Onda nemoj vređati.sinisake wrote:...nemo' se ljutis.
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Oprema Koju Imate
-
I ja se razmishljam da pogledam DS1 opet. DS2 mi je malo.. nije mi classic rock distorzija..vishe mi je allround po onome shto sam iskopao na youtube-u. DS1 sam davno probavao u Mitrosu i nikako mi se nije svideo sa single coil magnetima. Nekako je bio fuzzy i taman na granici onoga shto mi treba..ali nije mogao da izgura vishe od toga. Sad sam se preshaltao na hum gitaru i kapiram da bi mi radio lepo posao.
Al' dobro aj sad.. svi su se uhvatili za DS1 .. shta je sa OD-20 procesorom. On ima DS1 + efekti da se posoli. Je l' to gig worthy procesor ili ne? Ja imam z606 i ono. Gitara sama se u studiju chuje fenomenalno, ali kad se upali drugi instrument i ako moram da se pojacham.. ne mozhe da izgura jednostavno
Je l' ima neko da tera taj procesor i da mozhe da kazhe neshto o toj temi? Jer nekako ne bih da se zeznem i uzmem neshto shto ce da bude pojedeno pored ostalih instrumenata.
Al' dobro aj sad.. svi su se uhvatili za DS1 .. shta je sa OD-20 procesorom. On ima DS1 + efekti da se posoli. Je l' to gig worthy procesor ili ne? Ja imam z606 i ono. Gitara sama se u studiju chuje fenomenalno, ali kad se upali drugi instrument i ako moram da se pojacham.. ne mozhe da izgura jednostavno

- Highway One
Same here .sinisake wrote:Ma DS1 ima problem sa tim odurnim prstavim visokim.
Meni je tone pot zavrnut (skoro) do kraja, tako ga sviram, moram da ukinem te iritirajuce visoke zbog sola, ali onda imam problem sa vracanjem na ritam, ako slucajno ostajem na distu, suvise je 'zatvoren' zvuk...

Duane sram te bilo nisi pristalica prastavog svetlog zvuka , ccc pa to je odlika fendera a ne mastan i mracan ton

Cekaj, Rocket, zar nije lepo imati sledbenike&nastavljace.Rocket Roll wrote:Onda nemoj vređati.sinisake wrote:...nemo' se ljutis.

Nikoga nisam uvredio, to je bila sala.
A ja sam taj sledbenik&nastavljac koji nema dovoljno mozga da ima svoje misljenje. Hvala sinisa, stvarno ne kapiram odakle i cemu taj komentar, al' ajd nije ni vazno
Ma vidi, podsetilo me je na Rocketov stave glede svih pedala koje mnogo ljudi koristi (verovatno zato sto su lose), nista vise.cccira wrote:A ja sam taj sledbenik&nastavljac koji nema dovoljno mozga da ima svoje misljenje. Hvala sinisa, stvarno ne kapiram odakle i cemu taj komentar, al' ajd nije ni vazno
DS1 ne valja zato sto ga mnogo ljudi koristi, tubescreamer je kesa iz istog razloga, i tako dalje...
Ja jednostavno necu da imam zvuk kakav ima 99% gitarista, zar to neko treba da me nauci? Ne volim nikako zvuk DS1, a to sto ga puno ljudi svira je samo jos jedan od minusa. Sa druge strane obozavam zvuk tubescreamera i kupicu ga veoma uskoro (u nekoj od mogucih inkarnacija) iako svaki drugi pedalboard ima jednog
Ma ok, to je sasvim legitimno.cccira wrote:Ja jednostavno necu da imam zvuk kakav ima 99% gitarista, zar to neko treba da me nauci? Ne volim nikako zvuk DS1, a to sto ga puno ljudi svira je samo jos jedan od minusa. Sa druge strane obozavam zvuk tubescreamera i kupicu ga veoma uskoro (u nekoj od mogucih inkarnacija) iako svaki drugi pedalboard ima jednog
Dobar potpis, btnj.

- Rocket Roll
Aha, znači to si ti mene vređao? Hm... Možeš li da me podsetiš - gde sam tako nešto rekao?sinisake wrote: Ma vidi, podsetilo me je na Rocketov stave glede svih pedala koje mnogo ljudi koristi (verovatno zato sto su lose), nista vise.
izgleda da ja i ti nepojmimo isto rec prastav... ili jednostavno nesviramo fendera na isti nacin... prastav mi je jako ruzna rec i to me podsetja na fendera sa losim magnetima koji prste ili fender u rukama beggineraHighway One wrote:Same here .sinisake wrote:Ma DS1 ima problem sa tim odurnim prstavim visokim.
Meni je tone pot zavrnut (skoro) do kraja, tako ga sviram, moram da ukinem te iritirajuce visoke zbog sola, ali onda imam problem sa vracanjem na ritam, ako slucajno ostajem na distu, suvise je 'zatvoren' zvuk...Ali ja drzim tone pot na 9-11 posto sam pristalica svetlijeg zvuka
Duane sram te bilo nisi pristalica prastavog svetlog zvuka , ccc pa to je odlika fendera a ne mastan i mracan ton![]()

U poslednjih par meseci primetio sam porast tenzije na forumu - Ljudi, oladite malo glave, svako misljenje se racuna, objektivno i subjektivno - i licno se nadam da ce se ljudima koji traze savete pomoci na odgovarajuci nacin...Ako nemate sta pametno (ili smesno) da kazete, prepustite post-ovanje nekom drugom, Peace ljudi 

- DrGreenthumb
- MF veteran
Hehe, pa zar na crnog sinisake-a da se ljutite? Pa on je kao panjacccira wrote:Ja jednostavno necu da imam zvuk kakav ima 99% gitarista, zar to neko treba da me nauci? Ne volim nikako zvuk DS1, a to sto ga puno ljudi svira je samo jos jedan od minusa. Sa druge strane obozavam zvuk tubescreamera i kupicu ga veoma uskoro (u nekoj od mogucih inkarnacija) iako svaki drugi pedalboard ima jednog

Slazem se sa tobom da je sve u rukama gitariste, ali kao sto vec rekoh ne svidja mi se zvuk ds1 i moj post je bio odgovor na prethodne postove koji su se ticali opste upotrebljenosti deesa kao neceg pozitivnog i neceg sto mnogo govori o kvalitetu iste pedale, o cemu ja mislim suprotno.DrGreenthumb wrote:Ako neces da zvucis kao 99% ostalih gitarista jedino sto mozes da uradis je da svojim prstima i attack-om/uglom pod kojim drzis trzlicu/akcentiranjem etc. izmodeliras svoju boju tona. Da li je Ds1 ili Sd1 nema neke velike razlike, uvek ces zvucati slicno (da ne kazem isto), ak se secas osecaja i tona kad si probao mog MM Petrucci-a, zvucao si verovatno gotovo isto kao sa Epi-em? Npr. ja sam Ds-a i Ts koristio gotovo na isti nacin (nije isti setting, ali ista boja tona u nameri) i kad bi okrenuo ledja, kladim se da ne bi pogodio koji je koji. Bottomline, posh boutique pedalice za weekend warrior-e kao sto smo mnogi stvarno nemaju mnogo smisla sem inspiracije...
Inspiracija je btw, bar sto se mene tice, pri biranju opreme jedan od odlucujucih faktora

I da kazem da prethodna 2 posta imaju smisla i da je sve u rukama svi bi svirali (iskljucivo) akusticne instrumente... Dacu vam jedan (bezvezan) primer, kako se ovo moze reprodukovati prstima?
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b0n0UTunK5Y&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b0n0UTunK5Y&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
I da, Boss ds-1 je standardna pedala, cak i Behringerovi drajvovi zvuce kreativnije tj. zanimljivije...
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b0n0UTunK5Y&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b0n0UTunK5Y&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
I da, Boss ds-1 je standardna pedala, cak i Behringerovi drajvovi zvuce kreativnije tj. zanimljivije...
- DrGreenthumb
- MF veteran
@cccira - menjaj sig BRE
I wuz there first! Ni ja nisam fan distorzija u pedalama, od i nekako, dist bas nikako. Uvek mi je to mnogo fizzy/noisy/thin(y?), + na suvo zvuci ok, ali kad krene bend, jednostavno nestane. Mada iskustvo sa DS1 i DS2 mi je sasvim ok, verovatno dosta zavisi i od pojacala, ja sam ga uglavnom ubadao u Marshall JMP i Fender Twin i zvucao je sasvim upotrebljivo i kontrolabilno. A glede sta je u rukama a sta ne, pricamo samo o osnovnom gradivu boje tona, ne i o efektima and such. Mada sam ja uglavnom meat and potatoes kinda git, tako da mozda i nisam narocito objektivan i pored kilometraze.