Atonalna muzika
Re: Atonalna muzika
draganmi, Vi ste to? 

his spirit lives in all of us... in some of you even deep'r...sinisake wrote:Ma jok, jope vasko...Let me guess... Student filozofije?
Pa da, vasko, 100%.Isto vazi i za drugi najvazniji cilj zivota vecine tj. polno uzivanje. Da bi neko uzivao u polnom zadovoljenju, mora prethodno trpeti patnju seksualne apstinencije.
Šta si sada ti rekao??? Ček da probam da prevedem.oziman wrote: Obicno utisak takve vrste nosi sa sobom projekciju sopstvene licnosti i zelja, a ne onog na koga su projektovane.
Dakle, prvi deo: Ovde se radi o "utisku" koji nosi "projekciju sopstvene ličnosti i želja", odnosno moje ličnosti i mojih želja. OK. Međutim,
Drugi deo: "a ne onog na koga su projektovane"

Da ne pokušavaš slučajno da kažeš "ti /odnosno ja/ polaziš od sebe, pa misliš da svi tako rade" ?
Kada neko nema argumenata, ovakve, u tvom slučaju, kvazi-filozofske floskule najbolje staju na put uplivu u "mutne vode" demagoških rasprava, koje su isto toliko besmislene koliko i početna (tvoja) premisa.
Darek

Upravo to !!!Da ne pokušavaš slučajno da kažeš "ti /odnosno ja/ polaziš od sebe, pa misliš da svi tako rade" ?

Alllrighty, then.oziman wrote:Upravo to !!!

- Dete epruvete
- MF veteran
pa zar ne mislis da je estetika podredjena lepoti, a ne obrnuto. proucava se nesto zashta sa smatra da je lepo i utvrdjavaju se granice lepote i njeni razni vidovi. ti si vec rekao da ta muzika nije lepa i samim tim ona ne bi trebala da bude predmet estetike.
Estetika jeste podredjena lepoti ali "lepota" je sirok i komplikovan pojam, zato je objasnjenje iste bila tema skoro svih velikih filozofa. Sopenhauer je u tome otisao najdalje i njegovo objasnjenje je defintivno. Ako je moguce sazeti ga u par reci, reci su da je lepo ono sto najbolje objektivise odredjeni stepen objektivacije volje ,ili ideju ,i to ideju u Platonovom smislu koji je Sopenhauer preuzeo.Dete epruvete wrote:pa zar ne mislis da je estetika podredjena lepoti, a ne obrnuto. proucava se nesto zashta sa smatra da je lepo i utvrdjavaju se granice lepote i njeni razni vidovi. ti si vec rekao da ta muzika nije lepa i samim tim ona ne bi trebala da bude predmet estetike.
Ona jeste predmet estetike ,kao objekat proucavanja, ali ona se ne uklapa u ono sto bi muzika trebala da bude. Ipak to je samo moje misljenje. Ko nalazi lepotu u tome neka slobodno uziva.ti si vec rekao da ta muzika nije lepa i samim tim ona ne bi trebala da bude predmet estetike.

- Dete epruvete
- MF veteran
ti "govorish" (vishe volim ovu rech, ne shvataj bukvalno) kao da se sve zavrsilo sa sopenhauerom i niceom. niko ne bi proucavao tu muziku da ne misli da tu ima neceg lepog, druga je stvar sto ti ne uocavas tu lepotu. ako pustis majmunu muziku koju ti slusas, verovatno je necete kontati na istom nivou. znaci mozda ima nesto i u biologiji,a ne samo u filozofiji. mozda ti nisi dovoljno covek da bi uocio lepotu u atonalnoj muzici kao mi ostali.
ljudi ovo je definitivno tema na kojoj se najvise bullshit popilo i pojelo... mislim rispekt svima, al stvarno je glupava tema... a ona je da li su ljudi koji se bave "atonalnom" muzikom snobovi? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ima li nesto gore od ovog... a sad se prica odvukla i do estetike or god knows what...

Nikad sa vise reci (bar na ovom forumu) nije receno manje nego u ovoj temi...
apsolutno... al bar je urodilo plodom... onaj tvoj stripcccira wrote:Nikad sa vise reci (bar na ovom forumu) nije receno manje nego u ovoj temi...

hehe,na kraju ce da se ispostavi da vasko pise pod pola foruma,pocecemo jedni na druge da upiremo prstom i da vicemo "ti si vasko.....ne,ne ti si..."
sto se teme tice mene interesuje koliko je realno da se ribe primaju na ovu pricu o nicetu,sopenhaueru i refiku sabanadzovicu?
ozimane da li bi hteo da podelis tu informaciju? el se primaju ribe?
sto se teme tice mene interesuje koliko je realno da se ribe primaju na ovu pricu o nicetu,sopenhaueru i refiku sabanadzovicu?
ozimane da li bi hteo da podelis tu informaciju? el se primaju ribe?
Pazi, vasko, cenim da je oziman sad u fazi apstinencije. Kad dodje do faze naslade, sigurno ce podeliti znanje sa nama.
Mada, ja mislim da on ipak tezi ukidanju svih zelja i negaciji volje, kao takve, tako da se ne's leba najesti od njegovih saveta.

Mada, ja mislim da on ipak tezi ukidanju svih zelja i negaciji volje, kao takve, tako da se ne's leba najesti od njegovih saveta.

Priznajem da sam spomenuvsi Sopenhaurovu negaciju volje, otisao daleko izvan uobicajenog shvatanja prirode zadovoljstva i nezadovljstva. Takodje sam otisao daleko od teme, i od pitanja kojima se ovaj forum bavi( Iako ,u sustini, negacija volje i muzika i nisu tako daleko jedna od druge kao sto mislite).sinisake wrote:Pazi, vasko, cenim da je oziman sad u fazi apstinencije. Kad dodje do faze naslade, sigurno ce podeliti znanje sa nama.![]()
Ipak ocito da je da vi od ovoga pravite sprdnju.
Sto se tice teme zakljucio sam vec da mislim da atonalna muzika nije ono sto bi muzika trebala da bude. Ipak to je samo moje misljenje, a ko nalazi lepotu u tome, neka slobodno uziva. I neka bude sam pri tome. Onako za svoju dusu.