Ako bi išao do nekog većeg mesta po gitaru - koje je to mesto? Koliko bi vremena imao za izbor gitare? Da li bi mogao da sa sobom povedeš nekog drugara koji svira gitaru barem godinu dana?
Odgovore postuj recimo ovde, molim: viewtopic.php?t=268
Forum je prepun tema o kupovini prve gitare - pretraži ga. Postuj pitanje u nekoj od njih, navedi budžet i mogućnost kupovine. Ne znam koje radnje rade u Velikoj Plani, kakav je izbor u njima. Ako bi išao do nekog većeg mesta po gitaru - koje je to mesto? Koliko bi vremena imao za izbor gitare? Da li bi mogao da sa sobom povedeš nekog drugara koji svira gitaru barem godinu dana?
Odgovore postuj recimo ovde, molim: viewtopic.php?t=268
ja sam pocheo sa 17, i sviram vec 3 godine, naravno sviram kao i ti za svoju dushu, ne mislim se time baviti u zivotu, ali smatram da svaki chovek treba da zna svirati makar jedan instrument(i govoriti jedan strani jezik).
Satriani je pocheo svirati u 14. godini, mada je svirao klavir/klavijaturu ili shta vec pre toga, shto mnogo znachi.
Alexi Laiho(Children Of Bodom) je pocheo svirati u svojoj 16. godini, pogledaj ga sada.
Naravouchenije, nikad nije kasno.
Srecno
Satriani je pocheo svirati u 14. godini, mada je svirao klavir/klavijaturu ili shta vec pre toga, shto mnogo znachi.
Alexi Laiho(Children Of Bodom) je pocheo svirati u svojoj 16. godini, pogledaj ga sada.
Naravouchenije, nikad nije kasno.
Srecno
Alexi Laiho(ovaj gari sa mog avatara) je poceo da svira sa 5. godina klavir, zatim u 7. godini presao na violinu, a potom sa 11. godina na gitaru. Sa 16. je napustio skolu i posvetio se muzici...
Nikada nije kasno - ja sam poceo sa 18,5 skoro 19. godina(pocetkom 2005.) i evo sviram jos uvek i iskreno da ti kazem nikada nisam zazalio, cak se pitam kako bi bilo shit da tada nisam poceo svirati i to sve zahvaljujuci tome sto je brat(koji je inace 1,5 dana stariji od mene) kupio akustaru i dao mi da je sviram. Kada sam nakon 6-7 meseci kupio elektricnu poceo sam intenzivnije da vezbam i veruj mi isplatilo se. Ako hoces mozes brzo da napredujes. Moj savet ti je ako hoces da sviras gitaru ne razmisljaj o tome da li je kasno vec razmisljaj o tome koju ces gitaru da kupis.
edit: mislim da je Michael Romeo(Symphony X) poceo sa 15.-16. godina, a ozbiljno sa 18. godina.
Nikada nije kasno - ja sam poceo sa 18,5 skoro 19. godina(pocetkom 2005.) i evo sviram jos uvek i iskreno da ti kazem nikada nisam zazalio, cak se pitam kako bi bilo shit da tada nisam poceo svirati i to sve zahvaljujuci tome sto je brat(koji je inace 1,5 dana stariji od mene) kupio akustaru i dao mi da je sviram. Kada sam nakon 6-7 meseci kupio elektricnu poceo sam intenzivnije da vezbam i veruj mi isplatilo se. Ako hoces mozes brzo da napredujes. Moj savet ti je ako hoces da sviras gitaru ne razmisljaj o tome da li je kasno vec razmisljaj o tome koju ces gitaru da kupis.
edit: mislim da je Michael Romeo(Symphony X) poceo sa 15.-16. godina, a ozbiljno sa 18. godina.
Ljudi hvala vam, carevi ste! Onda, definitivno kupujem gitaru.......... Inace, sto se tice Velike Plane, prsla je u svakom smislu. Pa cu gitaru kupiti u Bg-u. Obzirom da mi je sada 26. rodjendan uzecu lovu za rodjendanski poklon, nadam se oko 150 evra, i kupiti gitaru. Moze li se naci za tu lovu pristojna stvar???
A u svakom slucaju, pojuricu malo po forumu.............
A u svakom slucaju, pojuricu malo po forumu.............
Evo i mene, malo sam preturao po forumu...... Uglavnom sve sto sam nasao nije bilo za pocetnike......... Pa, mene zanima, kao TOTALNOG, pocetnika na sta, najvise, da obratim paznju!? Ne bih zeleo da me neko zavrne pri kupovini. Kao sto sam napisao najvise bih mogao da odvojim 150 evra. U koju radnju da odem, naravno u Bg-u, sta da trazim, koje zice i koja debljina vrata bi mi odgovarala.......... hm, na pr. koju literaturu da pronadjem? Nadam se da cete imati razumevanja, zato sto sam nov u ovome, pa ne bih zeleo da se ispalim............
Sta jos??? Ako se jos necega setim, pitacu........
A i ako vi predlazete nesto, i na sta da obratim paznju...........
.............POMOC...............

Sta jos??? Ako se jos necega setim, pitacu........
A i ako vi predlazete nesto, i na sta da obratim paznju...........
.............POMOC...............

- mr.bluesman
Re: Da li je kasno za mene??? I, dobra preporuka za akusticnu?
i ja isto imam slican problem.
Naime, kao klinac svirao sam akustare oko 5-6 godina
Onda sam otisao na fax i batalio sviranje.
Evo me 11 godina kasnije hocu da kupim akusticnu gitaru.
Budzet mi je do 150e. Iz Beograda sam.
Ali nisam uopste u toku. Niti znam gde da jurim gitare niti znam sta da kupim.
U moje vreme Yamaha je suvereno vladala u svetu akustike.
Ali opet kazem davno je to bilo.
Meni treba savet gde da potrazim gitare u Beogradu, i sta bi moglo meni da pase.
Svirao bi blues muziku vecinom znaci dosta solaza i blues ritmovi.
Da li takvoj svirci pasu plasticne zice [cisto sumnjam]. Ako moze savet bio bi veoma zahvalan.
Hvala na razumevanju.
Naime, kao klinac svirao sam akustare oko 5-6 godina
Onda sam otisao na fax i batalio sviranje.
Evo me 11 godina kasnije hocu da kupim akusticnu gitaru.
Budzet mi je do 150e. Iz Beograda sam.
Ali nisam uopste u toku. Niti znam gde da jurim gitare niti znam sta da kupim.
U moje vreme Yamaha je suvereno vladala u svetu akustike.
Ali opet kazem davno je to bilo.
Meni treba savet gde da potrazim gitare u Beogradu, i sta bi moglo meni da pase.
Svirao bi blues muziku vecinom znaci dosta solaza i blues ritmovi.
Da li takvoj svirci pasu plasticne zice [cisto sumnjam]. Ako moze savet bio bi veoma zahvalan.
Hvala na razumevanju.
Re:
A naš proslavljeni šahista Svetozar Gligorić ne samo da je naučio da svira klavir već je počeo i da komponuje!Rocket Roll wrote:Nije kasno. Sokrat je naučio da svira liru oko svoje osamdesete, da bi pokazao kako nikad nije kasno.
- mr.bluesman
Vec danima citam ovaj forum u nadi da cu sebi resiti neka pitanja vezana za izbor pri kupovini akusticne gitare.
Sto vise citam shvatam da je bolje da odem i probam nego sto citam. SVe je vise nedoumica sto vise citam rubrike....
Sto vise citam shvatam da je bolje da odem i probam nego sto citam. SVe je vise nedoumica sto vise citam rubrike....
moj predlog Yamaha F310P,bila je prosle godine oko 130e sa torbom