Davanje melodije tekstu na kompu?
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Davanje melodije tekstu na kompu?
Znam da je glup naslov,ali nisam tako mislio nego ovako.Posto ja imam veliki broj tekstova kojima bih dao melodiju ALI NA KOMPU treba mi program a ja ne znam ni jedan.Tako da mi treba neki program na kome mogu raditi muziku za svoje tekstove,kao pesmu,ako to ima.AKO MOZE NEKO DA MI POMOGNE NEKA NAPISE KOJI SU TI PROGRAMI ALI NARAVNO SAMO ONI BESPLATNI.
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Davanje melodije tekstu na kompu?
Kakav ti je naslov teme, pomislio sam da ti treba neki vokoder ili program za ispravljanje intonacije... Ali tebi treba bilo koji software za muziku?
Pa Reaper mislim da je besplatan, shareware kako bi se reklo.
Pa Reaper mislim da je besplatan, shareware kako bi se reklo.
Ako hoces ti sam da komponujes, onda Reaper, Cubse, Nuendo, Pro tools, Sonar.... masa takvih
Ali meni se nesto cini da on hoce nesto poput aranzera... ono vec gotovi ritmovi i style-ovi i da im dsamo da akorde, tu ce ti garant pomoci Band in a box... cak mozes i tekstove da ispises da ti idu... po slogovima...
Ali meni se nesto cini da on hoce nesto poput aranzera... ono vec gotovi ritmovi i style-ovi i da im dsamo da akorde, tu ce ti garant pomoci Band in a box... cak mozes i tekstove da ispises da ti idu... po slogovima...
Da.Ja imam tekstove i samo da im dam ritam melodiju muziku..Koji je najbolji a NAJJEDNOSTAVNIJI program za to OD SVIH?Da ne bude komplikovan kao fl studio... ???
Tesko da postoji nesto JEDNOSTAVNIJE od fruity loopsa 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Meni je drago kada vidim da ste se svi navukli na REAPER!!!! Hehehehe
, ali ja sam posle 6 godina menjanja softwarea konacno pronasao pravo, bolje i od nuenda, a to je fcking REAPER. Nikad jednostavniji, nikad funkcionalniji i nikad plaginabilniji software nisam koristio...mnogo mi se svidja...mnooogo.
Tako da...eto Koristi REAPER
Ako hoces ti sam da komponujes, onda Reaper,
U principu svi su besplatniPa Reaper mislim da je besplatan, shareware kako bi se reklo.

Tako da...eto Koristi REAPER

људи човеку треба Гитар Про, не мисли он да снима музику него да је искуца чисто да би имао мелодију...
Ja zelim da sastavim pesmu jer imam napisan tekst i snimljenu melodiju.Znaci svoju pesmu i da je snimim.I za moje pesme bi najvise koristili gitara,klavijatura/klavir i bubnjevi.
Druze,postavio si malo konfuzno pitanje i takve odgovore i dobijas.Kao da si rekao :,,Ljudi imam kravu.Kako da dobijem mlecnu cokoladu ?"
Ako zelis da sam ,uz pomoc PC uradis te pesme koje imas bice ti potrebno:
-Pristojan PC
-Pristojna zvucna karta(ili bar neka SB koja podrzava Asio4all ili KX drivere)
-Program za snimanje Nuendo,Cubase ili neki slican komercijani ili besplatni.Bitno da podrzava VST i VSTi jer sumnjam da imas studio i gomilu instrumenata u svojoj sobi.
- Par VSTi koji simuliraju klavir,bas,bubnjeve............
-Par VST koji simuliraju efekte
- U slucaju da nemas pristojno pojacalo i mikrofon trebace ti i neki VST software tipa Guitar rig,Aplitube ,.............Postoje i audio interfejsi koji vec dolaze sa software(line6,Maudio,) ali o tome razmisljaj kasnije.DA ne pucas pare na nesto sto ti mozda nece trebati ako na kraju odustanes od svega.
Kad sve ovo pribavis onda ce ti trebati nekoliko godina ucenja i eksperimentisanja.
Znam da sam ti odgovorio totalno uopsteno.Mozda ce me neki clanovi foruma i malo kritikovati-kao preterujem sa potrebnim stvarima ali veruj da je ovo sto sam nabrojao minimum minimuma ako zelis da na Pc uradis neki snimak amaterskog demo kvaliteta .
Moj konacni odgovor je
http://muzicki-forum.com/forum/viewforum.php?f=26 deo foruma u kom je napisano sve sto tebe interesuje.Pa kreni sa citanjem.Tamo je zaista toliko korisnih informacija da je potrebno da pisem post par meseci da bih ti samo ukratko prepricao.
Kreni sa temom ''Osnove snimanja zvuka pomoću kompjutera iliti FAQ " .
I potrazi nekog drugara u kraju,skoli,na faksu ili gde si vec kog interesuju iste stvari.Lakse ces uci u gradivo.
Ako zelis da sam ,uz pomoc PC uradis te pesme koje imas bice ti potrebno:
-Pristojan PC
-Pristojna zvucna karta(ili bar neka SB koja podrzava Asio4all ili KX drivere)
-Program za snimanje Nuendo,Cubase ili neki slican komercijani ili besplatni.Bitno da podrzava VST i VSTi jer sumnjam da imas studio i gomilu instrumenata u svojoj sobi.
- Par VSTi koji simuliraju klavir,bas,bubnjeve............
-Par VST koji simuliraju efekte
- U slucaju da nemas pristojno pojacalo i mikrofon trebace ti i neki VST software tipa Guitar rig,Aplitube ,.............Postoje i audio interfejsi koji vec dolaze sa software(line6,Maudio,) ali o tome razmisljaj kasnije.DA ne pucas pare na nesto sto ti mozda nece trebati ako na kraju odustanes od svega.
Kad sve ovo pribavis onda ce ti trebati nekoliko godina ucenja i eksperimentisanja.
Znam da sam ti odgovorio totalno uopsteno.Mozda ce me neki clanovi foruma i malo kritikovati-kao preterujem sa potrebnim stvarima ali veruj da je ovo sto sam nabrojao minimum minimuma ako zelis da na Pc uradis neki snimak amaterskog demo kvaliteta .
Moj konacni odgovor je
http://muzicki-forum.com/forum/viewforum.php?f=26 deo foruma u kom je napisano sve sto tebe interesuje.Pa kreni sa citanjem.Tamo je zaista toliko korisnih informacija da je potrebno da pisem post par meseci da bih ti samo ukratko prepricao.
Kreni sa temom ''Osnove snimanja zvuka pomoću kompjutera iliti FAQ " .
I potrazi nekog drugara u kraju,skoli,na faksu ili gde si vec kog interesuju iste stvari.Lakse ces uci u gradivo.
eto majstore uputstva,samo napred,rokaj!
i seti nas se kad postanes slavan
bez ironije
i seti nas se kad postanes slavan
bez ironije
Nista onda.Ja sam mislio postoji nesto ali nista. 

- KnightOfDoom
- Site Admin
Kako ne postoji nista ? 

Pa brate nije smesno.Nema NEMA.Nema nista.Ne mogu ja da napravim pesmu kada nemam neki program.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Gore ti je covek lepo napisao sta ti je potrebno , cak i naveo programe koje mozes da koristis i uputio na prelistavanje tema po forumu. I ti nisi nista nasao?
Ovde postoje 4 opcije:
1. Mi te nismo razumeli a ti ne znas da objasnis sta ti zapravo treba.
2. Mrzi te da prelistas forum.
3. Zajebavas nas.
4. Ti ustvari trazis neki ovakav (retardiran) program http://www.youtube.com/watch?v=aeSAXolc ... re=related
Sta je od toga u pitanju?
Ovde postoje 4 opcije:
1. Mi te nismo razumeli a ti ne znas da objasnis sta ti zapravo treba.
2. Mrzi te da prelistas forum.
3. Zajebavas nas.
4. Ti ustvari trazis neki ovakav (retardiran) program http://www.youtube.com/watch?v=aeSAXolc ... re=related
Sta je od toga u pitanju?
E nisam ja iskusan muzicar a ni pevac.Ja imam toliko tekstova da mi treba muzika za njih i hteo sam jednostavan program a nesto komplikovano...Nesto jednostavno...Nisam ja ne znam sta...Eto.