Riblja Čorba
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
- mislim_stvarno
Re: Riblja Čorba
Mislim da nisi razumeo sta sam hteo da kazem u prvom delu.
To se odnosilo na neke genijalce i "kvalitetne" bendove sa domace scene, ne na Dzindzera i ne na strane izvodjace.
To se odnosilo na neke genijalce i "kvalitetne" bendove sa domace scene, ne na Dzindzera i ne na strane izvodjace.
Ljudi cenim da kapirate da je sto se tice sviranja gitare apsolutno sve vec izmisljeno i isprobano,tako da mislim da su komentari na temu ukrao i sl. besmisleni....
Imash bandova lapa loma kolko oces a to sto ces da poplasis 1 -2 fraze to je nesto sasvim normalno u gitarskom svetu,a ne da maznes ceo solo...
Kolko imas bendova na zapadu koji su tokom 8o ih- 90 ih bili copy\paste GNR ,pa nikom nista
Kod nas cim neko poqsa da lici na neku svetsku facu odma drvlje i kamenje ,bez obzira da li vredi ili ne...
Ovo je u opstem smislu....
Imash bandova lapa loma kolko oces a to sto ces da poplasis 1 -2 fraze to je nesto sasvim normalno u gitarskom svetu,a ne da maznes ceo solo...
Kolko imas bendova na zapadu koji su tokom 8o ih- 90 ih bili copy\paste GNR ,pa nikom nista
Kod nas cim neko poqsa da lici na neku svetsku facu odma drvlje i kamenje ,bez obzira da li vredi ili ne...
Ovo je u opstem smislu....
-
Sorrry za offtopic ali moram da napisem.
Najlakse je reci on nema pojma ili je on ukrao...Mislim da treba prvo obratiti paznju na svoju svirku pa tek onda komentarisati nekoga...
Sto se tice Gingera covek je car, a njegov pokojni brat Zoran je po mom misljenju uz Tocka bio najbolji (i najoriginalniji) blues-rock gitarista bivse yuge.
Nas narod ima tu ruznu osobinu da voli olako da pljune drugoga, da kaze kako pojma nema, kako je lopuza isl. Predpostavljam da je to sve neka vrsta zavisti (ne znam sta drugo moze da bude).Ja nikada od nekog naseg dobrog gitariste (i dobrog coveka) koga sam imao prilike da upoznam (a upoznao sam ih nekoliko) nisam cuo da je rekao nesto lose za kolegu (iz ove grupe izbacite Zeleta i njemu slicne umisljene narcisoidne likove)...Kod nas cim neko poqsa da lici na neku svetsku facu odma drvlje i kamenje ,bez obzira da li vredi ili ne...
Najlakse je reci on nema pojma ili je on ukrao...Mislim da treba prvo obratiti paznju na svoju svirku pa tek onda komentarisati nekoga...
Sto se tice Gingera covek je car, a njegov pokojni brat Zoran je po mom misljenju uz Tocka bio najbolji (i najoriginalniji) blues-rock gitarista bivse yuge.
- mislim_stvarno
Da li ti stvarno mislis da je danas nemoguce napisati bilo sta originalno?Melnar_89 wrote:Ljudi cenim da kapirate da je sto se tice sviranja gitare apsolutno sve vec izmisljeno i isprobano,tako da mislim da su komentari na temu ukrao i sl. besmisleni....
Zoran je bio sjajan tip i gitarista... mislim deluje mi kao super covek, nisam ga poznavao licno, nemojte tako protumaciti, samo komentarisem na osnovu toga sto sam cuo/video o coveku... haos je svirao.... pop masine rok masine
i sa zonom je svirao do nazalost kraja zivota... rip zorane! ;(

Ne batice nisi me razumeo...mislim_stvarno wrote:Da li ti stvarno mislis da je danas nemoguce napisati bilo sta originalno?Melnar_89 wrote:Ljudi cenim da kapirate da je sto se tice sviranja gitare apsolutno sve vec izmisljeno i isprobano,tako da mislim da su komentari na temu ukrao i sl. besmisleni....
Hteo sam da kazem da se sve zive fraze provlace , i sta god da se odsvira neko ce da jede govna kako je maznuto od nekoga.
Ima gitarista koju su do jaja kreativni ,ali problem je u tome cim se upotrebi slicna fraza il "ukras" odma ce da bude "AA mazno od malmsteena,vaia,queen...."
- mislim_stvarno
Jedna stvar je ako neko kombinuje razne fraze, a potpuno druga ako neko prekopira celu kompoziciju i nazove je svojom.
http://techdirt.com/articles/20081205/1146593034.shtml
http://www.rollingstone.com/rockdaily/i ... lagiarism/
Ako polovina jednog soloa 90% lici na drugi, onda je to vise od slucajnosti.
Ako ti svarno verujes da je to jedna velika slucajnost, ok, onda nema vise o cemu da diskutujemo.
Ja smatram da je taj prvi deo May-ev, drugi deo Dzindzerov i ne mogu da poverujem u toliku slucajnost.
Postoje druge stvari koje lice medjusobno za koje verujem da su samo slucajnosti (Chorba, RNereda...), ali ovo...
http://techdirt.com/articles/20081205/1146593034.shtml
http://www.rollingstone.com/rockdaily/i ... lagiarism/
Ako polovina jednog soloa 90% lici na drugi, onda je to vise od slucajnosti.
Ako ti svarno verujes da je to jedna velika slucajnost, ok, onda nema vise o cemu da diskutujemo.
Ja smatram da je taj prvi deo May-ev, drugi deo Dzindzerov i ne mogu da poverujem u toliku slucajnost.
Postoje druge stvari koje lice medjusobno za koje verujem da su samo slucajnosti (Chorba, RNereda...), ali ovo...
UDARNA VEST
Bora Djordjevic trezan ucestvovao u emisiji Nikole Djuricka Karaoke obracun
od kako mu se zena ubila on izgleda urednije svezije, ceslja kosu, ne pije ovo ono-dakle mislim da je postao kokainicar.
mada meni hoce ostati u lepom secanju zbog minulog rada iz sedamdesetih i ranijih osamdesetih.
nego bas sam razmisljao -puno ljudi podseca neka pesma Riblje Corbe na neki dogadjaj ili period iz mladosti.
a vas?
od kako mu se zena ubila on izgleda urednije svezije, ceslja kosu, ne pije ovo ono-dakle mislim da je postao kokainicar.
mada meni hoce ostati u lepom secanju zbog minulog rada iz sedamdesetih i ranijih osamdesetih.
nego bas sam razmisljao -puno ljudi podseca neka pesma Riblje Corbe na neki dogadjaj ili period iz mladosti.
a vas?
Mene da. Jos u srednjoj kada bi nas neko pitao svirate li nesto od Corbe meni bi se uvek otela psovka
Tako i do danas. Ispostovacu pravilnik pa cu reci postujem ih ( a mislim se u sebi....) mada ih je moj basista opisao divno jos davnih dana - banalni su

hm, meni se svidjaju. ako si pogledao temu i tako...
Bora i kokainSantana wrote:UDARNA VEST

Hej ljudi,ne dirajte mi Riblju čorbu,zahvaljujući njima sam otkrila znacenje riječi rock muzika.Znate onu pjesmu "Avionu,slomiću ti krila"
e,kao klinka sam otkidala na nju.
I,dan danas volim da poslušam neke njihove pjesme...

I,dan danas volim da poslušam neke njihove pjesme...
Meni je Corba oduvek bio najbolji bend iz Srbije...
kao klinac sa akusticnom gitarom, djubretom, lutkom i dobrim jutrom, sam vise riba opalio nego ovi danas sa skupim kolima i zlatom oko vrata. Ne slusam ih 20 godina, ali su mi uspomene lepe.