Šta mislite o narodnjacima i kada ih slušate?
Moderator: Trooper
Re: Šta mislite o narodnjacima i kada ih slušate?
dok god ima ljudi koji ce da izraze mrznju prema necemu, uvek ce biti jos vise razloga da bas to i postoji... you don't like it? fine, ignore it... don't go around sayin' it's shit...
Svidela mi se jedna pesma narodnjacka zato sto sam je svirao iz zezanja sa proslim bendom,nisu narodnjaci tehnicki losa muzika samo su tekstovi uglavnom glupi al ima izuzetaka 

pa ono, sve je u podsvesti i u simbolima sto bi reko cika jung, tako da ako ti potrefi neku zicu, te indukuje hemijsku reakciju, moze i najcrnji narodnjak da te 'zavede':)
- Dete epruvete
- MF veteran
ali jbm mu mater, valjda ima nesto i u genima. meni narodna muzika jednostavno prija i to ne kad se napijem kao sto vecina ljudi prica, vec je slusam kao i svaki drugi zanr. nervira me kad neko kaze da mu smeta "zavijanje", a onda ode da slusha flamenko u kome toga ima josh vishe.
-
Zdravo, ja sam Una. Ja licno ne slusam narodnjake ali volim poneku njihovu pesmu. Evo npr. u poslednje vreme stalno mislim o pesmi od NEMOGUCE VRUCE zove se UZMI ME. Ali pesmu nigde ne mogu naci pa bih vas pitala da li vi znate gde ja mogu naci tu pesmu. Ako neko ima link neka ga postavi ovde, bila bih vam prilicno zahvalna. Pozz.
UnaLazic88 wrote:Zdravo, ja sam Una. Ja licno ne slusam narodnjake ali volim poneku njihovu pesmu. Evo npr. u poslednje vreme stalno mislim o pesmi od NEMOGUCE VRUCE zove se UZMI ME. Ali pesmu nigde ne mogu naci pa bih vas pitala da li vi znate gde ja mogu naci tu pesmu. Ako neko ima link neka ga postavi ovde, bila bih vam prilicno zahvalna. Pozz.

mene ovo njihovu itchuje... cemu taj us and them stav? cha su "oni" neki pogani marsovci? mislim ocigledno da u recenici - ja licno ne slusam narodnjake ali volim poneku njihovu pesmu - nesto ne stima...UnaLazic88 wrote:Zdravo, ja sam Una. Ja licno ne slusam narodnjake ali volim poneku njihovu pesmu. Evo npr. u poslednje vreme stalno mislim o pesmi od NEMOGUCE VRUCE zove se UZMI ME. Ali pesmu nigde ne mogu naci pa bih vas pitala da li vi znate gde ja mogu naci tu pesmu. Ako neko ima link neka ga postavi ovde, bila bih vam prilicno zahvalna. Pozz.
- Dete epruvete
- MF veteran
kompleksi...
pa dobro, mislim da si preostar, ja volim par narodnjaka, ali to je jednocifren broj, ako je i dvocifren, vrlo je mali, tako da sigurno ne mogu da kazem da ih slusam. jebiga, onda ispada da slusam bukvalno sve, mozda zanr koji najmanje slusam je jazz ili eventualno neka eletronika, pa i iz tih zanrova sigurno mogu da izvucem par pesama koje sam tokom zivota nakupio kao gotivne. nemam pojma, iz nekih zanrova koje slusam mogu da nabrojim desetine i stotine pesama.Duane wrote:mene ovo njihovu itchuje... cemu taj us and them stav? cha su "oni" neki pogani marsovci? mislim ocigledno da u recenici - ja licno ne slusam narodnjake ali volim poneku njihovu pesmu - nesto ne stima...UnaLazic88 wrote:Zdravo, ja sam Una. Ja licno ne slusam narodnjake ali volim poneku njihovu pesmu. Evo npr. u poslednje vreme stalno mislim o pesmi od NEMOGUCE VRUCE zove se UZMI ME. Ali pesmu nigde ne mogu naci pa bih vas pitala da li vi znate gde ja mogu naci tu pesmu. Ako neko ima link neka ga postavi ovde, bila bih vam prilicno zahvalna. Pozz.
pazi ja sam neslusam turbo folk i domace "zabavnjake", ali ih netretiram kao "neprijatelja"... nepricam ja o kvalitetu te muzike, nego o nacinu na koji se tretira od strane "mad rockera" i slicnih... kako to da nikad nismo culi vlatka kako prica o narodnjacima? ili miroslava tadica? ili _____________ evo lajne, upisite omiljenog muzicara... mislim da je prilicno nisko pljuvati po drugima iz cistog razlog jer vi slusate "rock" hel jea... ili slicno... te misliti kako je to kul i da to pomaze svrsi rock-a... wtf brate... svrha rock n rolla je bas to ***** oca... power of equality i slicno...Doolio wrote:pa dobro, mislim da si preostar, ja volim par narodnjaka, ali to je jednocifren broj, ako je i dvocifren, vrlo je mali, tako da sigurno ne mogu da kazem da ih slusam. jebiga, onda ispada da slusam bukvalno sve, mozda zanr koji najmanje slusam je jazz ili eventualno neka eletronika, pa i iz tih zanrova sigurno mogu da izvucem par pesama koje sam tokom zivota nakupio kao gotivne. nemam pojma, iz nekih zanrova koje slusam mogu da nabrojim desetine i stotine pesama.Duane wrote:mene ovo njihovu itchuje... cemu taj us and them stav? cha su "oni" neki pogani marsovci? mislim ocigledno da u recenici - ja licno ne slusam narodnjake ali volim poneku njihovu pesmu - nesto ne stima...UnaLazic88 wrote:Zdravo, ja sam Una. Ja licno ne slusam narodnjake ali volim poneku njihovu pesmu. Evo npr. u poslednje vreme stalno mislim o pesmi od NEMOGUCE VRUCE zove se UZMI ME. Ali pesmu nigde ne mogu naci pa bih vas pitala da li vi znate gde ja mogu naci tu pesmu. Ako neko ima link neka ga postavi ovde, bila bih vam prilicno zahvalna. Pozz.
- Dete epruvete
- MF veteran
free speech for the dumb!!! 

A koja je to muzika uopšte "Narodna muzika"o kojoj se priča? Starogradska? Tamburaši? "Novokomponovana" iz osamdesetih? Turbo iz 90-ih? Brak etna i popa iz poslednje decenije? Ciganske pesme u modernizovanom pakovanju? Ne vidim nekakvu homogenu "narodnu" i "narodnjake" o kojima bi se moglo pričati sve zajedno.
misli se konkretno na grand prdakshn i slicne new age folk stvariDushan S wrote:A koja je to muzika uopšte "Narodna muzika"o kojoj se priča? Starogradska? Tamburaši? "Novokomponovana" iz osamdesetih? Turbo iz 90-ih? Brak etna i popa iz poslednje decenije? Ciganske pesme u modernizovanom pakovanju? Ne vidim nekakvu homogenu "narodnu" i "narodnjake" o kojima bi se moglo pričati sve zajedno.

mislim ok, rispekt svima, od brene do nene, ali treba cuti i prave bisere srpske tradicionale

Pa pazi, Grand ne postoji kao muzička odrednica... To su matrice koje su sve iz pop sveta, i idu od metala i popa 80-ih do R'n'B-ja i densa, samo sa etno instrumentima tu i tamo i pevanjem koje često samo po neki triler deli od pop pevanja.
Dakle gde je tu neki "stil muzike"? Dalje, da li je na primer... Tarkan u redu? Ili Sertab, isto Turkinja? Je li problem u tome da treba zabraniti mešanje etno elemenata sa pop muzikom, jer je to samo po sebi loše ili postoji kvalitativni problem i gde je vidljiv i na koji način taj problem?
Dakle gde je tu neki "stil muzike"? Dalje, da li je na primer... Tarkan u redu? Ili Sertab, isto Turkinja? Je li problem u tome da treba zabraniti mešanje etno elemenata sa pop muzikom, jer je to samo po sebi loše ili postoji kvalitativni problem i gde je vidljiv i na koji način taj problem?
niko nije rekao da je lose... cak naprotiv ja sam i pricao na nekoj od ovih tema da je prilicno ofucano pljuvati po "narodnjacima"... samo rechem da je nasa tradicionala retko zbrkana sa tim... a mislim da je greota ostaviti je da trune...