Gitara vjerovatno nije USA Hamer....
Pretpostavljam je XT serija, sto ce reci made in China. Ali odlicne su bez obzira na to. Ja imam Hamera XT sreije Explorer od korine...Fenomenalno zvuci gitara. Jos dolaze fabricki sa ugradjenim seymour duncan magnetima (jeff back u bridgeu i 59 na necku). Gitara zvuci ko milion dolara. Ako bi neko zelio odista da me povrijedi najlakse bi mu bilo tako sto bi mi ostetio tu gitaru. Cak bi me manje zaboljelo da je ukrade nego da je osteti. Onako bi se bar nadao da je gitara dobro pa nek i vise ne bi bila moja. (ono, uvijek je bolje da ti dijete otmu nego da ga obogalje i osakate)
Licno sam odusevljen rezonantoscu korine. Prosto je tesko povjerovati da unutar gitare ne postoji neka skrivena rezonantna kutija. Ali stvari postaju jasnije kad se pogleda debljina drveta od kojeg je napravljena gitara...(
jcm 800 trci do gitare, uzima lenjir i mjeri debljinu Debela je cijelih 51 mm, ne moze da ne rezonira dobro. U slucaju neke krize mogao bi se covjek (pod uslovom da je balkanski varvarin najgore vrste) grijati na njenom drvetu jedno nedelju dana.
Woodwork je dakle sjajan. Jos kad se ustekaju duncani. bas prava kombinacija, sama korina daje slatkast ton...taman pravo da ga jeff back malo osvjezi svojom iskricavoscu.
Ono sto bih jos izvdojio kao adut je i sjajan high gloss finis.
Sa druge strane flying V ima mnogo manje drveta od explorera, tako da ne znam kako ona rezonira. Mozda ne toliko dobro kao explorer. Moj ti je savjet...go for the explorer i to obavezno korina model, neces se pokajati.