Hvala, dobri ljudi. Vreme je da se osnuje "P&K Amps Owners Club" na Forumu.
Elem, dugujem priču o tome zašto baš Trainwreck Rocket. Dugo vremena je moj ideal tona predstavljao tweed Bassman, bilo u Fenderovom bilo u Maršalovom ("Plexi") izvođenju. Onda mi je Sava predložio da ne sanjarim o starim i skupim pojačalima, nego da uradim što i on i da napravim sebi Matchlessa. Otiđoh kod njega, poslušah njegov Matchless, ostadoh paf. Matchless zvuči tačno kako ga je Sava i opisao - najbolje od starih Fendera mešano sa najboljim od starih Maršala.
Onda sam se raspitao šta je to Matchless i rekoše mi da su u pitanju modifikovani VOX dizajni. Zatim me je zanimalo postoji li još boutique klonova VOX dizajna i rečeno mi je da mogu da biram između Matchlessa, BadCata i Trainwrecka (
http://www.trainwreck.com/).
Do tada sam znao samo za najpoznatiji Trainwreck - Trainwreck Express - i smatrao sam da mi takav zvuk ne bi bio od koristi jer nije dovoljno clean. Iz istih sam razloga odustao i od Matchlessa. Ali sam onda saznao da je jedan od poslednjih Fišerovih projekata bio Trainwreck Liverpool Rocket 30, koji je Top Boost kanal VOXa AC30 sa hotroddovanim napajanjem.
Priča kaže da ga je napravio za sebe i sviranje po kući, ali da mu ga je jedna njegova stalna mušterija bukvalno otela. Dopala mi se ta ideja - čovek koji drugima pravi hi-gain pojačala sam za sebe svirucka VOXa. Razumete o čemu govorim?
U svom poslednjem katalogu, Fišer je ovako opisao svog Liverpool Rocketa 30:
Dakle, pored jedne sitne izmene (500pF u tonskoj sekciji), glavna razlika između Rocketa i AC30 je u naponskom delu.
Ovo je naponski deo VOXa AC30:
Ovo je naposnki deo Rocketa: