Najbolja hard-rock pesma svih vremena?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
- LazaRocker
Re: Najbolja hard-rock pesma svih vremena?
Guitar Thrill je napisao: gledao sam i kako je Johnny Ramone najbolji gitarista........ali nebitno off-topic....
Posto nigde drugde nisam nasao, shvatam da se to odnosi na mene... Pa nisam li izriito rekao da se zajebavam?!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... &start=135
Tu sam slucajno izostavio y i pomesao Johnny-ja sa Joey-em. Na forumima postoje stvari koje se zovu smajlici i zajebancija, znas...
Anyway, nabolje 2 Hard rock pesme su Whole lotta love i Let there be rock...
Posto nigde drugde nisam nasao, shvatam da se to odnosi na mene... Pa nisam li izriito rekao da se zajebavam?!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... &start=135
Tu sam slucajno izostavio y i pomesao Johnny-ja sa Joey-em. Na forumima postoje stvari koje se zovu smajlici i zajebancija, znas...
Anyway, nabolje 2 Hard rock pesme su Whole lotta love i Let there be rock...
- o.draganic
The Cult - Love Removal Machinedejankuki wrote:Hvla druze Zlo...
Da ne ispadne da podrivam temu, ali kad sam uzeo da razmisljam... koju pesmu da izdvojim, jednostavno sam shvatio da ne bih smeo nikako da izostavim jedno 100-150 pesama, plus jos toliko koje zavrednjuju da se spomenu.. tako da je izbor pao!
Ceo hard rock...
Thin Lizi, Whitesnake, Deep Purple, Aerosmith, Ac/DC, Boston, The Who, Led Zeppelin, Ozzy, Blue Öyster Cult, Alice Cooper, Clapton, The Cult, Free, Uriah Heep, Jetro tull, Kiss, Styx, Triumph, Tygers of Pan Thang, Nightwing, UFO... Iron Butterfly...
ma ima ih previse... evo listingm, koji verovatno nije ni pola, ali samo da se vidi ta velicna hard rocka... i vidim da su u njemu neke grupe koje se mogu podvesti i pod Hard Rock i pod Heavy Metal osamdesetih, koga takodje obozavam, ali... ajde..
Child in time- Deep Purple
Child in time je samo bog rokenrola (zajedno sa majkom bozjom bohemian hapsody)
Meni je bas Hard-rock pesma Kashmir- Led Zeppelin
Meni je bas Hard-rock pesma Kashmir- Led Zeppelin
- Drumkiller
mislim da nema najbolje...
ima tu bas dosta jako dobrih pesama...

Crying in the rain...definitivno jedna od meni najdrazih pesama.. nekako "najmocnija" pesma koju sam cuo...
100 ljudi 100 cudi..
Svako ima svoju najbolju pesmu i ne postoji najbolja pesmas svih vremena.
Svaka je posebna na svoj nacin.
Jedino da sprovedemo anketu na Svetskom nivou pa da vidimo sta kaze populacija

Misli se da svako kaze za sebe koja mu je najbolja h.r. pesma svih vremena..Melnar_89 wrote:100 ljudi 100 cudi..
Nagledah se i nacitah anketa i emisija koje se globalno bave tim piatnjem...
A dobro onda ok 
A ti sto anketiraju sve sami strucnjaci

A ti sto anketiraju sve sami strucnjaci

-
Meni samo nije jasno...kako nikad, nikome pored Child In Time, Kashmira, Led Zeppelina i Black Sabbatha raznih i mnogih drugih izvikanih pesama nikad nije pala jedna klasichna przhachka rokachina od Blue Oyster Cult-a ??
U to ime prilazhem mog favorita.. Znachi ne zavijajuca baladopatetika tipa child in time ili tromi black sabbath paranoid riff.. vec neshto shto vozi brate...
Blue Oyster Cult - Still Burnin'
http://www.youtube.com/watch?v=rL9w2UlKnjw
U to ime prilazhem mog favorita.. Znachi ne zavijajuca baladopatetika tipa child in time ili tromi black sabbath paranoid riff.. vec neshto shto vozi brate...
Blue Oyster Cult - Still Burnin'
http://www.youtube.com/watch?v=rL9w2UlKnjw
Mozda, izuzetno pametni momce, jer child in time nije nikakva patetika i mozemo da ti prospemo razloge zasto je jedna od pesama veka.
i zasto niko nikad nije cuo za sth. oyster shit ?
jer nisu imali nijedan zapazeni hit.
da je predlozena neka pesma nekog autora ciji je to jedini hit pa da samo kazes da je pesma dosla userski i da se publika na nju primila slucajno te da s toga taj autor i pesma nisu vredni nego UDARI COVEK NA DEEP PURPLE.
paranoid kako kome.
a to sto vozi-da li ga cini boljim od pesme sa prelazima i promenama tempa kao child in time
i zasto niko nikad nije cuo za sth. oyster shit ?
jer nisu imali nijedan zapazeni hit.
da je predlozena neka pesma nekog autora ciji je to jedini hit pa da samo kazes da je pesma dosla userski i da se publika na nju primila slucajno te da s toga taj autor i pesma nisu vredni nego UDARI COVEK NA DEEP PURPLE.
paranoid kako kome.
a to sto vozi-da li ga cini boljim od pesme sa prelazima i promenama tempa kao child in time
- LazaRocker
Po meni je ovaj riff i pesme koje si stavio cista kopija Deep Purpela... Ne kazem da su losi, ali nista originalno zato nisu ni postali poznati... A najbolja hard rock pesma... Pa ima ih 123 968 457... Mozda sam vec i pisao na ovu temu, ali kada bi u ovom trenutku trebao da biram, verovatno bih rekao Led Zeppelin - Heartbreaker, i Deep Purple - Woman from tokyo...
Deep Purple-Burn...
- sevastokrator
AC/DC - You Shook Me All Night Long
-
@Santana i @LazarRoker Koliko godina imate vas dvojica??? 18??! Ima li na ovom forumu neko ko je zapravo slushao rock ..i da se to nije svelo na DP, Zeppelin i Whitesnake
BOC nezapazhen bend.. Dodjavola oni su toliko popularni bili u svoje vreme da njih pominju i u Simpsonovima svaku 5u epizodu .. Samo ne kazhu Blue Oyster Cult nego BoC kad god se raspravlja o muzici..
Jedan Poznat hit.. "Don't Fear The Reaper" !!!
Brate miili nije ni chudno shto je rok mrtav u srbiji kad klicni rastu na Coverdejlu, Gillanu i Plantu samo...a sve ostalo je "nepoznato" .. o bozhe ... dobro de, mozhda josh ima vremena za vas ..jednog dana..
Reci da je pesma, dobra ili loshija.. je ok. To je lichno mishljenje ...ali da je ripp-off od nepoznatog benda
still laughin'
P.S. - Znachi opet sam prochitao onaj deo o "nezapazhenom bendu" i bend sa "jednim hitom" pa ih je usralo.. .. Brate mili u kojoj vi pecini zhivite Oni ljudi vrte od 1967 i dan danas sviraju shirom amerike...
poslushajte malo BoC, REO Speedwagon - Keep On Loving You, Kanasas - Carry On Wayward Son[ njih je pokrao nesrecni Djordje David i napravio svoje "velike" hitove, a tribute im je radio josh nesrecniji Malmsteen ], Tommy Bolin - Hello Again, Wild Dogs, Gettin' Tighter [ ako znate ko je on uopshte, njega skida i nesrecni Edo Maajka ], Moxy - Sail On Sail Away, Can't You See I'm A Star , James Gang - Take A Look Around.. Sve poznati bendovi, svi su imali gomile hitova.. samo davno pre vasheg vremena reklo bi se..i predaleko od Engleske ... jbt iznervirah se zbog dechurlije..

BOC nezapazhen bend.. Dodjavola oni su toliko popularni bili u svoje vreme da njih pominju i u Simpsonovima svaku 5u epizodu .. Samo ne kazhu Blue Oyster Cult nego BoC kad god se raspravlja o muzici..
Jedan Poznat hit.. "Don't Fear The Reaper" !!!
Brate miili nije ni chudno shto je rok mrtav u srbiji kad klicni rastu na Coverdejlu, Gillanu i Plantu samo...a sve ostalo je "nepoznato" .. o bozhe ... dobro de, mozhda josh ima vremena za vas ..jednog dana..
Reci da je pesma, dobra ili loshija.. je ok. To je lichno mishljenje ...ali da je ripp-off od nepoznatog benda

still laughin'
P.S. - Znachi opet sam prochitao onaj deo o "nezapazhenom bendu" i bend sa "jednim hitom" pa ih je usralo.. .. Brate mili u kojoj vi pecini zhivite Oni ljudi vrte od 1967 i dan danas sviraju shirom amerike...
poslushajte malo BoC, REO Speedwagon - Keep On Loving You, Kanasas - Carry On Wayward Son[ njih je pokrao nesrecni Djordje David i napravio svoje "velike" hitove, a tribute im je radio josh nesrecniji Malmsteen ], Tommy Bolin - Hello Again, Wild Dogs, Gettin' Tighter [ ako znate ko je on uopshte, njega skida i nesrecni Edo Maajka ], Moxy - Sail On Sail Away, Can't You See I'm A Star , James Gang - Take A Look Around.. Sve poznati bendovi, svi su imali gomile hitova.. samo davno pre vasheg vremena reklo bi se..i predaleko od Engleske ... jbt iznervirah se zbog dechurlije..