Šta Mislite O Grupi "Queen"?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Šta Mislite O Grupi "Queen"?
Ni meni nije jasno sto se masa toliko lozi na njih.. Po meni je, ako se moze porediti, Fredi mnogo bolji pevac nego sto su oni grupa! Naravno svidja mi se dosta stvari ali su mi ostale nekako smesne... Na pr. B.R. i Radio Ga Ga.. Ista grupa?! Postujem ih bla, bla, ali sam u celoj ovoj "raspravi" na Duane-ovoj strani..
individualni kvaliteti clanova grupe su neosporivi ali nije to sve po cemu se meri grupa - slazem se
deep purple je najtrofejnija rok grupa -imali su jednostavno najvise pesama koje su bile fenomenalne
queen je imao stvarno takvih i ja ih zbog njih i volim ali imali su i onih preterivanja i izleta u cisto opersko pevanje i pop
na koje ja jednostavno ne obracam paznju-to mi se ne svidja i ne zanima ne.
(radio ga-ga je meni pop pesma ali u odredjenom trenutku i raspolozenju sto da ne- uzgred, mrzim iskljucivost ljudi)
queen volim zbog onih pesama koje mi prijaju uvek i koje su stvarno kvalitetne i koje traju.
sad slobodno mogu da od**bu oni koji ovom miroljubivom i normalnom pismu nadju manu
(e i DA -ista grupa samo u razlicitom trenutku i raspolozenju sa razlicitom inspiracijom)
deep purple je najtrofejnija rok grupa -imali su jednostavno najvise pesama koje su bile fenomenalne
queen je imao stvarno takvih i ja ih zbog njih i volim ali imali su i onih preterivanja i izleta u cisto opersko pevanje i pop
(radio ga-ga je meni pop pesma ali u odredjenom trenutku i raspolozenju sto da ne- uzgred, mrzim iskljucivost ljudi)
queen volim zbog onih pesama koje mi prijaju uvek i koje su stvarno kvalitetne i koje traju.
sad slobodno mogu da od**bu oni koji ovom miroljubivom i normalnom pismu nadju manu
(e i DA -ista grupa samo u razlicitom trenutku i raspolozenju sa razlicitom inspiracijom)
post tipa nek odjebu oni koji nevole kvin negovori nista pozitivno o samoj grupi...
Kom pismu? 

Pre nego sto sam poceo da kuckam postove procitao sam pravilnik, pa malo da skrenem temu na pravi kolosek - evo po mom misljenju ukratko nekih individualnih i priznatih kvaliteta grupe i clanova
Freddie Mercury - mislim da je suvisno reci bilo sta o coveku koji je zavrsio karijeru komponovanjem albuma Barcelona i Innuendo, o kvalitetu glasa i kreativnosti tek ne zelim da govorim
John Deacon - melodijski pristup sviranju basa, pomereno shvatanje basa kao instrumenta koji se "lize" uz celu pricu, pisao par hitova
Brian May - igrarija izmedju ritam i solo gitare, paranomenalno dobra upotreba instrumenta u obe uloge, komponovao, solidan vokal
Roger Taylor - sa Deaconom cinio odlicnu ritam sekciju, bubanj koji je dobio naziv "polovina sonicnog vulkana", odlican vokal, komponovao - sve to zajedno cini QUEEN, cetiri potpuno stilski razlicita muzicara ( odatle tolika raznolikost u koncipiranju pesama ). Harmonska komplikovanost, raznolikost u muzickom izrazu, izuzetno dobra produkcija ( Bohemian Rhapsody je snimljena '75), koriscenje vokala (chorus) u svrhu instrumenta, odlicna energija i izvodjenje uzivo,sirina tekstova... to je Queen
Freddie Mercury - mislim da je suvisno reci bilo sta o coveku koji je zavrsio karijeru komponovanjem albuma Barcelona i Innuendo, o kvalitetu glasa i kreativnosti tek ne zelim da govorim
John Deacon - melodijski pristup sviranju basa, pomereno shvatanje basa kao instrumenta koji se "lize" uz celu pricu, pisao par hitova
Brian May - igrarija izmedju ritam i solo gitare, paranomenalno dobra upotreba instrumenta u obe uloge, komponovao, solidan vokal
Roger Taylor - sa Deaconom cinio odlicnu ritam sekciju, bubanj koji je dobio naziv "polovina sonicnog vulkana", odlican vokal, komponovao - sve to zajedno cini QUEEN, cetiri potpuno stilski razlicita muzicara ( odatle tolika raznolikost u koncipiranju pesama ). Harmonska komplikovanost, raznolikost u muzickom izrazu, izuzetno dobra produkcija ( Bohemian Rhapsody je snimljena '75), koriscenje vokala (chorus) u svrhu instrumenta, odlicna energija i izvodjenje uzivo,sirina tekstova... to je Queen
e svaka ti cast za post, i jednsostavno ukusi se razlikuju neko voli hard rock neko pop, onaj ko voli oboje definitivno voli i queen
, ima mnogo grupa koji su kombinovali rock i pop al oni su to savrseno radili.

Samo sam izneo svoje mosljenje posle studioznog slusanja, zato sto mi je krivo da neko takvu grupu naziva svakako - ko nije procitao-kome treba nesto od Queena a ne moze da nadje neka se javi
ti uopste ne vidis sta sam napisaoDuane wrote:post tipa nek odjebu oni koji nevole kvin negovori nista pozitivno o samoj grupi...
rekao sam ko nalazi manu postu tj. ako sam njime po necijem misljenju napravio jos jedan idiotski komentar tipa- svi sto ne volite kvin mozete da se terate , najbolji je ,svi ste glupi... e on moze da odjebe tj. da se mane rasprave jer ocigledno ne shvata o cemu pricam.
ponovicu post.
evo ponovo neka procita dvejn.Santana wrote:individualni kvaliteti clanova grupe su neosporivi ali nije to sve po cemu se meri grupa - slazem se
a sa robiladom i lukom se slazem.
+ja cak i nisam ljubitelj popa
- Nyarlathotep
- MF veteran
ja mrzim pop muziku oduvek, ali Queen obozavam do moje 10-te godine. 

Upravo tako, u sustini i jeste bend koji zavredjuje paznju nizih razreda osnovne skole. Jos jedan uspeh muzicke pismenosti i kulture dijaloga.
E jel neko slusao ovakj poslednji album cosmos rocks, ima finih stvari, uglavnom su pesme hard rock-logicno posto je sve may pisao, oseca se negde tu queen od pre 20 godina, al definitivno fali ona freddie-jeva energija.
eto ako neko ima sta lepo ili lose da kaze, posto su misljenja uglavnom podeljena, nek se izjasnjava
eto ako neko ima sta lepo ili lose da kaze, posto su misljenja uglavnom podeljena, nek se izjasnjava

- Nyarlathotep
- MF veteran
mene to novo jednostavno ne zanima.
ovo novo ni mene ne zanima jer ovaj rodgers(novi pevac) nakazi pesme,potpuno je covek promenio tonalitet,tamo gde ocekujes u bukvalnom smislu tenor on ti ga da po mudima i odsapuce tekst..bem ti to,trebao sam da idem na koncert u areni,ovo skoro,ali kad sam video na netu sta radi sa pesmama-o,neka hvala,zaobidji me!!Nisam ni neki obozavalac niti ih ne volim,imaju dobru muziku,ali ipak je fredi razlog zbog kojeg vecina nas zna queen,nakon njegove smrti i dolaska ovog "kazanove" sve se promenilo..
- Nyarlathotep
- MF veteran
ma da.
meni je to jad.
zasto skrnaviti velicinu kao sto je the Queen? koji ce im ***** sad Rogers? sto se en zovu drugacije.
jbg, posle 20 godina svirke u jednoj postavi, sad glume neke tripove samo da bi se omrsili jos dok mogu. u fazonu sam da ih treba masovno bojkotovati.
meni je to jad.
zasto skrnaviti velicinu kao sto je the Queen? koji ce im ***** sad Rogers? sto se en zovu drugacije.
jbg, posle 20 godina svirke u jednoj postavi, sad glume neke tripove samo da bi se omrsili jos dok mogu. u fazonu sam da ih treba masovno bojkotovati.