Najbolja hard-rock pesma svih vremena?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Duane
Fenderaš

Re: Najbolja hard-rock pesma svih vremena?

Post by Duane » 31 Dec 2008, 16:11

Frostensen wrote:@Santana i @LazarRoker Koliko godina imate vas dvojica??? 18??! Ima li na ovom forumu neko ko je zapravo slushao rock ..i da se to nije svelo na DP, Zeppelin i Whitesnake :lol:
BOC nezapazhen bend.. Dodjavola oni su toliko popularni bili u svoje vreme da njih pominju i u Simpsonovima svaku 5u epizodu .. Samo ne kazhu Blue Oyster Cult nego BoC kad god se raspravlja o muzici..
Jedan Poznat hit.. "Don't Fear The Reaper" !!!
Brate miili nije ni chudno shto je rok mrtav u srbiji kad klicni rastu na Coverdejlu, Gillanu i Plantu samo...a sve ostalo je "nepoznato" .. o bozhe ... dobro de, mozhda josh ima vremena za vas ..jednog dana..
Reci da je pesma, dobra ili loshija.. je ok. To je lichno mishljenje ...ali da je ripp-off od nepoznatog benda :grummel_2:
still laughin'

P.S. - Znachi opet sam prochitao onaj deo o "nezapazhenom bendu" i bend sa "jednim hitom" pa ih je usralo.. .. Brate mili u kojoj vi pecini zhivite Oni ljudi vrte od 1967 i dan danas sviraju shirom amerike...
poslushajte malo BoC, REO Speedwagon - Keep On Loving You, Kanasas - Carry On Wayward Son[ njih je pokrao nesrecni Djordje David i napravio svoje "velike" hitove, a tribute im je radio josh nesrecniji Malmsteen ], Tommy Bolin - Hello Again, Wild Dogs, Gettin' Tighter [ ako znate ko je on uopshte, njega skida i nesrecni Edo Maajka ], Moxy - Sail On Sail Away, Can't You See I'm A Star , James Gang - Take A Look Around.. Sve poznati bendovi, svi su imali gomile hitova.. samo davno pre vasheg vremena reklo bi se..i predaleko od Engleske ... jbt iznervirah se zbog dechurlije.. :evil:
:bow:

ps. zaboravio si AC/DC ;)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 31 Dec 2008, 17:02

frostensen... nemoo se brate nervras... ne vlja po tvojII zivci...

Elem... tamo negde na pocetku pomenuh milijon bendOva koji treba da se pomenu i 2 milijOna bendOva koje zaboravih... problem je u tome sto siroke narodne mase hard rock smatraju za "meku" muziku.. i nekako je izbegavaju slusat'.. a zaboravljaju da je sve pocelo od njih.. daaavnih 'mid 60's".. BOC, REO speedwagon, the WHO, Rolling stones... ZZtop.. Deep Purple.. Yardbirds.. ..Tigers of Pan thang, Y&T.. Led Zeppelin, the Kinks... ma... masa ali stvarno masa bendova koje se mogu svrstati u Hard Rock..

Hmm, nije ni cudo sto Hard rock i onaj 80's metal (koji uzgred ... ni njega ne postuju kao "vredno slusanja") imaju maltene kultno mesto u muzickom svetu..

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 31 Dec 2008, 17:22

LazaRocker wrote:Guitar Thrill je napisao: gledao sam i kako je Johnny Ramone najbolji gitarista........ali nebitno off-topic....
Posto nigde drugde nisam nasao, shvatam da se to odnosi na mene... Pa nisam li izriito rekao da se zajebavam?!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... &start=135
Tu sam slucajno izostavio y i pomesao Johnny-ja sa Joey-em. Na forumima postoje stvari koje se zovu smajlici i zajebancija, znas...
Anyway, nabolje 2 Hard rock pesme su Whole lotta love i Let there be rock...
:lol: :lol: :lol: pazi druze Lazo, da si procitao par reci pre te recenice shvatio bi da pricam o Rolling Stoneovim listama, pa izmedju ostalih ima lista najboljih gitarista,e tuse pominje i Dzoni.....ti mi nisi bio ni na kraj pameti,u svakom slicaju hvala sto si mi rekao za smajlice i zajebanciju :lol: :lol: n znam kako sam tek sad video ovo :D

LazaRocker

Post by LazaRocker » 31 Dec 2008, 19:50

s@Frostensen
Ne znam verovatno si upravu... Ali objsni mi majke ti sta su Cepelini, Parpl i vajtsnejk skrivili svetu i Srbiji, pa je zbog njih propao rock'n'roll?
@Guitar thrill
Sta ces, usijana glava, misli da je mnogo bitna :D I ja sam se krstio kad sam to video(R.S. listu :D ). Dzoni ramone sesnesti, a kobein dvanesti :shock: :shock: ? braaateeeee... Alvin lee-a nema, Angus Yang devedeset sesti, blackmore 55... Cini mi se da ni Santane nema... Ja i moj tata :D smo raspravljali o kriterijumima po kojima je radjena lista... Verovatno je dato na glasanje citaocima...

Santana

Post by Santana » 31 Dec 2008, 21:28

Kakav polucovek, jebote!
Naravno da sam cuo jos stosta.
Samo mi nije jasno kako si se ti naso pametan da child in time nazivam baladopatetikom i da postavljas kao kriterijum za dobru hard-rock pesmu tu koju si dao.ja naravno nisam rekao da je child in time niti bolja niti etalon dobre pesme.
ako cemo da kazemo da je sve subjektivno i da razlicito gledamo na pesme -ok
ali ako ces da obelezavamo i ocenjujemo -daj da rastavimo na segmente (sto ne bi trebalo u muzici) pa da vidimo sta je deep purple!
(i da, sve bendove osim prve sa @dejankukijeve liste znam)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Jan 2009, 02:44

Santana wrote:Kakav polucovek, jebote!
Naravno da sam cuo jos stosta.
Samo mi nije jasno kako si se ti naso pametan da child in time nazivam baladopatetikom i da postavljas kao kriterijum za dobru hard-rock pesmu tu koju si dao.ja naravno nisam rekao da je child in time niti bolja niti etalon dobre pesme.
ako cemo da kazemo da je sve subjektivno i da razlicito gledamo na pesme -ok
ali ako ces da obelezavamo i ocenjujemo -daj da rastavimo na segmente (sto ne bi trebalo u muzici) pa da vidimo sta je deep purple!
(i da, sve bendove osim prve sa @dejankukijeve liste znam)
ja mogu da se kladim da ti ne bi mogao reci bolje od frostensena sta je deep purple... i maybe drunk, al znam znanje sto se tice purplea ;)

Santana

Post by Santana » 02 Jan 2009, 12:57

fino, duane!
ali da malo bolje pogledas sta ja napisem mozda bi i mene uzeo za ozbiljno kao sto uzimas tog clana na F
i da, nije uopste nije rec o tome da on bolje poznaje deep purple od mene cak ni ako kroz to gledas nasu moc prosudjivanja o njihovom radu (child in time ili nesto drugo).
da -dobro pozdajem deep purple i nisam osnovac koji je cuo child in time i za kog su sad oni bogovi.
ja imam sopstveno vidjenje muzike i pojedinih grupa.
Zakljucci nekih osoba jednostavno nisu ponekad na mestu- evo malo odgovor na pitanje da li sam ja cuo za nesto osim zepp-a purple-a whitesnake-a i sabbatha
prvo Vajtsnejk je za mene glem i bezveze kompletno-paljevinski.
cepelin nisam poceo da slusam zbog stairway to heaven i trebalo mi je vremena da ga prigrlim tek cuvsi neke druge stvari ( smatram da su i oni u 30% slucajeva dosadni ali ono sto volim od njih mi je za duzi period)
purple (posebno ih volim i imaju zicu koja mi cesto odgovara)
Sabbath-ne slusam ali volim pesme Children of the grave i War pigs i gitaru Ajomija.
I pored sam naravno svestan Creama-volim da slusam povremeno, the who-naravno , dorsa, santane ,hendriksa (njih dvojicu posebno volim) i svega sto je pre child in time stvoreno.
imam ja paletu siru od hard roka i nisam paljevina i balavac...
vise se ne kacim na ovakve teme

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Jan 2009, 16:28

nije fazon u tome... fazon je sto ste rekli da je boc kesa i nepopularan bend pak i nebitan... a covek je lepo rekao sta treba... prvo treba preslusati sve zivo, pa onda donositi zakljucke "ko sta koliko i gde"...
i opet brate si rekao na temi rori galaher da prvi put cujes za tog coveka... covece sviras gitaru... pa rori je izumeo taj instrument... sto znaci da treba i tek kako da se bacis na slusanje drugih, vanzanrovski naravno... kapiras? nekazem ni ja za sebe da sam bog zna kakav znalac, al onda necu ni reci nesto tipa boc je kesa, kad ih eto ni neslusam, al o5 znam sta su i ko su... recimo ja sam kenjao na onoj temi o queenu, ali brate ja sam njih slusao i znam koliko su popularni i slicno i nikad nisam rekao da su kese....

ps. frostensen mi deluje kao dosta stariji od tebe, zato kazem da zna vise... a ti treba to da postujes i ponekad da promenis stav ili slicno...

Santana

Post by Santana » 02 Jan 2009, 22:31

za BOC sam samo rekao da nisu imali nijedan sirokozapazen hit- ne da su kesa/sranj/bezveze. za njih samo znam da je culo malo ljudi (sto ne znaci da su losi) .nije uopste za smrtnu presudu to sto nisam cuo za njih-evo sad sam cuo, vremenom i godinama se saznaje i cuje puno toga. naravno godine ne znace ispravnost onoga sto kazem.
a za rorija galagera.
pa mogo sam ja da obrnem vikipediju i youtube i da kenjam svasta ali nisam-vec redom slusam coveka i eto bas tu priznajem da nisam sveznalica vec decko koji kad nesto kaze ima za to razlog jer je to doziveo ili shvatio na odredjeni nacin.
i ne volim svadju.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jan 2009, 02:50

Santana wrote:za BOC sam samo rekao da nisu imali nijedan sirokozapazen hit- ne da su kesa/sranj/bezveze. za njih samo znam da je culo malo ljudi (sto ne znaci da su losi) .nije uopste za smrtnu presudu to sto nisam cuo za njih-evo sad sam cuo, vremenom i godinama se saznaje i cuje puno toga. naravno godine ne znace ispravnost onoga sto kazem.
a za rorija galagera.
pa mogo sam ja da obrnem vikipediju i youtube i da kenjam svasta ali nisam-vec redom slusam coveka i eto bas tu priznajem da nisam sveznalica vec decko koji kad nesto kaze ima za to razlog jer je to doziveo ili shvatio na odredjeni nacin.
i ne volim svadju.
mi ovde nepricamo o prividnom i temporary znanju kakvo pruzaju vikipedija ili youtube... nego iskreno, od srca... nevolim ni ja svadju, al nisam je ni zapoceo....

Santana

Post by Santana » 03 Jan 2009, 08:42

ma, ok je .
ja to i kazem- da se ne oslanjam na takvo znanje.
a znam da ti nisi nista zapoceo samo kako sam poceo coveku nesto da dokazujem a tebi se to nije bas dopalo morao sam tebi da objasnim. odo odavde

Highway One

Post by Highway One » 06 Jan 2009, 12:55

Legendarno

Madhead

Post by Madhead » 07 Jan 2009, 18:16

http://www.youtube.com/watch?v=m4o--q6x ... re=related

Ima mnogo dobrih Hard Rock pesama ali ova mi je jedna od najjacih Uriah Heep- Easy livin'

Emporium

Post by Emporium » 20 Jan 2009, 02:43

Deep Purple - Burn

kurtrose

Post by kurtrose » 07 Mar 2009, 03:54

Pearl Jam Rearview mirror... Vrhunac Pearl Jam - a

Post Reply