REMINISCENCE - ceo album u MIDI formatu

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Шмајсер
Хинт-Лорд

Re: REMINISCENCE - ceo album u MIDI formatu

Post by Шмајсер » 16 Oct 2008, 20:36

најјачи рифф који сам скоро чуо

http://www.box.net/shared/iez7y2eacp

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Oct 2008, 00:28

srecan rodjendan clanu gruppe, naci srecan rodjendan smrt_co, sve najbolje!... xD cisto da pruzim moralnu podrsku xD

ps. ja imam velikih poteskoca sa midijem i uopste zvucnjom karticom, al verujem da je album vrlo kul, pa cu ga poslusati kad budem u stanju... al cim je to cortex nesto zbrcko mora biti dobro, mislim meni se svideo onaj solo sto si postavio, e sad ko zna mozda si zaso u mejnstrim naci punk(danas sam otkrio da tako nesto postoji i onda otkud ta prica ceo svet lud a mi jedini pametni xD) death folk vode... ju ken nevr nou for shrr... xD

sve najbojlje!!!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Oct 2008, 12:35

Шмајсер wrote:најјачи рифф који сам скоро чуо

http://www.box.net/shared/iez7y2eacp
Hahahaha, to kralju! :D

Samo shto sam ja ochekivao onaj prvi, uvodni iz pesme a ne taj, ali i taj je do jaja, of kors :D

A otkud znash kako se svira :p :mrgreen: , jel to tebi Gpro lepo uchitava fajlove, za razliku od Vasko-a? :)

@Duane
Ovo nema nikakve ali nikakve veze sa solo-om koji postavih, pochuj momche kad popravish kompajler, zanimaju me svachiji komentari. :)

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 17 Oct 2008, 14:19

не знам не учитава ми ништа скино сам на уво

smrt_co

Post by smrt_co » 18 Oct 2008, 16:43

Konacno zavrsih Ashes Of Reason, pa je dajem vama na sud. Nisam hteo da je saljem u midi formatu, primarno zbog toga sto sam tokom komponovanja pesmu non-stop slusao i podesavao prema RSE-u (ko ima gp5 za sta je to). Stoga, pesmu sam snimio u mp3 formatu, ali sve sto se cuje je zapravo GuitarPro sa svojim potentnim RS motorom. :)

Evo i file-a: http://rapidshare.com/files/155216574/R ... Reason.mp3

Tekst jos nije smisljen, ali svojski cu se potruditi i oko toga. Primecuje se da pesmi nedostaje vokal, zato sto sam namerno ostavljao praznine koje bi isti popunjavao. Doduse, negde sam umesto predvidjenih vokala upotrebljavao "gudace", da bih osetio atmosferu.

Zelim iskrenu kritiku, sto vise argumentovanu i opsirnu, ako je to moguce. Zaista me zanima sta mislite o ovome sta mi radimo.

@Duane

Mucas gracias, hombre! Tu es muchacho mui peligroso! :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 18 Jan 2009, 17:12

Image

Nesto nece da mi ucita bubnjeve redovno.Imam gp5.2 sa rse za gitaru

kako da resim ovo?

p.s. moments of life`s true essence podseca na muse - hysteria
Last edited by nenadnenad on 18 Jan 2009, 17:27, edited 1 time in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Jan 2009, 17:19

Iskreno da ti kazhem pojma nemam...

A shta ce ti to uopshte? :) Ali zaista? :) Mislim, nije nikakav problem da ti poshaljem i gpro fajl...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 18 Jan 2009, 17:29

Zajeb totalan.
gledam preko winampa 2.92 xfiles :lol: , pa nisam hteo sa njim da slusam midi tj da prekidam seriju pa reko ubacicu u guitar pro ...idiot :D

Hm...sve u svemu, podseca mnogo na dream theater, mada cujem jos dosta uticaja, neki rock\jazz fusion,npr, return to forever?
Uglavnom nije moj cup of tea :D ne volim prog metal rifove i synthove kao u dream theateru odnosnu jazz fusion-u...al mislim da dosta utice na misljenje to sto je ovo u midiju koji nikome ne do-uje justice.

Neke pesme su dosta konfuzne, mozda pretrpane, podsecaju na dance of eternity il tako nesto.
Last edited by nenadnenad on 18 Jan 2009, 17:46, edited 3 times in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Jan 2009, 17:35

:)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Jan 2009, 19:37

Cortex wrote::)
kids it's nekromanser... run! run! run to the hills! :D

Dushan S

Post by Dushan S » 19 Jan 2009, 01:58

Cortex wrote: Tako...a vi komentarishite, zaista me zanima vashe mishljenje.

:)

P.S. Chudo jedno koliko MIDI mozhe drugachije da zvuchi od zvuchne karte do zvuchne karte, ja mogu samo da se nadam da ce kod vas zazvuchati iole zanimljivo i "normalno". Ja imam integrisanu zvuchnu i kod mene se chuje "kako treba"...odem kod druga...uzhas zhivi! A...ko ce ga znati...
Moram priznati da nikad, ali nikad ne bih ni pomislio da bi neko želeo ceo album materijala uraditi kao midi fajl. Ne znam šta bih prokomentarisao, osim: Ne ljuti se, ali Zašto? :shock: :? Nije retoričko pitanje ili kritika, zaista te pitam, zašto? Kakva čudna ideja.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Jan 2009, 04:14

Na stranu to shto meni stalno prichaju da imam chudne ideje :) , mislim da ovde to nije sluchaj. Kao neko ko ima dovoljno znanja, rekao bih mozhda malo arogantno, ali ne i saradnika na gomili gomili ideja, pocheo sam da radim ovo, i malo po malo, a mnogo je vremena trebalo, zavrshih sve. Zashto? Izvesna je satisfakcija znati da imash neshto ostavljeno iza sebe, shto mozhesh da pustish sebi kao bilo koju drugu pesmu i da kazhesh, jbt, to je to, ovakvu muziku da je izdao neki bend ja bih ih divinizovao i peo u nebesa :) Shta znam...nije mi bilo bitno, krenuo sam da stvaram, pa shta ispadne od toga. Rifovi se zaborave, sve prolazi, ali zapisano ostaje. Naravno, uvek je u pozadini bio san kako ce se jednog dana ove kompozicije ozhiveti i polako se taj san ostvaruje, okupljena je prilichno ozbiljna ekipa, jedin ofali dovoljno kvalitetan bubnjar, a ti Dushane se krecesh u za nas povoljnim krugovima pa bih te onako drugarski, forumashki, molio da prosledish ovaj link ako znash nekoga ko bi zheleo da svira neshto slichno :) :) :) Bubnjar koji mi je potreban mora da zna i shta je neakcentovani udarac na doboshu a ne samo one strike roll.
Vec imam podjednako mnogo materijala josh ali nishta zapisao nisam, mrzelo me a i obaveze bejahu razlog glavni, i evo...vec kad ne sviram nedelju dana, s mukom se prisecam delova.
Ima dosta jazz/fusion elemenata, to je moja omiljena muzika. Fusion. Imam ga na tone.
Naravno, ovo je radjeno dosta dugo, i moj ukus se menjao, tako da sada novije stvari od ovih ne liche bash mnogo, ali daleko od toga da se ovih odrichem, bash daleko od toga.

Ja sam toliko radio sa MIDI-jem da je meni totalno ok da slusham neku pesmu sa live instrumentima i posle odmah midi, ne vidi moj mozak vishe razliku. :lol:

Dushane, prokomentarishi kompozicije ako zhelish i ako te ne mrzi. Siguran sam da ce kritike biti za izvoz, ali nishta shto iko kazhe me ne mozhe ubediti da sam bio iskren prema sebi kada sam ovo radio/radili a to mi je jedino bitno. Pre zapisivanja svakog rifa iskreno sam zapitao sebe "Da ti sad donese neko disk, pusti, i krene taj riff shta bi ti rekao?" i mnogi bi bili odbacheni. Ljudi chesto misle da su stvorili neshto bitno samo jer su stvorili, ali ne ide tako lako.

Da...josh jedan razlog. Pa ako ikada skupim ekipu, samo im dam ovo i oni nauche shta i kako se svira, zar ne? A vec na sledecem albumu, na primer (nastavimo sa hipotetisanjem), saradjujemo svi i onda je to mnogo drugachije...

Ma i ove stvari planiram da rearanzhiram, imamo lika sa bolesnim semplerom i klavijaturama, shtoshta se tu mozhe uprostiti i odraditi da bude efektnije. Videcemo.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Jan 2009, 04:17

nenadnenad wrote: p.s. moments of life`s true essence podseca na muse - hysteria
Nikad nisam chuo tu pesmu :) Ali verovacu ti na rech. Jbg brate, sve danas podseca na neshto, bar malo...Meni je jedino bitno, shto sam vec izneo gore, da budem iskren prema sebi. Ako zalichi na Maiden, pa jbg, Maiden je dobar bend :) Ako sam ubo bash iste tonove istim redosledom, ti mi javi :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jan 2009, 04:33

Cortex wrote:
nenadnenad wrote: p.s. moments of life`s true essence podseca na muse - hysteria
Nikad nisam chuo tu pesmu :) Ali verovacu ti na rech. Jbg brate, sve danas podseca na neshto, bar malo...Meni je jedino bitno, shto sam vec izneo gore, da budem iskren prema sebi. Ako zalichi na Maiden, pa jbg, Maiden je dobar bend :) Ako sam ubo bash iste tonove istim redosledom, ti mi javi :lol:
pomenuta tema podseca malo na MUSE zaista ali to nema veze...sve u svemu svaka cast. Samo napred! Teme su jako interesantne i kreativne...samo napred...i ofarbaj gitare, tj. neka budu gitare...bubanj u drumkit from hell ili neki drugi (ja sam tvoje midije ubacio u battery sa nekim Yamaha kit i super izlaze - tj drum izlazi super), bass ostavi digitalniji mozda, kao i klavijature.... :idea: i nosi izdavachima :) eto moj predlog...ili ostavi midi sve..kako god..

nenadnenad

Post by nenadnenad » 19 Jan 2009, 12:36

mislim, podseca na pocetku pesme na muse, posle krece na put do prve galaksije i onda ubacuje u warp10 a pri tom Scotty vristi "I'm giving it all she's got Captain!" :D

A svaka cast ako volite da eksperimentisete, ima previse bendova koji se drze nekih fora i kalupa koji su sami po sebi karbon kopija prezvakanih stvari.Sto se mene tice, sto eklekticnije i sto vise eksperimentisanja to bolje...ili su svi bendovi koji rade ovako nesto u Srbiji zavuceni negde , silom prilika, ili ih ni nema,

+1 za nemanjinu ideju, provucite neke instrumente kroz vst-ove

evo histerije
http://www.youtube.com/watch?v=OZR_UkJV ... re=related

Post Reply