gitara za 40 000 dinara... ne 500 eura nego 40 000 dinara :P

Locked
duleja

gitara za 40 000 dinara... ne 500 eura nego 40 000 dinara :P

Post by duleja » 11 Jan 2009, 01:29

heh :) evo otvaram novu temu... jer izgleda ovde nema svrhe ako si fin i probas da pitas nesto bez otvaranja nove teme...
izgleda je to pogresan nacin pa sam dobio kritike odmah... a tek se registrovah ovde... ali aj sad... uglavnom evo o cemu se radi...

"heej ljudi :) evo registrovah se ovde i ja :)
naletoh na forum preko gugla dok sam trazio neke informacije oko kupovine akustare i nesto sto sam i sam shvatio, probajuci neke gitare po gradu pre koji dan, je potvrdjeno ovde... sto je super! :)
uglavnom nisam hteo da otvaram temu novu jer ima brdo tema o ovome a i ja imam slican "problem" oko kupovine gitare koja je u rangu cene npr 40 000 dinara... sto i nije 500 eura zapravo i ne znam koliko je sad euro mislim da je preko 90 ... ali to je odprilike gornji limit... znaci 40 000 dinara...
meni je potrebna ozvucena akusticna gitara... e sad... nadjoh po netu gomile gitara i svacega... prvo mi je za oko zapao ibanez ew serija... pa sam video u music media prodavnici valjda se tako zove u knez danilovoj ulici je... kosta 29 600 dinara... pa sam isao da probam te ibaneze... i nije to ono sto trazim... na suvo ne zvuci nista specijalno u odnosu na neke gitare koje sam probao a mnogo su jeftinije ali kroz razglas zvuci dosta bolje... uglavnom mislim da ona otpada... odoh isti taj dan do mitrosa... ne radi x) rade od 12-tog tek... ok probacje se i tamo nesto... odlazim onda do music trade-a na zelenjaku...
e sad tamo probam neku gitaru CORT kosta 40 000 i gitara super zvuci... ozvucena... i na suvo... naravno treba se malo setapuje kao i svaka odprilike nova gitara... ali to ok... e sad nisam znao koja je to marka vamo tamo... probao sam u istoj prodavnici i neku YAMAHA-u od 30 000 i u poredjenju sa tim kortom je dosta losija... i reko ok ajde probam dalje... odem iznad tu malko u jednu drugu prodavnicu zaboravih kako se zove... uglavnom probam tu TAKAMINE (valjda se tako pise) neku gitaru od 39 000 i ok zvuci sve super... ozvucena je... i kao u dilemi sam velikoj hocu i do mitrosa da odem da probam yamaha-u neku ili fendera ako imaju... na sta mi naravno svi prodavci pricaju svoju pricu po sistemu svako svog konja hvali...
ali svi su mi rekli da su fenderi bacanje para?! ali naravno ja cu to probam... uglavnom pisem sve ovo...
jer... u istoj toj prodavnici stoji ASTER gitara... od 9 000 sa ozvukom...(uz koju dobijes KOFER? baj d vej kofer sam kosta oko 7 000 dinara) ... tu aster gitaru sam dohvatio cisto da kao uporedim sa tom TAKAMINE-OM od 39 000 jel kao razlika je 30 000 dinara za tih 30 000 sigurno ima 30 000 razloga zasto je skuplja toliko x) i odsviram nesto malko... i kao taj aster zvuci losije ok... ali mozda losije za mozda 20 posto od te TAKAMINE... i kao ????? naravno losije je drvo i na oko se vidi i finis je losiji i izrada cela doduse nisam probao tog astera ozvucenog... ali na suvo i nije neka razlika sem u odnosu na TAKAMINE-u u ceni x) :) dakle bilo bi lepo ako neko ima neki predlog za mene... jer shvatio sam da je svaka gitara jedinstvena da i nije TOLIIIKO bitno koje je marke i cene... pogotovu sto je to neko napisao i ovde...
da je vrlo nezgodna kategorija gitara za 400 eura... jer nisu uopste mnogo bolje od onih koje kostaju 200... e sad ok i ja sam tako nesto skontao ali sta da radim sad :)
znaci potrebna mi je ozvucena gitara na suvo i nije bitno da toliko dobro zvuci... bitnije mi je da je elektronika super i da ozvucena zvuci odlicno! :) jer planiram da sviram nju kroz razglas... na svirkama
naravno ako zvuci i na suvo i kroz razglas super :) SUPER! e pa ako ima neko neki predlog na sta da obratim paznju koje modele sigurno da probam pa da uporedim sa ostalima bilo bi super da kaze, valjda nisam previse konfuzno pisao ovde... heh"

ajde ako neko hoce nek napise nesto korisno... unapred hvala...

Rocket Roll

Re: gitara za 40 000 dinara... ne 500 eura nego 40 000 dinara :P

Post by Rocket Roll » 11 Jan 2009, 02:03

Pošto si identično pitanje već postavio na drugoj temi (viewtopic.php?f=19&t=5255&p=71161#p71161), ova ovde se zaključava.

(Ipak je bolje nastaviti diskusiju tamo, pošto je tema ista.)

Lično mislim da si zapravo sam sebi odgovorio na pitanje:
duleja wrote:Potrebna mi je ozvucena gitara na suvo i nije bitno da toliko dobro zvuci -> ASTER gitara... od 9 000 sa ozvukom... uz koju dobijes KOFER... mozda losija za mozda 20% od TAKAMINE...

Locked