Da te sluzi... dok ne kupis jos bolje pojacalo!

U prirucniku za snimanje sam skoro procitao nesto otprilike ovako:nemanjavelimirovic wrote:Cestitamo! Pozajmi od nekog SM57 Shure ako imash, i stavi ga direkt na centar zvucnika i tako ga snimi (ako imash SM57) Naravno utisak prostornosti je tesko uhvatiti na snimku...
Znaci, mikrofon se malo nakrivi u odnosu na centar zvucnika kada se snima gitara, nakrivi se od otvora instrumenta kada se snima saksofon ili truba... isl...Pravilo je da mikrofon nikada ne postavljamo direktno u odnosu na izvor zvuka...
To ima više smisla ako se snima kondenzatorskim mikrofonom. Jako poštovana praksa sa SM57 i sličnim dinamičkim mikrofonima je "bullseye placement", naročito kada se juri direktan, svetao ton bez "faznih začkoljica":sirac-šunka wrote:Pravilo je da mikrofon nikada ne postavljamo direktno u odnosu na izvor zvuka...
Je upravo napisano za kondezatorske mikrofone.Pravilo je da mikrofon nikada ne postavljamo direktno u odnosu na izvor zvuka...
Da, i pod pravim uglom u odnosu na spoljnju stranu membrane, i u visini ušiju, i u stereo patterne, i u ambience modove (na metar ispred zvučnika)... A kad se koristi samo jedan dinamički majk, onda se uglavnom bira jedna od devet gorepomenutih pozicija.dweezil wrote:stavlja se mic i iza kabineta...
Bice snimka, obecavam, samo sam trenutno u velikom haosunemanjavelimirovic wrote:I hoce li taj snimak????
Toliko sam se iznervirao da zaboravih na tehnikalije:Rocket Roll wrote:Kakav je lanac (mikrofon, mikseta/preamp, komp)?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest