Eto, vidis kako znas...(A odgovor je: Za "konstrukciju reda" u partiji Tetrisa ti ne treba ni CD, ni .mp3, ni muzički instrument.)

Eto, vidis kako znas...(A odgovor je: Za "konstrukciju reda" u partiji Tetrisa ti ne treba ni CD, ni .mp3, ni muzički instrument.)
ti to mene malko zaebavas?sinisake wrote:I da dam jos jedan prilog nadgornjavanju & sveopstem proseravanju.Duane wrote:ma ljudi ovo je klasican primer inatjenja... srpska posla...![]()
Jedna od najlepsih misli o muziki koju sam procit'o, Stravinski, na tragu onoga vec citiranog o nemogucnosti muzike da opise:
Ne znam sta bi Steve Vai rek'o na ovo, al' meni se svidja.Muzika je po svojoj sustini, nemocna da ma sta izrazi: osecanje, zivotni stav, psiholosko stanje, fenomen prirode. Izraz nije nikada bio imanentno svojstvo muzike...
Fenomen muzike nam je dat samo zato da ustanovimo jedan poredak medju stvarima. Da bi ovaj bio ostvaren, on zahteva jedino i nuzno jednu konstrukciju. Kad je konstrukcija izgradjena, kad je red postignut, sve je receno.Sta ti kazes, Duane, 'el valja?
(Znam da se Rocketu ne dopada, al' sta cu
)
Vasko, ne verujem da bi ribe nesto padale na ovo, oma da se ogradim.
See, naw I would have wilded the fuck out talkin bout "Where's my mutha fuckin money at! I paid $63.00 for this shit??!!
Dushan S wrote:
"Iluzije" su potpuno neadekvatna reč ovde, jer je čovek emotivno biće, kod koga je najveće bogatstvo upravo unutrašnji, nematerijalan sadržaj. Samo korišćenje te reči donekle degradira nešto što je čovekova suština.
Dushan S wrote: Sa druge strane očigledno se slažem da postoji reakcija, ali muzika nije naša reakcija, i ona je odvojena od naše reakcije. Muziku bih radije shvatio kao veštinu, tj umeće kodiranja.
Заиста нема потребе да нам шаљеш слике својих истомишљеника.vasko wrote:
Priznajmo, istu argumentaciju može da primeni svako na sve ono što mu se ne dopada. "Hevi metal je buka." "Džez je improvizacija i ne može da se komponuje." Kada je taj poslednji argument jednom iznet pred Ginterom Lencom, on je odgovorio "Možda vaše shvatanje džeza treba da se promeni."draganmi wrote: Како оценити идеју да због патолошких спољашњих околности наступа време када свака форма, рачунајући и аморфност, (може да) одговара неизвитопереним људским потребама?
Zar delo nije odraz umetnikove emocije, nacin da se on izrazi? Mozda se umetnik u datom trenutku oseca neprijatno i naskladno, uplaseno i uznemireno, i stvori delo koje je u skladu sa svojim stanjem. Mozda se oseca izmuceno i izlomljeno i zeli da izazove istu emociju kod slusaoca?draganmi wrote: А темперовани систем није настао случајно, већ из миленијумске потребе и потраге за складом.
Свакако да није једини, али је у највећој мери у стању да подржи људску потребу за редом, складом, да узнесе и да доведе са идентификације са идеалима.
Све што је нескладно и непријатно, одбија човека, плаши га, узнемирава и замара, буди аверзију и агресију (наравно не мислим на ситације када је то местимично и средство изражавања неке од идеја у низу, или искоришћено ради контраста итд., већ када је то основна идеја и када се користи доминантно и систематично). Не знам да ли неко мисли да је то задатак уметности...
Rocket Roll wrote:
Priznajmo, istu argumentaciju može da primeni svako na sve ono što mu se ne dopada. "Hevi metal je buka." "Džez je improvizacija i ne može da se komponuje." Kada je taj poslednji argument jednom iznet pred Ginterom Lencom, on je odgovorio "Možda vaše shvatanje džeza treba da se promeni."
Rocket Roll wrote:
Na kraju krajeva, to je isti onaj večiti argument starih ljudi - "Muzika je nekad bila divna, a sada je postala buka."
Rocket Roll wrote:
Takvi argumenti ne otvaraju razmenu mišljenja, već samo dele svet na "nas" i "njih", pri čemu smo "mi" zastupnici svega što je Dobro, Svetlo i Ispravno, a "oni" su banda drogiraša, pederaša, dekadenata koja je došla da razori naš Harmonični Sistem Vrednosti ustanovljen od strane Velikog Vođe i koju zato treba...
Rocket Roll wrote:
...strpati u Aušvic, da.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest