Koju blues pedalu???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koju blues pedalu???
Treba mi pomoc,imam neku kintu,ne preveliku,hocu da uzmem neku blues pedalu,pa ako biste mogli da mi preporucite neku,do 80 evra.
Re: Koju blues pedalu???
Blues distorziju/od ili neki efekat koji se koristi u bluesu ili na kakvu blues pedalu mislis?
- Rocket Roll
Blues baš i ne zavisi od efekata. Ima dosta pedala koje se reklamiraju kao "blues" ovo-ili-ono (DigiTech Screamin' Blues, Boss BD-2 Blues Driver, Marshall BluesBreaker II) ali je to više marketinški trik. TubeScreamer je verovatno ultimativna vintage bluz pedala.
Ono što jeste blues = odlična gitara i dobar lampaš male vataže koji vrišti kao hor pijanih anđela subotom uveče, umornih što su bili dobri cele nedelje i željnih malo dobrog provoda... a to ne možeš da kupiš u obliku pedale. Nikako. No sir.
Ono što jeste blues = odlična gitara i dobar lampaš male vataže koji vrišti kao hor pijanih anđela subotom uveče, umornih što su bili dobri cele nedelje i željnih malo dobrog provoda... a to ne možeš da kupiš u obliku pedale. Nikako. No sir.
Genijalno...Rocket Roll wrote:Blues baš i ne zavisi od efekata. Ima dosta pedala koje se reklamiraju kao "blues" ovo-ili-ono (DigiTech Screamin' Blues, Boss BD-2 Blues Driver, Marshall BluesBreaker II) ali je to više marketinški trik. TubeScreamer je verovatno ultimativna vintage bluz pedala.

Bash tako, bez dobrog lampasha i bluesy mooda, teshko da se moze ishta postici...
Koju gitaru i koje pojacalo imash???
Pridruzujem se drugarima, ali kad vec mora da se bira neka pedalica...neka to bude Marshall BluesBreaker II...a ostace ti i dosta kusura od tih 80 eur! 

Ne, lampaš ni slučajno nije ultimativni deo opreme. Jeste da lampaši imaju onaj "stomak" koji tranzistorci nemaju, ali BB King svira na tranzistorcu, Albert King je to radio do kraja života, Duda Bezuha je na svirci na kojoj je bio i Rocket svirao Frontmana 25 koji se tu zatekao, a više puta je na svirkama koristio mog Acoustica pa sumnjam da je iko pomislio da im nedostaje lampaš. Bitno je da napraviš ton kakav se tebi sviđa i da dobro sviraš blues, onda će ukupan zbir dati sjajan blues.
Večeras idem na svirku u Vox gde će svirati odličan gitarista Goksi koji koristi Ibanez TS9 i ima predivan zvuk. Lično koristim malo prerađeni BD-2 i jako sam zadovoljan, čuo sam (ali nisam probao) da je Digitech Bad Monkey odličan, a jeftin. Manje-više svaka overdrive pedala može uspešno da se koristi u bluesu.
Večeras idem na svirku u Vox gde će svirati odličan gitarista Goksi koji koristi Ibanez TS9 i ima predivan zvuk. Lično koristim malo prerađeni BD-2 i jako sam zadovoljan, čuo sam (ali nisam probao) da je Digitech Bad Monkey odličan, a jeftin. Manje-više svaka overdrive pedala može uspešno da se koristi u bluesu.
yamaha aes420 sa emg 81 i 85 magnetima,marsalovo pojacalo,15 vati..da li je marsalova blues pedala dobra opcija?
jeste..odlicna opcija, kao i ovaj Digitech Bad Monkey koji je mozda jos i jeftiniji od Marshalla...bokicasa wrote:yamaha aes420 sa emg 81 i 85 magnetima,marsalovo pojacalo,15 vati..da li je marsalova blues pedala dobra opcija?
pa da ali i Fender Hot Rod DeVille a ranije Peavey Delta Blues.Sava wrote:Večeras idem na svirku u Vox gde će svirati odličan gitarista Goksi koji koristi Ibanez TS9 i ima predivan zvuk.

Pa da, ali u tom delu sam pisao o pedali, a u prethodnom pasusu o pojačalima, mislio sama da sam bio dovoljno jasan.dweezil wrote:pa da ali i Fender Hot Rod DeVille a ranije Peavey Delta Blues.Sava wrote:Večeras idem na svirku u Vox gde će svirati odličan gitarista Goksi koji koristi Ibanez TS9 i ima predivan zvuk.TS9 je tu samo da malo zaprzhi stvari.
- Rocket Roll
Da, ali pored njega je bio Dadi sa Les Polom i Marshall Studiom, i taj kombo je zvučao tako dobro... Mislim da nekog tonskog poređenja tu baš i nije bilo - Duda je milion puta bolji gitarista, ali što se tona tiče, jedino što bi bolje zvučalo od Les Pol - Maršal Studio / Maršal Bluesbreaker kombo varijante bi morao da bude Drugi Hristov dolazak.Sava wrote:...Duda Bezuha je na svirci na kojoj je bio i Rocket svirao Frontmana 25 koji se tu zatekao...

Ozbiljno. Trebalo je to da čujete, vi koji niste bili tamo... Ako ikako možete, dugujete sebi da odete do SkyMusica i probate BluesBreaker kombo - pojačalo, a ne pedalu - dok ga nisu prodali. Bilo koja gitara - samo ga uključite i počnite da svirate.
@bokicasa od pedala bi ti mozda za taj neki fazon odgovarala i tremolo pedala (Boss, Danelectro ili Marshall) kao i neki delay, moze i digitalni, podeshen na slapback echo, e da i compressor. Redosled bi bio compressor, overdrive, tremolo pa delay. Ako dosta svirash na cleanu compressor bi ti se def svideo kao i delay i tremolo. U principu sve te pedale imaju da se nadju kod nas za dosta jeftine pare. Ako koristis i digital delay najbolje je da ga stavis na kraj lanca.
Znachi Boss CS-3 compressor ili Marshall Ed compressor, tremolo Boss ili Marshall ce biti sasvim ok (recimo Marshall Vibratrem), i delay koji se nadje.
Znachi Boss CS-3 compressor ili Marshall Ed compressor, tremolo Boss ili Marshall ce biti sasvim ok (recimo Marshall Vibratrem), i delay koji se nadje.
Uf, kako smo različiti! Ja mnogo volim i poštujem Dadija, ali njegov zvuk mi se nikada nije dopadao. Gain do daske uz LP je dobar samo za neku rock rokačinu po mom mišljenju. Ako si bio i na nedavnim svirkama Zone B onda si video i čuo da je Duda svirao na Randall tranzistorcu, a ako si bio i u Bardu mogao si da čuješ i kako to dobro zvuči uz Italijana sa Mesom i Guild gitarom.Rocket Roll wrote:Da, ali pored njega je bio Dadi sa Les Polom i Marshall Studiom, i taj kombo je zvučao tako dobro... Mislim da nekog tonskog poređenja tu baš i nije bilo - Duda je milion puta bolji gitarista, ali što se tona tiče, jedino što bi bolje zvučalo od Les Pol - Maršal Studio / Maršal Bluesbreaker kombo varijante bi morao da bude Drugi Hristov dolazak.Sava wrote:...Duda Bezuha je na svirci na kojoj je bio i Rocket svirao Frontmana 25 koji se tu zatekao...![]()
Koju blues pedalu???
Mozda neku od ove dve!

Mozda neku od ove dve!

btw koji Randall je u pitanju ako znash mozda?!