Kako ozvučiti akustaru?
-
Re: Kako ozvuciti akustaru?
izvadi bridge magnet iz nekog squiera ili druge elektricne gitare koja nije vise u sluzbi i napravi mu kuciste za montiranje na gitaru [ nije tesko ] dodaj na to kabel, odgovarajuci potenciometar i jack...ja sam svirao tako par koncerata
brat jos uvek to radi.

Ljudi, hvala. Verovatno cu ipak puci pare i kupiti onaj S.Duncan Woody HC ili single magnet.
Nisam se setio odmah da pitam. Do kog cenovnog ranga mi se isplati da ozvucim akustaru, ako bi ozvuka kostala do 80 evra max? Nece to uticati na moju odluku o ozvuci, jer mi nista drugo ne preostaje, ali cisto da znam koliko je ovo dobar potez.
-
Re: Kako ozvučiti akustaru?
Navedi koju gitaru imas i sta zelis da radis snjom.
Ma neku od 200 evra. To je neki Oscar Shmidt OG6S. To je kod Washburna kao Squier kod Fendera. I ubacio bih joj S.Duncan Woody HC magnet. Eto to bih. Inace ne treba mi ni za kakve koncerte vec nesto da snimamo.
-
Najbolje da dobro razmislis pre nego sto potrosis pare.Budi siguran da ovo nije one-time stvar.Ja bi pozajmio neki solidan mikrofon ili ozvucenu gitaru, ili bi otisao do nekog poznanika da me nasnimi, pogotovo ako ima vec iskustva sa tim.
Ljudi, u uputstvu za Fishman stoji, a mozda je isto i kod Duncana, da kabla mgneta izlazi iz rupe i visi slobodno ili je ukopcan ( ali opet visi bez veze ) Da li je bolje probusiti rupu na strapu i ubaciti u kutiju kabl pikapa, ili ostaviti kutiju praznu i ne ostecenu ali ostaviti kabl u vec pomenutom polozaju?
S obzirom da gitara nije skupa predlažem ti Artec magnet kod Marića, ako ga još ima košta 35 euro, a po kvalitetu je gotovo isti kao i Fishman. Ukoliko njega nemaju sledeća varijanta ti je Fishman za 70 e. Pored toga za nastupe obavezno kupi onu gumu za zatvaranje otvora gitare zbog smanjenja mikrofonije. Kasnije možeš da kupiš i neko pretpojačalo koje će ti ostati i ako nabaviš skuplju gitaru. Mislim da su ovo najjeftinija solidna rešenja. Što se tiče bušenja toga nema jer jednostavno izvadiš plastični strap i u tu rupu ušrafiš konektor koji dobiješ uz magnet.
Radi li neki pre amp posao ako se kacis na gitarskog lampasa.......
imam vec dva pojacala pa bi mi bilo zgodnije da to resim nekim
preampom a ne da kupujem jos jedno pojacalo za akusticnu.......imam i
neku berhingerovu miksetu sa pre ampom......moze li ona da se iskoristi.........
neku berhingerovu miksetu sa pre ampom......moze li ona da se iskoristi.........

Ne možeš akustičnu gitaru da kačiš na gitarsko pojačalo, dobijeni zvuk je jako loš. Mora da ide u pojačlo za akustične instrumente ili razglas.alzo wrote:Radi li neki pre amp posao ako se kacis na gitarskog lampasa.......
Ubi mi svaku nadu da prodjem jeftinije.............

Pa ako hoćeš dobar zvuk akustare tako mora. Pokušavao sam sa svakakvim pretpojačalima, ali frekventni spektar gitarskog je suviše skraćen i skroman, akustičnoj gitari je potrebno hi-fi pojačalo. Od gitarskih pojačala najbolji rezultat sam dobio sa Roland Cube Cosmo tako što sam gitaru ubadao u aux ulaz koji ima najširi spektar i predviđen je za recimo cd player.alzo wrote:Ubi mi svaku nadu da prodjem jeftinije.............![]()
Ima covek pravo. Mozda ako bi probao nesto preko muz. stuba i to ulaz za mikrofon. MOZDA ali nisam siguran. Ne znam ni sta bi dobio...
Ja se izvinjavam zbog offtopica.
Znam da ima post za to ali da li neko zna kako se kontrolise wahwah na Line 6 UX 1/2 dok se svira gitara?
Ako ne znate ignorisite da ne kvarimo post
Ja se izvinjavam zbog offtopica.

Ako ne znate ignorisite da ne kvarimo post

Jeste off al tebi verovatno treba nesto ovako.........
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=3097
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=3097
Hvala, tako nesto mi treba. Pogledacu da li ima neka prostija naprava