Proel WAH
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Zastupnik Proela je Stringer. E sad ne znam da li oni imaju radnju u BGu. U svakom slučaju, što se Proela tiče kao proizvođača gitara, efekata i svega ostalog što nisu stalci i koferi malo sam skeptičan. Mnogo puta sam nailazio na jako loše proizvode. Ali... baš potpuno obrnuto od toga, koferi za instrumente i stalci su im fenomenalni tako da... Vredi probati ali ne očekuj previše.
- Rocket Roll
- Nyarlathotep
- MF veteran
jebes wah od 40 eura. sad, bolje skupiti jos toliko pa kupiti OK makinu, nego za male pare kupiti beskorisnu spravu
sto se tice wah pedala za manje pare najbolje je kupiti Vox Clyde McCoy model. onda za nesto vece idu Budda Budwah, Fulltone Wah, Geoffrey R. Teese RMC na kraju. ostale wahove preskakati. verujte na rec.
pozd!
sto se tice wah pedala za manje pare najbolje je kupiti Vox Clyde McCoy model. onda za nesto vece idu Budda Budwah, Fulltone Wah, Geoffrey R. Teese RMC na kraju. ostale wahove preskakati. verujte na rec.
pozd!
- Nyarlathotep
- MF veteran
- Rocket Roll

- Rocket Roll
Idealno bi bilo - kako savetuje jedan od vlasnika Black Cata - kupiti i Rocktrona i Crybaby (ili Voxa), pa onda od njih sastaviti jedan savršen wah koji bi imao metalne "zube" Crybabyja/ Voxa i Rocktronovu elektroniku. Između ostalog i zato što svaki "klasični" wah - Crybaby, Vox, Thomas Organ, Jen, neizmenjene kopije istih - ima problem pred fuzz pedalom koji Rocktron nema (u njega je ugrađen fuzz, jel'te). Ne znam kako se to prevodi na srpski - nijedan wah koji nema custom dodat buffer ne može da "drive a loaded circuit", a fuzz pedale stavljaju najveći "load" na kabl.
Da biste videli o čemu pričam, pogledajte ovaj YouTube klip: ->YouTube Presents: Vox V847 & Fulltone Clyde<-, ili pročitajte ovaj članak: ->AnalogMan Boutique Pedals: Wahs And Fuzzes (Foxrox Wah Retrofit)<-. Meni to ne smeta, pošto bih definitivno išao na Gilmurovo rešenje (wah -> drajv -> fuzz), ali lepo je znati da imaš pedalu koja radi isto kao Fultonov Klajd sa gornjeg klipa, samo košta 5000 umesto 36000 (koliko je Fultonov Klajd u beogradskom Mariću).
Da biste videli o čemu pričam, pogledajte ovaj YouTube klip: ->YouTube Presents: Vox V847 & Fulltone Clyde<-, ili pročitajte ovaj članak: ->AnalogMan Boutique Pedals: Wahs And Fuzzes (Foxrox Wah Retrofit)<-. Meni to ne smeta, pošto bih definitivno išao na Gilmurovo rešenje (wah -> drajv -> fuzz), ali lepo je znati da imaš pedalu koja radi isto kao Fultonov Klajd sa gornjeg klipa, samo košta 5000 umesto 36000 (koliko je Fultonov Klajd u beogradskom Mariću).
- Nyarlathotep
- MF veteran
ma uzmes V847 ili McCoy model, i za te pare da pevas. ubedljivo najozbiljnije wah pedale u toj nizoj klasi.
sto se tice kompakt pedala, satro par tripova u jednom pakovanju, moze to vredeti nesto samo ako je iznad 200$. kao da si kupio 2-3 prosecne pedale. recimo moj EH PolyChorus (chorus, flanger, filter matrix, analog delay) oko 220$. a radi za duplo vece pare. isto kao i Sovtekov Small Stone kog pazarih za 2500 dina, pre koji dan.
fuzz+wah kostaju 5000 dina, a realno gledajuci odlican fuzz (recimo bilo koji Roger Mayer) oko 200$ i odlican wah (Budda, Fulltone, RMC) 200$ i vise. tj ukupno 400$. ne mere biti isto, ako ista vredi ona stara: "kol'ko para, tol'ko muz'ke."
mada, da se razumemo, za kupca sa 5000 dinara u dzepu, ne moz' biti bolje od Crne macke.
sto se tice kompakt pedala, satro par tripova u jednom pakovanju, moze to vredeti nesto samo ako je iznad 200$. kao da si kupio 2-3 prosecne pedale. recimo moj EH PolyChorus (chorus, flanger, filter matrix, analog delay) oko 220$. a radi za duplo vece pare. isto kao i Sovtekov Small Stone kog pazarih za 2500 dina, pre koji dan.
fuzz+wah kostaju 5000 dina, a realno gledajuci odlican fuzz (recimo bilo koji Roger Mayer) oko 200$ i odlican wah (Budda, Fulltone, RMC) 200$ i vise. tj ukupno 400$. ne mere biti isto, ako ista vredi ona stara: "kol'ko para, tol'ko muz'ke."
mada, da se razumemo, za kupca sa 5000 dinara u dzepu, ne moz' biti bolje od Crne macke.
- Nyarlathotep
- MF veteran
Znas i sam da jurim Mungosa, te cu malo prouciti ove kombinacije fuzza i waha. Misli, to da li tu nesto zajebava, ali nema lepse zivotne filozofije od stare dobre: fuzz+wah+booze+breasted chicks = elixir of eternal youthRocket Roll wrote:Idealno bi bilo - kako savetuje jedan od vlasnika Black Cata - kupiti i Rocktrona i Crybaby (ili Voxa), pa onda od njih sastaviti jedan savršen wah koji bi imao metalne "zube" Crybabyja/ Voxa i Rocktronovu elektroniku. Između ostalog i zato što svaki "klasični" wah - Crybaby, Vox, Thomas Organ, Jen, neizmenjene kopije istih - ima problem pred fuzz pedalom koji Rocktron nema (u njega je ugrađen fuzz, jel'te). Ne znam kako se to prevodi na srpski - nijedan wah koji nema custom dodat buffer ne može da "drive a loaded circuit", a fuzz pedale stavljaju najveći "load" na kabl.