Minijatura
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Re: Minijatura
Fino nema sta, kazi mi samo kako si resio bass? Je li softverski ili si svirao?
Fala ljudi, sad cu stvarno da se uobrazim.
Duane, jednostavno sam u onom delu opicio ''reverse'' u Sound Forgetu, daklem, blizu si bio!
A sad, na radne zadatke.
@nikolas - odsvirao sa oktaverom u Amplitubeu.

Duane, jednostavno sam u onom delu opicio ''reverse'' u Sound Forgetu, daklem, blizu si bio!
Mnogo, mnogo, hvala. Dejane, svaka cas', odlicno zapazanje, ''nervozni'' vibrato, svidja mi se...Pazi jos jednu stvar... imas specificni picking.. da pocinjem da te "prepoznajem' sto je dobro... jer si jedinstven... i taj neki "nervozni" vibrato..

A sad, na radne zadatke.

@nikolas - odsvirao sa oktaverom u Amplitubeu.
Sinisha ovo je veoma drazhesno.
moglo bi da se iskoristi kao shpica za "Zhikinu sharenicu" ili "Znanje na poklon".

moglo bi da se iskoristi kao shpica za "Zhikinu sharenicu" ili "Znanje na poklon".
Bro extra!
I dejankuki makes point,bilo bi extra kada bi postojali neki likovi koji bi čuli ovo i pomogli da se iskoristi talent.
Da ima album ovoga,i da je sve instrumentalno,bez razmišljanja kupio bi i redovno slušao,dobro je baš!
Extra opušta,pogotovo sad pred ždranje,mada prva i,ona što si rekao da će biti sa pevanjem mi se najviše sviđaju,samo što ne bi voleo pevanje,ja lično i personalno,al ono,kako god da odlučiš,ovo su straaaašno dobre teme! Samo nastavi!
I dejankuki makes point,bilo bi extra kada bi postojali neki likovi koji bi čuli ovo i pomogli da se iskoristi talent.
Da ima album ovoga,i da je sve instrumentalno,bez razmišljanja kupio bi i redovno slušao,dobro je baš!
Extra opušta,pogotovo sad pred ždranje,mada prva i,ona što si rekao da će biti sa pevanjem mi se najviše sviđaju,samo što ne bi voleo pevanje,ja lično i personalno,al ono,kako god da odlučiš,ovo su straaaašno dobre teme! Samo nastavi!
Hvala, bas mi je drago da ti se dopada!dweezil wrote:Sinisha ovo je veoma drazhesno.![]()
Nemoj da zezas, i tebi su to omiljene emisije?!?dweezil wrote:moglo bi da se iskoristi kao shpica za "Zhikinu sharenicu" ili "Znanje na poklon".

Jedino sto ne bi moglo da se iskoristi kao muzicka podloga za rodeo, to je ipak vise tvoj fah.

@sixstring, hvala!
-
perverzija
aliiiiii, pratnja mi ne deluje dovoljno kvalitetno u odnosu na solo, pogotovo onaj sa reversom i nervoznim vibratom.
Mozda bi pomogla druga boja bas gitare i malo nekog minimalistickog sharanja na bubnjevima; sinkope na hihatu il nesto slicno da ne tera bubanj isto do kraja.
naravno, glupo mi je da sad tu nesto filozofiram al kontam da te zanimaju konstruktivne kritike...

aliiiiii, pratnja mi ne deluje dovoljno kvalitetno u odnosu na solo, pogotovo onaj sa reversom i nervoznim vibratom.
Mozda bi pomogla druga boja bas gitare i malo nekog minimalistickog sharanja na bubnjevima; sinkope na hihatu il nesto slicno da ne tera bubanj isto do kraja.
naravno, glupo mi je da sad tu nesto filozofiram al kontam da te zanimaju konstruktivne kritike...
@nenadnenade, hvala na konstruktivnoj kritici. 
Nazalost, kao sto sam rekao, ne znam da iscrtam, istackam realistican bubanj i ovo je zapravo samo loop, koji je ok sa zvucne strane (ezdrummer), ali je jednolican i monoton, kao i svaki loop (kad se ponavlja do besvesti).
A glede basa - e moram i tu da nadjem neki dobar vst, posto ova varijanta sa gitarom koja je spustena za oktavu nije najsrecnije resenje.
Uglavnom, ovo su vise skice, demoi, nego zavrseni radovi (i u muzickom i u prdukcijskom smislu). I vise je primenjena muzika (kako je to dweezil lepo primetio) u pitanju.
Prave pesme (jedna od ovih ovde, ona za koju je predvidjen vokal) cuvam za bend. Mada, s obzirom na to kako bend funkcionise, moracu ja sve to sam da zbudzim u cubasetu...

Nazalost, kao sto sam rekao, ne znam da iscrtam, istackam realistican bubanj i ovo je zapravo samo loop, koji je ok sa zvucne strane (ezdrummer), ali je jednolican i monoton, kao i svaki loop (kad se ponavlja do besvesti).

A glede basa - e moram i tu da nadjem neki dobar vst, posto ova varijanta sa gitarom koja je spustena za oktavu nije najsrecnije resenje.
Uglavnom, ovo su vise skice, demoi, nego zavrseni radovi (i u muzickom i u prdukcijskom smislu). I vise je primenjena muzika (kako je to dweezil lepo primetio) u pitanju.

Prave pesme (jedna od ovih ovde, ona za koju je predvidjen vokal) cuvam za bend. Mada, s obzirom na to kako bend funkcionise, moracu ja sve to sam da zbudzim u cubasetu...

-
sto ne potrazis neke druge muzicare za saradnju ?
Ovo je odlicno covece.
Svaka cast.
Svaka cast.
Hvala!Funkomat wrote:Ovo je odlicno covece.
Svaka cast.
Eh, pa recimo da smo izuzetno muzicki kompatibilni. Sviramo (i druzimo se) vec preterano dugo (bubnjar, gitaros2, i ja)...nenadnenad wrote:sto ne potrazis neke druge muzicare za saradnju ?
Iskreno, skoro i da ne mogu da zamislim sviranje autorskih pesama bez ovih ljudi. Ali, nedostatak vremena, nedostatak koncepcije i jos neke stvari nas malko hebu.
"Too Old to Rock And Roll, Too Young to Die", tako nekako...

Pozdrav!
jetro tal =)
to sto dejankuki kaze imas specifican picking... meni nedeluje tako, al mi deluje kao da si ustajao sat ranije da bi vezbao 25 sati na dan samo alternate picking... nekako smooth zvuci... sto je meni vrhoza... kao srpski steve morse
jos ti samo fali da udenes mac u opasac uzmes stit u ruke, ispijes lozu i u kosovo ravno 
to sto dejankuki kaze imas specifican picking... meni nedeluje tako, al mi deluje kao da si ustajao sat ranije da bi vezbao 25 sati na dan samo alternate picking... nekako smooth zvuci... sto je meni vrhoza... kao srpski steve morse

Ma kakvi, alternate picking (s(t)akato) mi je ekstremno slab. (Nikad od mene pravi sreder nece biti, nikad nisam imao dovoljno discipline i volje za to). Ja sam vazda bio vise za legato.
To sto smooth zvuci znaci da sam verovatno pomesao legato i picking (uglavnom to uradim u ''bržim'' deonicama).

To sto smooth zvuci znaci da sam verovatno pomesao legato i picking (uglavnom to uradim u ''bržim'' deonicama).

Evo jos malo jeftine samopromocije.
Ovaj put je leglo i ''pevanje'' na pijacni mikrofon!
Zapravo, ovu pesmu izvodim sa bendom vec neko vreme, a posto smo resili da ga malo podignemo iz klinicke smrti (mislim na bend, jos cemo mi svirati zajedno Z*Z*Z, jedared!
), ja kao snimam demoje za buduceg basistu, pa i pevaljku (ako bude srece).
Pa eto, ovako to zvuci:
http://www.box.net/shared/z4dx6lh1hj
Ovaj put je leglo i ''pevanje'' na pijacni mikrofon!

Zapravo, ovu pesmu izvodim sa bendom vec neko vreme, a posto smo resili da ga malo podignemo iz klinicke smrti (mislim na bend, jos cemo mi svirati zajedno Z*Z*Z, jedared!

Pa eto, ovako to zvuci:
http://www.box.net/shared/z4dx6lh1hj
e ovo je ok, ne bez zezanja. Imash osecaj za emociju pesme. Ima i jazzy deo, nice
poz

Evo i jope, snimam ovih dana demoe za pjevaljku i basistu, pa sam resio da sa vama podelim meni vrlo drag deo jedne pesme mog benda (poslednji refen i instrumentalni outro):
http://www.box.net/shared/xs4y2a133x
Ovaj outro je ispao i bolje no sto sam ocekivao (Poluimprovizacija je, zato to kazem). Cak razmisljam da napravim i samostalnu numeru od njega.
Vino i tri gitare.
http://www.box.net/shared/xs4y2a133x
Ovaj outro je ispao i bolje no sto sam ocekivao (Poluimprovizacija je, zato to kazem). Cak razmisljam da napravim i samostalnu numeru od njega.
Vino i tri gitare.