Šta je bolje - MIM Fender ili Ibanez u tom cenovnom rangu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- johnny_b_good
Šta je bolje - MIM Fender ili Ibanez u tom cenovnom rangu?
Na netu sam nasao dosta pohvala za fendera mexicanca,gledao sam klipove na you tube i stvarno ne zvuci lose.
On je negde oko 35000 ako se ne varam a ima ibaneza u tom cenovnom rangu:
Ibanez SA260FM,
Ibanez RG370DX
Ibanez S320-WK-ova narocito.
znam da se ne mogu bas porediti u zvuku jer nisu gitare za istu namenu ali interesuje me kvalitet i isplatljivost
Ibanez SA260FM,
Ibanez RG370DX
znam da se ne mogu bas porediti u zvuku jer nisu gitare za istu namenu ali interesuje me kvalitet i isplatljivost
- Highway One
Re: Sta je bolje?Fender mexicanac ili neki ibanez u tom cenovnom
Pa sad ne znam dal ima nov za te pare ali ima vec za 40000 ali to su novijohnny_b_good wrote:Na netu sam nasao dosta pohvala za fendera mexicanca,gledao sam klipove na you tube i stvarno ne zvuci lose.
Ibanez SA260FM,
Ibanez RG370DX
u svakom slucaju polovni mexikaneri ne bi trebalo da su skupi
Ako hocesh malo hevyastiji zvuk, ali opet univerzalnu gitaru idi na S470 (S320 nema singl u sredini koji zna da bude dosta koristan), a ako hocesh strat-strat zvuk, onda mexico strat 
Ako vec idesh na Ibaneza preskoci RG taj, a i SA, poshto se prave u kini, a S je Indonezia, ima bolji kvalitet izrade i most je kvalitetniji od nego ovaj na RG-u (ZR trem na S-u, a Edge 3 na RG). Zna Edge3 da bude dobar, ali treba ubosti dobar komad, mada ako vec uzimash dodash malo za S-ku i ne razmishljash...

Ako vec idesh na Ibaneza preskoci RG taj, a i SA, poshto se prave u kini, a S je Indonezia, ima bolji kvalitet izrade i most je kvalitetniji od nego ovaj na RG-u (ZR trem na S-u, a Edge 3 na RG). Zna Edge3 da bude dobar, ali treba ubosti dobar komad, mada ako vec uzimash dodash malo za S-ku i ne razmishljash...

- johnny_b_good
e sad s470 je 50000 tako da jok...
- Guitar_thrill
- MF veteran
posti imam utisak da bi ti vise svirao heavy metal i hard rock,mozda ti je bolji izbor ibanez, da bi strat zvucao dobro u tim zanrovima (heavy metalu) treba se malo vise pomuciti
zamena magneta itd...

- johnny_b_good
I meni se Humbacker magnet vise dopada ali opet bih zeleo imati koliko toliko lep clean jbg
- Highway One
Ako imash strpljenja da kupish strata pa da shekash kintu za magnete onda moze ali ako hocesh samo heavy onda je ibanezjohnny_b_good wrote:I meni se Humbacker magnet vise dopada ali opet bih zeleo imati koliko toliko lep clean jbg
Ali strat nikada nece biti skroz heavy gitara
S sa promenom magneta (Dimarzio Steves Special - Paf Pro) bi imao mnooogo dobar clean... A moze u sredinu i neki Red Velvet kasnije...
Skrpi malo kinte i idi na 470, veruj mi, necesh se pokajati... U tu gitaru kasnije vredi ulagati...

Skrpi malo kinte i idi na 470, veruj mi, necesh se pokajati... U tu gitaru kasnije vredi ulagati...
- johnny_b_good
I mislio sam neki HSH ali to nece skoro.Ipak taj S bi dosao za neku pratnju u pozadini ako nista drugo.A ti Dimarzio su verovatno skupi... 

Reci cu ti ono sto su i meni govorili kada sam prvi put kupovao gitaru: "Uzmi strat-a" 

Mexico
iz puno razloga, al me mrzi da ih kucam... pre svega zbog zvuka i osecaja... i singlova naravno 

- mislim_stvarno
Ibanez zbog DZDZDZa...
pa to... bas zato i predlazem fender... zbog dzh dzh dzhamislim_stvarno wrote:Ibanez zbog DZDZDZa...

Steve Special je malo zajebaniji magnet mislim tek na nekim gitarama ce pokazati pravo lice, a i keramicki je. A sa PAF PRO ne mozes da se zeznesh. A za sredinu ti je bolje neki Class of 55, ili Blue Velvet. Red Velvet je vishe za bridge i za tele-fazon zvuka. Mislim dobro on radi na svim pozicijama ali za middle ima boljih pickupova.Rax13 wrote:S sa promenom magneta (Dimarzio Steves Special - Paf Pro) bi imao mnooogo dobar clean... A moze u sredinu i neki Red Velvet kasnije...![]()
Last edited by dweezil on 23 Dec 2008, 18:07, edited 1 time in total.
- mislim_stvarno
kakvo pitanje, takvi odgovori...Duane wrote:pa to... bas zato i predlazem fender... zbog dzh dzh dzha

Jel bolje da kupim folksvagen pickup ili hondu civic...