Šta Mislite O Grupi "Queen"?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
luka000

Re: Šta Mislite O Grupi "Queen"?

Post by luka000 » 04 Nov 2008, 22:56

Da brian je vise pisao od freddie-ija al ga he freddie uvek zajebavao da je on imao vise hitova od njega, sto je tacno. To sam citao u noj knjizi o freddie-iju, sto je pisao onaj lik sto mu je bio desna ruka....piter friston.

Bluesko

Post by Bluesko » 04 Nov 2008, 23:58

najjaci su more.....ja biK rek`o posle Pink FLoyda najbolji bend na svetu ikad :)

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 12 Nov 2008, 19:25

Nyarlathotep wrote:moguce, ne tvrdim suprotno.
ali Death on 2 legs i Stone Cold Crazy sam malopre slusao, a opni su Fredijeve. mada, svi su iz Queena pisali muziku.
meni je najjacha pesma od tih rokachina modern times r'n'r sa prvog albuma ("Queen")...

karton

Post by karton » 12 Dec 2008, 17:01

Porucio bih ovima sa negativnim misljenjem o ovom bendu da skinu neku njihovu stvar, tek tad ce videti kako su dobri.

robilad

Post by robilad » 16 Dec 2008, 11:21

Ja bih pre rekao da je Queen institucija iz koje je proizaslo mnogo dobrih stvari, ogromnih uticaja i pozitivne energije...no dobro, o ukusima NE VREDI raspravljati.Sa bendom sviram par stvari od Queen-a, izmedju ostalih I want it all - tek kad smo poceli da je skidamo shatili smo kakav kvalitet treba da poseduju i muzicari ponaosob i bend kao celina da bi to zvucalo dobro! Btw kome treba bilo sta od Queena neka se javi, rekao bih da ima tu dosta toga :D

Santana

Post by Santana » 16 Dec 2008, 21:33

ja sam skinuo i want it all solo i uvod za gitaru a i lepo pevam tu pesmu.
ima u tekstu jedan lajtmotiv i jako je lepa pesmica -pravi lepsi rokenrol.
uoblicen ali ne presminkan

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Dec 2008, 22:07

karton wrote:Porucio bih ovima sa negativnim misljenjem o ovom bendu da skinu neku njihovu stvar, tek tad ce videti kako su dobri.
a pogresno je nevoleti Queen? recimo mene njihova muzika uopste nezanima i nedotice i pravo ljudi da vam kazem nevidim what's it all about... i znam jos ljudi koji nevole queen, tako da nije ono "seljak nevoli queen on nije upravu itd itd"... mislim nekazem ja da sam upravu, al brate vamo sve pozitivni pogledi, sve "vrhunski bend, najbolji svih vremena itd itd", pa jel moguce da su savrseni? i da svi moraju da ih vole? far be from it... nekako su mi kitsch pravo da vam recem i npr. ona pesma bohemian rhapsody mi je vrhunac tog kitscha i cini mi se kao da je to gomila ideja nabacana na jednu gomilu... nesporim GENIJALNOST i kreativnost clanova(pogotovo doktora astronomije ;))... al brate komentar tipa "oni s' negativnim misljenjem" jednostavno me poziva da napisem nesto kontra svim ostalim komentarima ;)

Santana

Post by Santana » 16 Dec 2008, 22:40

puno prelaza i kompleksnost ne znaci izlomljenost i nabacanost medjusobno nedodirljivih i nepovezanih delova.
bohemian rhapsody je samo simbol njihove raznovrsnosti.
fredi je zarovski najbogatiji pevac -pricao sam o njemu na temi o pevacima.
a niko se ne tera da voli kvin. i nije to kic.
uticaj glam rocka je vidljiv- bowie i t-rex oni su sami rekli ali oni su grupa koja je bila svoja sedamdesetih kad su im prva 2 albuma propala i kad je cepelin harao sa purple-om i tokom iste decenije- nastavili pored kosatih zveri osamdesetih i 1991 kad je propao rokenrol oni izdaju legendarni innuendo- ujedno njihov poslednji.duane preporucujem ti taj album.
i jos bi oni rokali.
duane, covek se samo pogresno izrazio

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Dec 2008, 23:22

ma slusao sam ja njih... al mi je jednostavno bzvz... kao sto je nekom bach bezveze, nekom hendrix a nekom pita sa sirom... niko nespori genijalnost njihovu... ;)

robilad

Post by robilad » 17 Dec 2008, 12:11

Pljuvati po pesmi Bohemian Rhapsody je isto sto i posrati se u muzeju R'n'R istorije, no dobro, rekao bih da godinice cine svoje... Cinjenice su cinjenice, nebitno da li neko nesto voli, obozava, ili mu samo prija - treba izvuci pouku i najbolje stvari od svakog benda, makar u svrhe pukog preslusavanja. I jos jedna stvar, ma nebitno, ko razume shvatice :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Dec 2008, 21:16

godine cine svoje i ako bog da nek neucine nista... buraz tako sam i ocekivao da me dozivis... ja znam KILE LJUDI koji neslusaju queen i koji misle isto sto i ja, tako da ni moj zakljucak nije JEDINI na svetu... ja nepljujem po kvinu, razlika je izmedju... nedopada mi se, sve mi je to nesto kao fol nabacano nije isto sto i queen je shit nemojte ga slusati i slicno... eo sinisake je rekao isto da mu je queen kitscheraj... a on covek ima 30 i kusur godina... pa kolko to treba da se ima godina da bi se voleo queen? mislim ako cemo pravo slusao sam ja i komplikovanije stvari i razumeo od toga, negovorim da sam ja neki intelektualac ili slicno, ali brate sigurno nisam malouman... nedopada mi se, verovatno nikad ni nece, pa fala bogu da je tako, sta sad da svi volimo iste stvari najbolje tako... vodili bi razgovore tipa "lep dan danas" i slicno ;)

npr. king crimson je benad koji je promenio muziku, pink floyd je takav benad, led zeppelin, black sabbath itd itd... ali queen mi tu neide i tako mi je kako mi je... postujem ja njih i kao muzicare i kao komuniste i RAZUMEM, dakle nije da nerazumem nesto pa da "pljujem" po tome, razumem i nesvidja mi se, kitsch je... end of story...

jedini razlog zbog koga komentarisem je to sto svi postuju "legendarno fenomenalno neprejebivo niko im nije do kolena" i slicno... far be from it ;)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Dec 2008, 21:23

Well put Mr. Duane :D

Santana

Post by Santana » 18 Dec 2008, 11:07

sta bre nisu uticali na istoriju muzike.
ako se to gleda onda se gleda ko ih je imao za svoje uticaje i uzore od kasnijih muzicara i naravno koliko su bili posebna pojava u svom vremenu.
pored lenona i hendriksa najvise ljudi je navelo kvin tamo u eri osamdesetih i malo kasnije
a to sto mislite da kvin nije bio nista posebno kad se pojavio- pa jeste al vidite tad su harali ljubicasti i olovni a jako malo ljudi je s'toga ukapiralo ko su oni bili sedamdesetih.osamdesetih opet ide glem i kvin je previse malo agresivan i nazujan za ukus tog doba.tj-ne obelezava ni tu deceniju
zbog toga dvejn imas utisak da nisu imali nikakvu ulogu -jer nisu obelezili svojom pojavom ni jedan konkretan period-zato mislis da je njihova uloga nepotrebna- ali gde god da su bili- bili su nesto odvojeno na sta nisi morao da budes upucen jer nisu bili Bum doba kao cepelin ali sta si zapazio i zavoleo sam.
ja volim cepelin i purple. i da neko kaze nesto bezveze za njih i tamo bih se raspravljao.
nikad nisam rekao za kvin to najbolje nenadmasivo,najbolji su, i svako ima pravo da nesto ne voli ili voli ali kic-not

robilad

Post by robilad » 18 Dec 2008, 12:07

Hvala Santana, upravo mi je rec KIC pogodila uvce i zasmetala mi, ostalo je ok

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Dec 2008, 22:56

neam pojma... brate, al znam da sigurno nisam promenio misljenje o kvinu ;)
i presvega sam pisao to zbog toga sto su sve "divine status" postovi ;)

Post Reply