Bend koji najvise mrzite

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

kurtrose

Re: Bend koji najvise mrzite

Post by kurtrose » 24 Jan 2009, 02:52

Kada sam rekao napucana riba mislio sam da extra izgleda a ne da je glupaca.. Sve to ide u prilog mojoj tezi da predrasude i razlike postoje medju ljudima, samo sto ispada iz tvoje price da su rokeri bed bojsi i da je njima frka stil... :D
Odoh da spavam, that's all from me tonight :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 24 Jan 2009, 03:23

ne mislim da su rokeri bed bojsi, samo mislim da su isti ko i svi ostali, a tripuju da nisu. recimo, rokeru je dobar dan da ispljuje neke folkere ili sta ja znam jer, boze moj, to je isprazna i govnjiva muzika i ljudi koji je slusaju su isti takvi jer on zna jer on od malena slusa ono sta valja i tome slicna kenjanja:), a onda kad folkeri kazu nesto tipa 'kako mozes da slusas to sranje' za rok, onda se sablaznjava kao beogradska gospodja od devedeset godina kad joj se uneses u facu i dreknes '***** *****!' i narice kuda ide ovaj svet, zali se na nivo kulture i tome slicno:)

pa nisam ni ja rekao da je glupaca, ne znam otkud ti to? predrasude i razlike ti pravis sa svojim generalizovanjem, kako mozes da kazes 'rokeri bi bili s njom jer ih ne zanima njen fazon, ali ona bi bila iskljucivo sa muskim varijantama svog fazona'? a eto, ja cu opet da kazem da znam mnogo vise obrnutih situacija i da su gospoda rokeri iz moje price mnogo otrovniji i zatucaniji od tih riba:) necu da izvodim zakljucak nikakav, samo kazem da ti ne valja ta generalizacija i svuda ima raznih ljudi. ja nemam kontakt sa takvim drustvom, pa kad se spojimo preko nekog, uglavnom se te ribe zalepe za mene jer, je li, slikam, bavim se muzikom, bole me patka i te 'umetnik' price, to im je zanimljivo, tako da to tvoje ne pije vodu.

bio sam sa ribama i lozio sam se na ribe najrazlicitijih socijalnih profila i subkulturnih kategorija i nikad o tome nisam razmisljao, jedino ako smo do jaja u drugom fazonu, onda se smaramo de cemo da izadjemo ko dve budale, al dobro:)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 24 Jan 2009, 03:27

u principu, cela ta deklaracija je debilna, jer ti cim si nekog obelezio na taj nacin, on odmah jadan poprima neke osobine koje mozda i nema i to ide u neki zacaran krug. bilo ko normalan ko nije pubertetlija ce sesti i popricati sa bilo kim, pa ce onda da izvodi bilo kakve zakljucke. ta deklaracija ima smisla ako oce ljudi da razmenjuju diskove ili da idu na svirku zajedno da se primaju, pa treba zadovoljiti i jednog i drugog, ali nesto tipa bleja, basket, tu nema mesta takvoj kategorizaciji.
zato sam i stavio 'gospoda rokeri' pod navodnike jer ima ponosnih deklaratora svojih muzickih ubedjenja koji tu trpaju i neke druge nemuzicke osobine kojima tu nije mesto, to je ona prica o 'tr00ness'.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Jan 2009, 09:18

Nemam mnogo sta pametno da kazem, ali da se malo nadovezem na pricu o predrasudama.
Ja i moj najbolji ortak, on od nas dvojice, je navodno razumnija varijanta. Ne nosi martinke ni majce sabbatha i judasa iako obojica slusamo iste stvari. Nosi mnogo vise fensi stvari od mene bla bla bla...
Cesto je meni govorio da ne trebam da se oblacim tako ekstremno i da ne sudim o ljudima po nacinu oblacenja jer sam komentarisao neke seljacine po shkolskom dvorishtu shto i nije bilo tako daleko od istine...
E sad, krenemo da komentarishemo nafurane plavushe, i on krene sa tom pricom "ma gde ces nju, vidi kak izgleda, kakav joj je stav bla bla" i sve je to zakljucio dok je prolazila...
Meni onda kroz glavu prolaze neke ribe koje znam, i samo mogu da kazem da su te ma kako zaje&ano izgledaju bolje osobe od onih obichnijih i "pristupachnijih" (chesto iskompleksiranih)...
Samo nemojte sad da kazete da sam ja predrasudan ovo je vazilo za moje iskustvo

E sad poenta ovoga je da nema pravila po tome ko je vise predrasudan (jel moze ovako da se kaze?) neke od tih nafuranih su bile zainteresovane i za mene, a ove druge su mnogo cesce gledale jao vidi ovu budalu ili slicno, kao i ja i ortak...
Al' sam se isr'o za medalju a nista pametno nisam rekao

kurtrose

Post by kurtrose » 24 Jan 2009, 12:39

Doolio ja nisam nista generalizovao vec sam rekao da ima predrasuda! To sto ih ima ne znaci da su svi na svetu puni... To smo poceli kada je dvejn rekao da narodnjaci ne pljuju rok i rokere.. I to je generalizacija zar ne? Ali u suprotnom smeru.. A sto se tice napucanih riba.. Pa ako su normalne zasto rokeri ne bi hteli da budu sa njima?! Zar nije to opet diskriminacija i predrasuda? Nemoj pogresno da me shvatis, ja sve sto sam napisao napisao sam iz nekog empirijskog iskustva, da li mog ili ljudi koje znam nije vazno..
I da, JA ne pravim predrasude i razlike, ja samo govorim onako kako vidim ljude, ako je moja percepcija stvari pogresna to je druga stvar... Predrasude i razlike prave oni koji neke stvari misle o drugima i onda se prema ti stavovima i ponasaju, a to nije moj slucaj.. Razlika izmedju ljudi ima samo je pitanje da li ce to uticati na ljude i na jihovo ponasanje..

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Jan 2009, 12:46

Ma nisam ni ja mislio nista lose o tome sto si rekao, cak se i slazem u mnogim stvarima, nego sam samo pokusavao da prikazem da na obe strane ima predrasuda...

kurtrose

Post by kurtrose » 24 Jan 2009, 12:55

mislim_stvarno wrote:Ma nisam ni ja mislio nista lose o tome sto si rekao, cak se i slazem u mnogim stvarima, nego sam samo pokusavao da prikazem da na obe strane ima predrasuda...
Ma to sam ja na Dooliov post odgovorio :D
Pa to sam i hteo da kazem, da ima predrasuda kod ljudi, i da se to primecuje, a Doolio kaze da ih ja pravim zato sto ih spominjem..

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Jan 2009, 13:42

kurtrose wrote:pitaje je ko ima vise predrasuda..
you said it yourself... i don't see no folkih people goin round forum sayin' something like War On Rock or other mumbo jumbo..

kurtrose

Post by kurtrose » 24 Jan 2009, 14:25

Duane wrote:
you said it yourself... i don't see no folkih people goin round forum sayin' something like War On Rock or other mumbo jumbo..
Osmeh mi se rasirio na faci kada sam video da si se ukljucio u raspravu, falio si mi :lol:
Pa vec sam rekao, da se oni osecaju ugrozeno pisalio bi i pljuvali po rokerima..

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 24 Jan 2009, 22:11

nisam rekao da nema predrasuda, nego si ti poceo sa 'rokeri bi bili sa fensi tetama, a one nece' na sta sam ja odreagovao sa pricom da sam imao suprotna iskustva, a sve u cilju da pokazem da ne valja generalizovati. naravno, generalizacije i predrasude nisu nastale ni iz cega, ali opet, cak i da je 80% neke grupacije stereotip, nije fer prema onih 20% generalizovati. a to ko ima vise predrasuda, to je jedan zacarani krug, npr neka fensi riba kaze nekom rokeru da ne bi s njim ni za karton vinjaka zato sto je kosat, onda on kaze svom drugaru da su sve fensi ribe kurve, onda njegov drugar iznapusava fensi ribu kojoj se svideo, onda ona ode i kaze drugaricama da su rokeri seljaci itd itd itd i na kraju imamo dve grupacije dignutih noseva:)
a ovo za ugrozenost, daj bre, nadam se da si se zajebavao:) niko nije ugrozen zbog narodnjaka ili bilo kakvog vida takve muzike, kod nas su muzicari ugrozeni zbog maleckog trzista i nerazvijene kulture slusanja i kupovanja muzike, kao i zbog nemastine. otuda i mali ili nikakvi prihodi. primera radi, neka rihanna (kao kulturolosko-muzicko-socijalni pandan narodnjacima) ce da uzme bilion dolara za sviru, a lupam, slipknot ce da uzme dvaes puta manje, a neki ruski pagan blekeri ce da uzmu 20 puta manje od slipnota. znaci kod nas ako ceca uzme x evra, neki van gog ce da uzme x/20, a neki srpski pagan blekeri x/20/20:)

vasko

Post by vasko » 24 Jan 2009, 22:32

Doolio wrote:neka fensi riba kaze nekom rokeru da ne bi s njim ni za karton vinjaka zato sto je kosat

xD

kurtrose

Post by kurtrose » 25 Jan 2009, 04:49

jao sad sam dosao pijan iz izlaska, bolje da ne pocinjem :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 25 Jan 2009, 07:00

ahahha, sta, iznapusavale te neke fenserke :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Jan 2009, 21:52

kurtrose wrote:
Duane wrote:
Osmeh mi se rasirio na faci kada sam video da si se ukljucio u raspravu, falio si mi :lol:
Pa vec sam rekao, da se oni osecaju ugrozeno pisalio bi i pljuvali po rokerima..
jbg nisam bio tu... sad sam se vratio ponovo..

vasko

Post by vasko » 26 Jan 2009, 00:45

kad se vec prica o fenserkama i socijalnim tokovima itd...razmisljao sam ko bi po karakteru sto sam ja mogao da zakljucim po postovima najuspesnije muvao ribe

i moj favorit je kortex...ja mislim da kad im on slozi pricu o jazzu pa preko tolstojevskog pa o onoj cudnoj elektronici ja mislim da riba tu ladno nema sanse da se iskobelja citava xD...pucaju kosti u neznom zagrljaju anakonde xD

Post Reply