Atonalna muzika

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
Derrick
MF veteran

Re: Atonalna muzika

Post by Derrick » 23 Jan 2009, 17:15

oziman wrote: Pa izvoli. Slobodno pretrazuj. Mozda ces naci jos neki "plagijat" , a onda to mozes ovde odusevljeno izneti kao dokaz da je "oziman plagirao ozimana" ne bi li ispao pametan pred anonimusima na internetu.

Mora da ti je takav scenario veoma blizak, kada si njegovim putem krenuo da pretrazujes internet.Kao sto rekoh ---PROJEKCIJA.
:roll:

U svakom slučaju, Ozimane, interesuje me koji instrument sviraš i koliko dugo...? Čisto informativno. :wink:

oziman

Post by oziman » 23 Jan 2009, 17:20

U slučaju da Derrick pretražuje Google...". Ne možeš da kažeš "pretražuje Google", jer ja pretražujem Internet, preko Google-pretraživača. (morao sam )
:mrgreen: Kako si ti samo pametan :mrgreen:

Preterazuje internet, a ne gugl ! Kako genijalno.

Zapravo pretrazujes kesirane stranice na Google serveru a ne internet -bukvalno ....."programeru" ili sta si vec.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Jan 2009, 17:22

...i da ponovo zamolim, smanjimo upotrebu "apsolutnih istina" koje se brane na krv i na nož.

Oziman će početi da izgleda kao član "Obraza" koji nas najpre vrbuje Šopenhauerom da bi nas onda ubeđivao kako su Srbi stariji od ameba.

Iz istih razloga bih voleo da naglasim kako Dušan Istok pominje samo u svrhu argumenata. :D Zna on daleko više - nije samo pročitao neki priručnik o budizmu...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 23 Jan 2009, 17:28

oziman wrote:
Zapravo pretrazujes kesirane stranice na Google serveru a ne internet -bukvalno ....."programeru" ili sta si vec.
1) Ja sam se zezao.

2) To što si rekao nije u potpunosti tačno, a da sada ulazim u to zašto nije, ne pada mi na pamet.

3) Nisam programer (mada imam iskustva i u tome).

4) Ti mi ne odgovori, "filozofe-po sopstvenom-priznanju", na pitanje - koji instrument sviraš i koliko dugo?

:wink:

oziman

Post by oziman » 23 Jan 2009, 17:35

Derrick wrote:
oziman wrote:
1) To nije u potpunosti tačno, a da sada ulazim u to zašto nije, ne pada mi na pamet.

2) Nisam programer (mada imam iskustva i u tome).

3) Ti mi ne odgovori, "filozofe-po sopstvenom-priznanju", na pitanje - koji instrument sviraš i koliko dugo?

Osobe poput tebe mi veoooma idu na zivce, tako da ne zelim da razgovaram sa tobom.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 23 Jan 2009, 17:39

oziman wrote:
Derrick wrote:
oziman wrote:
1) To nije u potpunosti tačno, a da sada ulazim u to zašto nije, ne pada mi na pamet.

2) Nisam programer (mada imam iskustva i u tome).

3) Ti mi ne odgovori, "filozofe-po sopstvenom-priznanju", na pitanje - koji instrument sviraš i koliko dugo?

Osobe poput tebe mi veoooma idu na zivce, tako da ne zelim da razgovaram sa tobom.
To je sasvim ok. Zasto meni ne odgovoris na pitanje? Ne poznajes me da bih ti "isao na zivce" a i nekulturno je u najmanju ruku...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 23 Jan 2009, 17:40

oziman wrote: Osobe poput tebe mi veoooma idu na zivce, tako da ne zelim da razgovaram sa tobom.

Whatever.
:roll:

oziman

Post by oziman » 23 Jan 2009, 17:54

Ne poznajes me da bih ti "isao na zivce" a i nekulturno je u najmanju ruku...
U redu! Da ne ispadnem nekulturan. Zavrsio sam nizu muzicku skolu, paralelno sa osnovnom skolom, od prvog do sedmog razreda. Instrument harmonika. Posle toga harmoniku skoro da nisam uzeo u ruke, a muzici sam se vratio iskljucivo kao publika. Sebe sam nasao u Klasicnoj muzici (i to onoj pravoj) kao sto vam je vec jasno.

Koliko vidim, ovde su vecinom rokeri ...ili sta vec ?

Critical
PedoBear

Post by Critical » 23 Jan 2009, 17:58

Je li ,jel imate vas dvojica devojke ili tako nesto ? (mislim na filozofe ,da ne bude zabune :D)
Jok,ovde su vecinom svi normalni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (morao sam)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 23 Jan 2009, 18:10

oziman wrote:
Ne poznajes me da bih ti "isao na zivce" a i nekulturno je u najmanju ruku...
U redu! Da ne ispadnem nekulturan. Zavrsio sam nizu muzicku skolu, paralelno sa osnovnom skolom, od prvog do sedmog razreda. Instrument harmonika. Posle toga harmoniku skoro da nisam uzeo u ruke, a muzici sam se vratio iskljucivo kao publika. Sebe sam nasao u Klasicnoj muzici (i to onoj pravoj) kao sto vam je vec jasno.

Ok, ako je vec tako onda moras razumeti da je vecina ljudi ovde "zanatski" orijentisana i samim tim potpuno pragmaticnih pogleda na muziku, cini mi se dijametralno suprotnih od tvojih promisljanja. Jedina vecina ovde su ljudi koji se trude da zive svoj zivot a ne da besciljno tlape o njemu, glede frowns... Then again, svakom svoje, if that rocks yur boat...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Jan 2009, 19:09

ma ljudi ovo je klasican primer inatjenja... srpska posla... ja neznam puno o filozofiji, ali znam jedno... samo budala nikad ne menja misljenje... a ovde ovaj deran sto pljuje sve redom nije ucinio to nijednom za 10 stranica diskusije... naci covece eskuliraj, a pogotovo derika, to nam je jedini bubnjar :D ... da ne bi morala ekipa MF-a da intervenise na globalnoj osnovi...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 23 Jan 2009, 19:16

Da se vratimo na temu. Moj odgovor na prvo pitanje u ovoj temi je negativan - u datoj kompoziciji (takođe link sa prve strane) ne nalazim lepotu, odnosno, najjednostavnije rečeno - ne sviđa mi se. Definitivno bi bila adekvatna pratnja uz neku strašnu/napetu scenu iz nekog (animiranog) filma, i tu bi našla svoje mesto, ali zaista ne mogu da zamislim sebe da sedim i slušam kompoziciju koja odiše nekakvom hladnoćom (kao, recimo, i Arnold Schoenberg - Kammersymphonie op. 9, koju sam takođe imao prilike da čujem).

Šta je "poruka" takve muzike, teško mi je da kažem, jer je ne doživljavam kao nešto meni blisko, ali sam u stanju da je poštujem kao.....pa,...pojavu. :wink:

@Duane:

Hvala na podršci, ali ja sam već Oziman-u poslao privatnu poruku na koju mi (još uvek) nije odgovorio, a u kojoj sam pokušao da izgladim poremećene cyberspace odnose. :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Jan 2009, 19:51

Duane wrote:ma ljudi ovo je klasican primer inatjenja... srpska posla...
I da dam jos jedan prilog nadgornjavanju & sveopstem proseravanju. :mrgreen:

Jedna od najlepsih misli o muziki koju sam procit'o, Stravinski, na tragu onoga vec citiranog o nemogucnosti muzike da opise:
Muzika je po svojoj sustini, nemocna da ma sta izrazi: osecanje, zivotni stav, psiholosko stanje, fenomen prirode. Izraz nije nikada bio imanentno svojstvo muzike...
Fenomen muzike nam je dat samo zato da ustanovimo jedan poredak medju stvarima. Da bi ovaj bio ostvaren, on zahteva jedino i nuzno jednu konstrukciju. Kad je konstrukcija izgradjena, kad je red postignut, sve je receno.
Ne znam sta bi Steve Vai rek'o na ovo, al' meni se svidja. :mrgreen: Sta ti kazes, Duane, 'el valja? :) (Znam da se Rocketu ne dopada, al' sta cu ;))
Vasko, ne verujem da bi ribe nesto padale na ovo, oma da se ogradim. :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Jan 2009, 22:14

sinisake wrote:
Fenomen muzike nam je dat samo zato da ustanovimo jedan poredak medju stvarima. Da bi ovaj bio ostvaren, on zahteva jedino i nuzno jednu konstrukciju. Kad je konstrukcija izgradjena, kad je red postignut, sve je receno.
Ne znam sta bi Steve Vai rek'o na ovo, al' meni se svidja. :mrgreen: Sta ti kazes, Duane, 'el valja? :) (Znam da se Rocketu ne dopada, al' sta cu ;))
Odmah će mi se dopasti, čim mi - na osnovu te definicije - odgovoriš:

- U čemu je razlika između muzike i Tetrisa?

(A odgovor je: Za "konstrukciju reda" u partiji Tetrisa ti ne treba ni CD, ni .mp3, ni muzički instrument.)

Dobra definicija, pored ostalog, obično traži dobru differentiu specificu... Da je lako dati dobru definiciju, ovaj thread ne bi imao ovoliko strana. :(

vasko

Post by vasko » 23 Jan 2009, 22:38

Duane wrote:samo budala nikad ne menja misljenje

:bow: :bow: :bow:

Post Reply