Izlazni trafo znam otprilike šta je, ali ne znam šta je to ulazni trafo u nf tehnici!?MICKEY wrote:... ulazni trafo... jedini problem je izlazni trafo... i ulazni trafo...
Samogradnja Marshalla JCM 800 (model 2204)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Samogradnja Marshalla JCM 800 (model 2204)
- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
Pa vidis, ulazni, to ti je onaj u koji utacinjes struju, a izlazni, onaj odakle ti izlazi struja
Sad ti je valjda jasnije...
Ako ima jos strucnih pitanja, nemoj se stidis, obrati se da ti definishem...

E pa sjajno, hvala ti! Ipak ti studiraš elektroniku! Vidiš ja sam živeo u zabludi i mislio da se trafo koji napaja sklopove iz mreže zove mrežni trafo, a da je ulazni onaj koji je na ulazu nekog sklopa u cilju transformacije impedanse i nivoa kao što je to slučaj sa izlaznim trafooom.MICKEY wrote:Pa vidis, ulazni, to ti je onaj u koji utacinjes struju, a izlazni, onaj odakle ti izlazi struja![]()
- mislim_stvarno
Da li je ovo sarkazam?
Ozbiljno pitam. Sad sam zbunjen.
Ja sam mislio da se transformator za napajanje zove mrezni....
Ozbiljno pitam. Sad sam zbunjen.
Ja sam mislio da se transformator za napajanje zove mrezni....
- Rocket Roll
Sarkazam, naravno...
Upravo je onako kako je Sava rekao...
edit
Rocket me je pretekao
Upravo je onako kako je Sava rekao...
edit
Rocket me je pretekao

- MICKEY
Naravno da je sarkazam.
Nisam debil da ne znam sta je mrezni trafo.
Napravio sam lapsuz i vidim da ovde ljudi jedva cekaju da te spuste, lakse im je da ponizavaju, nego da pomognu.
Hvala onima koji su mi koliko - toliko pomogli...
Napravio sam lapsuz i vidim da ovde ljudi jedva cekaju da te spuste, lakse im je da ponizavaju, nego da pomognu.
- Rocket Roll
Nemoj se osećati uvređenim, molim te, Sava je samo hteo da te bocne. 
Da ti još malo pomognem - za izlazni trafo se raspitaj i kod ovog čoveka:
Servis transformatora i zvucnika.Motanje EI transformatora na cnc masini. motanje kalemova za skretnice na plasticnim telima balansirani i mereni,servis kompletan zvucnika kao i sendvic motanje kalema zvucnika bez rasturanja membrane.Sve informacije preko nenaddjordjevic@sbb.co.yu .Beograd
Moj je zvucnik servis Djordjevic,svako mi moze naruciti zavojnice a takodje zvucnike premotavam na kvalitetnim kalemskim telima i sto je najbitnije sendvich motano ,zanaci zvucnik ne rasturam nego se popravlja kroz kalotu.Takodje viklovanje svih vrsta EI transformatora na profi CNC mashini.Vesanje se lepi kvalitetnim belim lepkom koji je kasnije providan i mnogo toga posle 27 god rada u ovom poslu.
http://www.hifi-forumi.com/forum/viewto ... 18&t=11493

Da ti još malo pomognem - za izlazni trafo se raspitaj i kod ovog čoveka:
Servis transformatora i zvucnika.Motanje EI transformatora na cnc masini. motanje kalemova za skretnice na plasticnim telima balansirani i mereni,servis kompletan zvucnika kao i sendvic motanje kalema zvucnika bez rasturanja membrane.Sve informacije preko nenaddjordjevic@sbb.co.yu .Beograd
Moj je zvucnik servis Djordjevic,svako mi moze naruciti zavojnice a takodje zvucnike premotavam na kvalitetnim kalemskim telima i sto je najbitnije sendvich motano ,zanaci zvucnik ne rasturam nego se popravlja kroz kalotu.Takodje viklovanje svih vrsta EI transformatora na profi CNC mashini.Vesanje se lepi kvalitetnim belim lepkom koji je kasnije providan i mnogo toga posle 27 god rada u ovom poslu.
http://www.hifi-forumi.com/forum/viewto ... 18&t=11493
Ako neko hoće da pomogne na ovom forumu onda sam ja sigurno jedan od tih. To mnogi znaju koji me poznaju, a dobio sam brojna pitanja na pm od nepoznatih ljudi i na svako sam (obavezno) odgovorio najbolje što sam znao i umeo.MICKEY wrote:Naravno da je sarkazam.
Poenta je u tome da si naveo da studiraš elektrotehniku i kao takvog bolje je za tebe da te ja ovde sada bocnem (nikako ponizim, to mi sigurno nije bila namera) jer šta misliš šta ćeš tek sutra da doživiš od kolega kada diplomiraš ako ostaneš tako površan sa znanjem i saznanjima!? Možda sada i ne shvataš dobronamernost ovog posta, ali pokušaj da ga zapamtiš pa kada diplomiraš i počneš da radiš seti ga se ponekad.
- MICKEY
Hvala Rocket!
Hvala Savo na dobroj nameri. Jbg, ovo je ipak MUZICKI, a ne elektrotehnichki forum.
Ako na fakultetu moram da pazim da ne gresim u terminima, bar ovde ne bi trebalo da moram.
Svi su shvatili na sta sam mislio, jbg transformatori se pominju i u osnovnoj skoli, ako se ne varam.
Izvini na ishitrenoj reakciji!
Hvala Savo na dobroj nameri. Jbg, ovo je ipak MUZICKI, a ne elektrotehnichki forum.
Ako na fakultetu moram da pazim da ne gresim u terminima, bar ovde ne bi trebalo da moram.
Svi su shvatili na sta sam mislio, jbg transformatori se pominju i u osnovnoj skoli, ako se ne varam.
Izvini na ishitrenoj reakciji!
Sema glave i kabineta:MICKEY wrote:Nasao sam na na netu neku shemu Marshall jcm 800 2204 model od 50 W.
Zanima me sledece:
Da li se iko upustao u pravljenje ovakve stvari i kakvi su rezultati?
Kako da proracunam transformatore za isti, ili gde bih mogao da ih nadjem?
Da li neko ima proracun kutije za JCM 800?
HVALA!!!!
Marshall 220x - DIY Head Box.pdf
1960A - DIY Cabinet.pdf
- MICKEY
To, care, to se ceni!!!
Sema glave i kabineta:
1960A - DIY Cabinet.pdf[/quote]
Sema glave i kabineta:
1960A - DIY Cabinet.pdf[/quote]
-
Samogradnja Marshalla
Za pocetak pogledaj stranicu:MICKEY wrote:Nasao sam na na netu neku shemu Marshall jcm 800 2204 model od 50 W.
Zanima me sledece:
Da li se iko upustao u pravljenje ovakve stvari i kakvi su rezultati?
Kako da proracunam transformatore za isti, ili gde bih mogao da ih nadjem?
Da li neko ima proracun kutije za JCM 800?
HVALA!!!!
https://taweber.powweb.com/store/kits.htm
Classic 50's American Kits
Classic 60's American Kits
Classic 60's British Kits
Weber Original Kits
Marshall 2203 za 2204 izbaci par ‘34 i dimenzionisi trafoe za 50W (OT Raa=3400 Ohm.)
https://taweber.powweb.com/store/kits_60b.htm#8cm100
https://taweber.powweb.com/store/8cm100_schem.jpg
https://taweber.powweb.com/store/8cm100_layout.jpg
Halle Ovo bi ti preporucio. Imas i clean i Boost kanal na fsw. sa odvojenim bojama tona
https://taweber.powweb.com/store/kits_weber.htm#Halle
https://taweber.powweb.com/store/halle_schem.jpg
https://taweber.powweb.com/store/halle_layout.jpg
https://taweber.powweb.com/store/halle.jpg
PT i OT uradi kod Pece (imas po forumu njegove telefone i emajlove)
Pojacalo ima i sasiju i kutiju, nemoj da zaboravis.
Savet 01: pre pocetka gradnje uzmi papir i olovku stavi sve na papir pa napravi finansijsku konstrukciju da ne ispadne skuplja dara nego mera.

Savet 02: ako se odlucis za samogradnju, a nemas predznanja, ubrzo ces saznati sta neznas.

Savet 03: ako bas hoces da pravis sljakaneca, najjeftinija je varijanta na oglas da kupis za relativno male novce neki neispravni Bassman.

Elektroniku ocerupas, tako da ti ostane: sasija, kuNtija, podnozja, elektroliti, potenciometri, transformatori (ako je i neki neispravan tu je opet Peca)
To sve sto ti ostane ne mozes kupiti za pare koje si dao za neispravno Fenderce. (do 100E)
Tebi preostaje da napravis stampu, polemis crevca, ozicis, kupis NOVE LAMPE, podesis bias, udenes gitaru i

Za kutiju moras se odlucit da li hoces 112, 212, 412. Kod izbora zvucnika, nemoj mesati proizvodjace i modele (zbog kkd u dB), i da budu iste omaze i iste snage. Kod snage empirijsko pravilo za 50W pojacalo je: Clean bez dista snaga zvucnika je 1.5 puta snaga pojacala (75W). Crunch i Bass snaga zvucnika je 2 puta snaga pojacala (100W). MV, dist, pedale, bass na palac snaga zvucnika je 2,5 - 3 puta snaga pojacala (120 – 150W)
Sretno.

- MICKEY
Hvala druze, ali ja sam odavno digao ruke od tog posla,
kada sam nasao oglas da decko prodaje lampasku glavu repliku marsala jmp 100w za 200 evra i shvatio da za te pare nikad necu tako nesto uraditi.
Sad me muce druge muke, posto izgleda na ovom JMP-u nije sve podeseno kako treba (bias, a mozda je i izlazni trafo lose uradjen), a i sve je zardjalo na njemu, pa malo-malo, promenim potenciometar...
vise mi je otvoren nego u kutiji...
Hvala, mozda jednog dana se i bacim u ovu avanturu, ali otom - potom...
kada sam nasao oglas da decko prodaje lampasku glavu repliku marsala jmp 100w za 200 evra i shvatio da za te pare nikad necu tako nesto uraditi.
Sad me muce druge muke, posto izgleda na ovom JMP-u nije sve podeseno kako treba (bias, a mozda je i izlazni trafo lose uradjen), a i sve je zardjalo na njemu, pa malo-malo, promenim potenciometar...
vise mi je otvoren nego u kutiji...
Hvala, mozda jednog dana se i bacim u ovu avanturu, ali otom - potom...