Naravno da nas sve zanima, ali isto tako, pogotovo kada se radi o Bigsby Teletu, za tebe važi i ovo:
Fender Telecaster with Bigsby.....
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender Telecaster with Bigsby.....
Čestitam!!!
Naravno da nas sve zanima, ali isto tako, pogotovo kada se radi o Bigsby Teletu, za tebe važi i ovo:
- Hillybilly
Au bre, ova sprava liči na inventar neke ginekoločke ordinacijedweezil wrote: ma ja se merkam na nesto ovakvo da stavim na tele. To bi ispunilo sve moje instant-pedal steel ideje.
izvinjavam se ako je off od teme.
pa bavljenje muzikom je uvek povezano sa zdravljem.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Telekaster na ginekoloskom stolu.... huh, pa lepo izgleda bigsby, ali iskreno, ja sam uvek smatrao da svako treba da pazari ono sto mu treba. Imam bigsby na Aria 335, ali sam ga odmah disable, tj. skinuo rucicu i feder i prebacio zice preko njegove sipke....ja to ne koristim, a telecaster sam uzeo bas zato sto je hardtail i naravno zbog njegovog, zaista nenadjebivog tona....A probao sam taj sa bigsbyjem u NS u Mitrosu (bio je butterscotch blonde - valjda se tako pishe
) i ta gitara PEVA. Sjajan instrument...svaka chast. E da...pridruzujem se 
pa da jedan deo klasicnog telecasterovog zvuka se gubi sa Bigsbijem def, e sad sve zavisi sta neko zeli.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ma taj na slici sam probao, i zvuci bas telekastericno...mozda nesto ali, meni je i to ok, samo sto , kazem, ne koristim bigsby, ali uh prelepa gitara....
Tek sam sada video sliku montiranog b-bendera. Šta radi sa E žicom? Jel je spušta u D ili sam se optički zavarao? 
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Zateze B (H) zicu.... B BEND-ER 
Hehehe...nemanjavelimirovic wrote:Zateze B (H) zicu.... B BEND-ER
Ali isto tako je za njega, sem H žice, povezana i E.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja milim da nista se ne desava sa E zicom...mada nek kaze neko ko je svirao B BENDER gitare...Ja sam probao jednom kod nekog lika u Shapcu, ali nisam primetio da se E zica na bilo koji nacin pomera mozda na toj spravici, ali na onom teletu koji ima fabricki ...
da opushta na D mada vecina je vecina ranije to reshavala D-tunerom na 6. chiviji, il kako se to vec zove, ona chivija sa preklopnikom i samo prebacish sa E na D.
a to sto si ti probao u Shapcu je Fender Nashville B Bender, on samo zateze B zhicu.
A fora kod Hipshot bendera i jeste da se ne bushi i menja gitara nego se sve montira spolja.
a to sto si ti probao u Shapcu je Fender Nashville B Bender, on samo zateze B zhicu.
Usvirao sam malo gitaru,super mi je. Cak originalni setup je dobro uradjen,sto me jako iznenadilo..
Znaci Crafted In Japan,alder body,maple vrat i fretboard, "F" bigsby, texas special magneti, koji jako fino sljakaju.
Japanci su hebeno dobro odradili gitaru i ponovo dokazali da su stvarno pravi majstori.Finishna obrada je za 10. Zvuk karakterni telekasterov,mislim da nema puno razlike zbog bigsbyja,nisam ga josh isprobao na velikom pojacalu,nego samo na malom lampasu5w. Jedini minus gitari je za bridge, koji cu staviti od jaguara,to sam vec procitao na netu da su ljudi radili,a razlog je sto se sarafi(imbusi za visinu zica) sami od sebe odvrnu i onda zvece..To sam privremeno sredio lakom za nokte,sad sve 5.
Evo koja slika:

Znaci Crafted In Japan,alder body,maple vrat i fretboard, "F" bigsby, texas special magneti, koji jako fino sljakaju.
Japanci su hebeno dobro odradili gitaru i ponovo dokazali da su stvarno pravi majstori.Finishna obrada je za 10. Zvuk karakterni telekasterov,mislim da nema puno razlike zbog bigsbyja,nisam ga josh isprobao na velikom pojacalu,nego samo na malom lampasu5w. Jedini minus gitari je za bridge, koji cu staviti od jaguara,to sam vec procitao na netu da su ljudi radili,a razlog je sto se sarafi(imbusi za visinu zica) sami od sebe odvrnu i onda zvece..To sam privremeno sredio lakom za nokte,sad sve 5.
Evo koja slika:
divna gitara! Svaka cast japancima!Imao CIJ jazzmastera a sada Mij jazzmastera...odlican finis i izrada kao i zvuk...svaka pohvala! Samo ti savetujem da ne stavis bridge od jaguara jer je isti ko i ovaj na tvom telcu , nego da ga zamenis sa bridgeom od mustanga!
eh tako ti je to kad pojedes saku rize pa napravis dobru gitaru..a ne ko mi ..nakrkamo se slanine sunke kobasica...
eh tako ti je to kad pojedes saku rize pa napravis dobru gitaru..a ne ko mi ..nakrkamo se slanine sunke kobasica...
Meni ovo vise lici na Jasen nego na Jovu, kako god cestitam na kupovini!
- Guitar_thrill
- MF veteran
prelepa gitara,cestitam!