Pričajmo malo o Santani
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Pricajmo malo o Santani
slazem se i doktorom. ciro -tvoje misljenje i osecaj je ok.
tu smo se nasli-ok
ne volim natezanja oko subjektivnih stvari i prejake kvalifikacije
tu smo se nasli-ok
- DrGreenthumb
- MF veteran
Agreed! Ako cemo nesto objektivno onda moram da priznam da mu je solo iz Hooker-ovog hita Chill Out legendaran. EODSantana wrote:slazem se i doktorom. ciro -tvoje misljenje i osecaj je ok.
tu smo se nasli-ok
Cheerz!
U to ime:DrGreenthumb wrote:Agreed! Ako cemo nesto objektivno onda moram da priznam da mu je solo iz Hooker-ovog hita Chill Out legendaran. EODSantana wrote:slazem se i doktorom. ciro -tvoje misljenje i osecaj je ok.
tu smo se nasli-ok
Cheerz!
Ziveli!

- DrGreenthumb
- MF veteran
Ziv'jo!
najprepoznatljiviji gitarista ikada...Divim mu se jer su mu pesme lagane za sviranje a ipak imaju tako dobru melodiju i zvuk..nije ona suva krljacina i veci deo gitarista bi trebalo da moze da ga svira,to mi se takodje svidja...
chill out neprevazidjeno... ili samba pa ti... ili flor d luna ili ............................. 

mala ispravka-nije on tako lak za sviranje.
on svira vecinom pesme neku laganu nosecu melodiju ali posle dodje solo koji uopste nije za salu.
ja sam 'terao' raxa da odsvira revelations bas zbog soloa i prelaza koji uopste nisu laki.
a plus ritmicki neustaljene figure i posebne skale- nacin okidanja i tempo-sve je to interesanttno kad treba da sviras santanu.
meni je on nezgodan jer njega moram da sviram trzalicom a imam slabu tehniku njom jer sviram prstima i palcem.
a i zanimljivo je da kad cujes neke njegove soloe cesto moras da se vracas da cujes sta je odsvirao jer se teze kapiraju neke figure.
on svira vecinom pesme neku laganu nosecu melodiju ali posle dodje solo koji uopste nije za salu.
ja sam 'terao' raxa da odsvira revelations bas zbog soloa i prelaza koji uopste nisu laki.
a plus ritmicki neustaljene figure i posebne skale- nacin okidanja i tempo-sve je to interesanttno kad treba da sviras santanu.
meni je on nezgodan jer njega moram da sviram trzalicom a imam slabu tehniku njom jer sviram prstima i palcem.
a i zanimljivo je da kad cujes neke njegove soloe cesto moras da se vracas da cujes sta je odsvirao jer se teze kapiraju neke figure.
te price "lak i tezak" za sviranje su brate price za malu decu... sta znaci lak za sviranje!??!?!? aj da si rekao lak za kosu... al brate muzika se nemeri stopericom ili lakoca-metrom... najpoznatiji riff svih vremena... smoke on the water... ha to je lako, to je smesno, pa aj oca vam nek napise neko tako nesto... ima toliko brda muzicara koji pokusavaju nesto da kazu i za to im treba 10 strana partiture...
hendrix je tezak za sviranje i malmstin je tezak, a santana je lak... jel tako? pa aj nek neko odsvira samba pa ti kako valja ili jos gore far beyond the sun ili ULTIMATE QUEST little wing...
hendrix je tezak za sviranje i malmstin je tezak, a santana je lak... jel tako? pa aj nek neko odsvira samba pa ti kako valja ili jos gore far beyond the sun ili ULTIMATE QUEST little wing...

stavicu snimak mene kako sviram samba pa ti na youtube,pa ti gledaj..kad sam rekao lak,mislio sam da je mnogo laksi nego hendrix,malsteen i neki drugi,al ako si citao rekao sam da mu se divim sto stvara strasnu melodiju..osudjujes me kod da sam rekao da ne zna da svira..ja svako vece sviram europe i samba pa ti,to su prve 2 stvari koje odsviram pred nastavak,a nastavak traje 3 sata i sastoji se iz brda pesama.
- Highway One
kul lik ima lep stil koji se razlikuje od obicnog bluz roka
pa malmsten je van konkurencije-suvise je glup debeo i brz
a hendriks i santana su tu negde po tehnici. volim ja hendriksa ali je brljao po zicama cesto a saki je jako cist.
a ako neko pomene da je hendriks imao cesto u improvizacijama motive iz spanske muzike- to kod santane predstavlja latino(meksicka) a plus je u nekoj fazi i dzez mesao- samo ipak je to ono -latino-blues-rock-african rhythm bez dzeza.
objojica su svirali svoju vrstu bluza u to vreme. hendriks agresivnije stilski a tehnicki- mogli su da se nose jednako.
samo sto je hendriks imao mozda nesto bolju moc improvizacije.
a neko je na forumu ispricao anegdotu -da doksu drugog/prvog dana vudstoka dzimija vukli pijanog tu negde da je on rekao za nekog ko je tamo tad svirao ko je ovo- ovo je dobro,ovaj ce biti sjajan gitarista-a svirao je nesto mladji santana
a hendriks i santana su tu negde po tehnici. volim ja hendriksa ali je brljao po zicama cesto a saki je jako cist.
a ako neko pomene da je hendriks imao cesto u improvizacijama motive iz spanske muzike- to kod santane predstavlja latino(meksicka) a plus je u nekoj fazi i dzez mesao- samo ipak je to ono -latino-blues-rock-african rhythm bez dzeza.
objojica su svirali svoju vrstu bluza u to vreme. hendriks agresivnije stilski a tehnicki- mogli su da se nose jednako.
samo sto je hendriks imao mozda nesto bolju moc improvizacije.
a neko je na forumu ispricao anegdotu -da doksu drugog/prvog dana vudstoka dzimija vukli pijanog tu negde da je on rekao za nekog ko je tamo tad svirao ko je ovo- ovo je dobro,ovaj ce biti sjajan gitarista-a svirao je nesto mladji santana
to sam ja pricao tu anegdotu, a to mi je jedan cika ispricao koji zna znanje nego... back to the tema 
bokicasa nisam ja tebe nista napao... samo kazem da je to "lak i tezak" stvar za decu... malmstin tezak? pa jes, covek ima 130 kila... a ni hendrix nije bio lagan... jednostavno odsvirati nesto dobro i odsvirati nesto ODLICNO je vrlo razlicito... jednom prilikom je rocket(cini mi se na jamu u ns) pomenuo nesto tipa kako duda bezuha svira sweet home alabama i to mi ostalo urezano u secanju... bas je to fora... niko nespori da bilo ko moze da odsvira sweet home alabama ili neku od slicnih pesmica, svak ko je muljao gitaru vise od par nedelja moze to da odsvira... ali odsvirati to tako dobro da se prosto drugi najeze kad cuju, e to mogu samo najbolji... thats my point...
ps. malmstin mozda jes deb'o i brz al glup nije sigurno... covek je odlican gitarista, meni se samo nesvidja njegov trip

bokicasa nisam ja tebe nista napao... samo kazem da je to "lak i tezak" stvar za decu... malmstin tezak? pa jes, covek ima 130 kila... a ni hendrix nije bio lagan... jednostavno odsvirati nesto dobro i odsvirati nesto ODLICNO je vrlo razlicito... jednom prilikom je rocket(cini mi se na jamu u ns) pomenuo nesto tipa kako duda bezuha svira sweet home alabama i to mi ostalo urezano u secanju... bas je to fora... niko nespori da bilo ko moze da odsvira sweet home alabama ili neku od slicnih pesmica, svak ko je muljao gitaru vise od par nedelja moze to da odsvira... ali odsvirati to tako dobro da se prosto drugi najeze kad cuju, e to mogu samo najbolji... thats my point...

ps. malmstin mozda jes deb'o i brz al glup nije sigurno... covek je odlican gitarista, meni se samo nesvidja njegov trip

- Drumkiller
ja mislim da je santana mnogo bolji tehnicki od hendriksa....a i nesto mi nelice njih dvoje bas po stilu muzike....

Ja mislim da hendriksu mnogo bolje stoje brchici nego santani