Par pitanja u vezi ibanez gitara
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Par pitanja u vezi ibanez gitara
Sta tu ima lose? 

Nisam probao Stratocastera, nesto nisam ljubitelj njihovog oblika, a i zvuk mi je previse piskav. LP ima nekako topao zvuk, prijatniji za (moje) uho. A i taj strat oblik mi je dosadio posto ga gledam vec 5 godina.
Voleo bih promenu, cisto da naviknem ruku i na neki drugi vrat osim stratov, previse mi je zaobljen.

- mislim_stvarno
Ti nemash pojima shta hocesh...
covek lepo rekao sta hoce,sta mu sad to govoris..hoce topao zvuk kinda lp..fender jasno rekao da nece..
- mislim_stvarno
-Postavio je temu u vezi ibaneza (shred-heavy gitara)
-Rekao da mu se vise svidja zvuk strata (blues ili sta vec, samo da se ne jave ovi strat sektasi da me prozivaju
) zato sto je svirao buleta i RG (2minuta)
-i sad kaze da oce lp (za mene hard rock mashina)
Mozda sam malo preterao, ali kako bi ti pomogao nekom coveku koji se ovoliko predomishlja?
Mislim covek prvo treba znati sta hoce.
Jedino sto mogu da mu kazem da ode i isproba sve moguce instrumente koje vidi i da na kraju kupi.
Sad kad se javi da je kupio Telecastera...
-Rekao da mu se vise svidja zvuk strata (blues ili sta vec, samo da se ne jave ovi strat sektasi da me prozivaju

-i sad kaze da oce lp (za mene hard rock mashina)
Mozda sam malo preterao, ali kako bi ti pomogao nekom coveku koji se ovoliko predomishlja?
Mislim covek prvo treba znati sta hoce.
Jedino sto mogu da mu kazem da ode i isproba sve moguce instrumente koje vidi i da na kraju kupi.
Sad kad se javi da je kupio Telecastera...

Ne zna sta hoce? Nek se pridruzi klubu
Jel vam se desilo nekad da se probudite ujutru sa zeljom da kupite sedmozicanog ibaneza, misleci da je to-to, a u roku od par sati ipak shvatite da je blade texas pro gitara za vas?

Jel vam se desilo nekad da se probudite ujutru sa zeljom da kupite sedmozicanog ibaneza, misleci da je to-to, a u roku od par sati ipak shvatite da je blade texas pro gitara za vas?

mnoogooo puta...ipak,mislim da delimicno utice muzika koja te u tom trenutku odusevljava,i koju stalno slusas...npr,slusas Satrianija mesec-2,znaci,non stop, i normalno je da kazes-e,neki ibanez bi mi sasvim dobrodosao....e,onda'k kad zalutas tamo kod Zeppelina,normalno je da zelis jednog les paul-ica...psiha ljudi,psiha(ili ludost)..na srecu,ovo mi se nije desavalo....cccira wrote:

Da se ja pitam najradije bih imao trocifren broj gitara u sobi pa da imam po jednu za svaki zvuk koji mi se u nekom trenutku mota po glavi.
Nisam imao priliku da probam mnogo razlicitih gitara, uglavnom su to bili squieri i neke jeftine kopije LP, i ovo mi je prva prilika da se dokopam neke iole kvalitetnije gitare sa kojom bi ipak mogao da radim nesto ozbiljnije pa sam zato neodlucan. Ibanez je bio u planu (i dalje je) zbog FR i 24 praga, iako sam oduvek bio ljubitelj zvuka (i oblika) LP gitara, koje se ne prave sa pomenutim FR. Ibaneza stvarno nikad nisam imao priliku da probam do tada (posto ne zelim da me trgovci mrko gledaju kad god se priblizim njihovom izlogu posto znaju da cu opet da drndam 20 gitara sa 200din u dzepu, poput jednog mog kolege
), a ne moze se reci da sam ga i probao tad posto je bio i rastimovan, pojacalo je bilo lose (fender od 10w), a trgovac mi je duvao za vrat posto smo vec 20 minuta nas sestorica preturali po svim instrumentima u radnji dok smo kupovali Squiera. Nije to bio los zvuk, samo nije ono sto sam mislio da ce biti (bio je mnogo piskav i bez dubine, ko god da ga je cuo tada rekao bi isto), al opet napominjem da nisam vrsio nikakva podesavanja na pojacalu. I kao sto je vec negde na forumu neko napisao, svi bi mi zeleli da u jednoj gitari imamo sve potrebno, ali to je nemoguce jer je svaka gitara prica za sebe, a posto niko nema toliko dubok dzep da napravi kolekciju od par stotina kvalitetnih gitara i ispuni sve svoje zelje trazimo da u jednoj imamo sto vise mogucnosti.
Sto se tice toga da ne znam sta zelim, i ne znam.
Ne mogu da kazem tacno sta hocu dok ne probam sve sto mi padne pod ruku i od toga odaberem ono sto mi se najvise dopadne, a kad uzmem, zadovoljstvo ce trajati 2 dana i onda ce se cuti glasic u glavi govoreci "zasto si uzeo to, bolje bi bilo da si uzeo ono"). 

Sto se tice toga da ne znam sta zelim, i ne znam.

Dali su ti da probas gitaru na pojacalu od 10w? 

Fender Frontman 10... Na tome bi i LP iz 59-te zvucao piskavo i bez dubine... 

Upravo takoRax13 wrote:Fender Frontman 10... Na tome bi i LP iz 59-te zvucao piskavo i bez dubine...

zapravo sam imao priliku da chujem les paula iz amerige, nekog ultra skupog, na frontmenchitju od 15 watti... uzhas.. blagi uzhas! UNISTILO JE MOJ UTISAK O GIBSONU! UNISTILO!!!cccira wrote:Upravo takoRax13 wrote:Fender Frontman 10... Na tome bi i LP iz 59-te zvucao piskavo i bez dubine...

- Highway One
I onda je dosao fenderDuane wrote:zapravo sam imao priliku da chujem les paula iz amerige, nekog ultra skupog, na frontmenchitju od 15 watti... uzhas.. blagi uzhas! UNISTILO JE MOJ UTISAK O GIBSONU! UNISTILO!!!cccira wrote:Upravo takoRax13 wrote:Fender Frontman 10... Na tome bi i LP iz 59-te zvucao piskavo i bez dubine...

ne... fender je dosao ranije... ovo sam probao pre pola godine mozda..
jedan ogroman off,muki molim te promeni sliku..